Σκέψεις και προσδοκίες από τη νέα κυβέρνηση

Του Χρήστου Μαυρομμάτη

Οι εκλογές έγιναν ήσυχα και πολιτισμένα. Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε νικήτρια με υψηλό ποσοστό 39,6%, αναμφισβήτητης νίκης, με 8,1 μονάδες πάνω από το δεύτερο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε και αυτό αρκετά υψηλό ποσοστό του 31,5% των ψηφισάντων. Η αποχή κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα 42% , όπως ήταν αναμενόμενο. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει στη Βουλή 158 βουλευτές και σχημάτισε μονοκομματική Κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 86 βουλευτές, όταν τα άλλα κόμματα έλαβαν: 8,1% το ΚΙΝΑΛ και 22 βουλευτές, το ΚΚΕ 5,3% και 15 βουλευτές και τα νέα κόμματα, η Ελληνική Λύση( Βελόπουλος) με 3,6% και 10 βουλευτές και Μερα 25 (βαρουφάκης) 3,4% και 9 βουλευτές. Τα άλλα κόμματα και ιδίως η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κέντρου, δεν κατόρθωσαν να πιάσουν το όριο του 3% και δεν μπήκαν στη Βουλή.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, ο λαός ψήφισε νέα πρόσωπα, υπερψήφισε τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και στήριξε και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν καταποντίστηκε, παρ’ όλο τον άγριο πόλεμο από όλα τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως και όλα τα μέσα επικοινωνίας. Παρέμεινε το ισχυρότερο κόμμα της Αριστεράς, όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά και της Ευρώπης. Τις προηγούμενες ημέρες ορκίστηκε ως Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Υπουργικό του Συμβούλιο και επακολούθησαν οι παραδόσεις των Υπουργείων στους νικητές Υπουργούς της Νέας Κυβέρνησης, πολιτισμένα και ειρηνικά. Η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε τη νέα διαχείριση της χώρας, με γεμάτα τα ταμεία των Υπουργείων και ένα «μαξιλαράκι» 34 δις/ρίων Ε, για τυχόν κακοτοπιές της οικονομίας και τυχόν στόχευση των αρπακτικών δανειστών μας, να μας χρεοκοπήσουν πάλι, αλλά και τακτοποιημένο και βιώσιμο το χρέος, των 324 δις/ρίων Ε. Ανάκαμψη της οικονομίας με άνοδο όλων των δεικτών της και ένα κράτος ανανεωμένο , ισχυρό και αξιόπιστο στην Ευρώπη, που με την ψηφιακή διακυβέρνηση , που δημιούργησε, να το βοηθάει στις προβλέψεις, τις ιδιαίτερες δράσεις και τη μεγάλη ανάπτυξη, που επιδιώκει η νέα Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, προβλέπει υψηλούς στόχους, με πολλές μεταρρυθμίσεις , με κατεύθυνση στη μεγάλη ανάπτυξη 4%, την απεριόριστη στήριξη της κοινωνίας των επιχειρήσεων και την διευκόλυνση μικρών και μεγάλων επενδύσεων, από τις οποίες θα προέλθει αύξηση καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας , πέραν των 500.000, που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλύτεροι μισθοί για τους εργαζομένους. Το στοίχημα του νέου Πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη , είναι ακόμη η κατάργηση του άβατου στα Εξάρχεια, η λύτρωση των πολιτών από τους κλέπτες και τρομοκράτες των περιουσιών των πολιτών και την εμπέδωση της ασφάλειας στις κοινωνίες της χώρας μας. Επίσης την κατάργηση του ασύλου των Πανεπιστημίων και τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, για προσέλκυση ξένων φοιτητών στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζεται στο πρόγραμμα των δώδεκα πυλώνων, που ανήγγειλε προεκλογικά. Παρέδωσε ανάλογους φακέλους για υλοποίησή τους στους νέους Υπουργούς, του ευνομούμενου κράτους της Ευρώπης και τους πρόσταξε να πιάσουν, αμέσως, δουλειά μέσα στο καλοκαίρι, για την υλοποίησή τους. Είδομεν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.