Βαρβέκης: «Αποσπάσαμε τα κολακευτικά σχόλια του Ολυμπιακού»

Άλλη μία ελπιδοφόρα εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Κ20 της Νίκης χθες Τετάρτη (15/10) στου Ρέντη. Οι μικροί κυανόλευκοι μπορεί να ηττήθηκαν με 2-1 από τον Ολυμπιακό Π., αλλά τον δυσκόλεψαν ιδιαίτερα και μάλιστα τα τελευταία λεπτά τον απείλησαν με ισοφάριση.

Ο προπονητής της ομάδας Π. Βαρβέκης μίλησε στο magnesiasports και τόνισε ότι οι ίδιοι οι αντίπαλοι είναι αυτοί που μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη Νίκη κι αυτό μετράει πάνω απ’ όλα.

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του Ολυμπιακού τους εντυπωσιάσαμε. Τόσο ο προπονητής Βασίλης Βούζας, όσο και ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, που είναι τεχνικός διευθυντής όλων των Ακαδημιών, εκφράστηκαν κολακευτικά για μας. Ο Βασίλης Βούζας μου είπε ότι έχουμε πάρα πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα και πως η φυσική μας κατάσταση πλησιάζει τη δική μας», ξεκίνησε τις δηλώσεις ο τεχνικός των κυανόλευκων, που συνέχισε:

«Αυτό είναι πράγματι εντυπωσιακό με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε εμείς, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει κάνει κανονική προετοιμασία σε τρία διαφορετικά προπονητικά κέντρα και έχει δώσει αγώνες Champions League. Τους έκανε εντύπωση πώς μία ομάδα πρωτοεμφανιζόμενη στη Σούπερ Λίγκα ήταν τόσο ανταγωνιστική και μου τόνισαν χαρακτηριστικά πως τα τελευταία λεπτά γι’ αυτούς ήταν εφιάλτης, αφού τολμήσαμε από το 80’ και μετά να αλλάξουμε την τακτική μας και να γίνουμε πιο επιθετικοί. Αν έβλεπες το ματς, θα έλεγες ότι μόνο από στημένη φάση θα δεχόμασταν γκολ, όπως και έγινε και πέρα απ’ αυτό νομίζω ότι ο Ολυμπιακός σε τρεις φάσεις …τα χρειάστηκε στο τέλος και μάλιστα από το 90’ έως το 94’ κρατούσαν την μπάλα στο κόρνερ για καθυστέρηση.

Αν δει κάποιος το πρωτάθλημα των Κ20, τότε μπορεί να καταλάβει την προσπάθεια που κάνουμε. Αν δε δεις την ποιότητα της κατηγορίας, δεν μπορείς να καταλάβεις την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Μόνο τότε θα κατανοήσουμε ότι τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει κόντρα σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Π. είναι τεράστια επιτυχία. Για τους παίκτες το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι παίρνουν τα κολακευτικά σχόλια από τους ίδιους τους αντιπάλους τους.

Ο Ολυμπιακός κόντρα σε μας είχε τέσσερις επαγγελματίες και εμείς μόνο τον τερματοφύλακα. Η προσπάθειά μας ήταν αξιέπαινη, γιατί αγωνιστήκαμε απέναντι σε μία ευρωπαϊκή ομάδα, παρόλ’ αυτά εμείς τους κοιτάξαμε στα μάτια. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν άριστη, παρά τα δύο γκολ που δεχτήκαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε από τραβηγμένο φάουλ και τα τρία λεπτά καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο.

Η τακτική μας ήταν να κρατήσουμε τους παίκτες του Ολυμπιακού έξω από την περιοχή και όποτε έφτανε η μπάλα μέσα στην περιοχή μας, εμείς είχαμε την πρώτη επαφή. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή σε όλο το 90λεπτο, αλλά κλείσαμε όλα τα κενά και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι. Εμείς είχαμε αρχή και τέλος στο παιχνίδι μας και ξέραμε τι θέλαμε.

Μακάρι να έχουμε την ίδια συγκέντρωση και να είμαστε υγιείς στη συνέχεια. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, βήμα-βήμα θέλουμε να δώσουμε σταθερότητα στην απόδοση μας και να βελτιώνουμε τα λάθη μας. Σημασία έχει ότι η ομάδα δουλεύει πάνω σε πρόγραμμα, πάνω στην εκγύμναση των παιδιών, υπάρχει επαγγελματισμός και τα στηρίζουμε όσο γίνεται καλύτερα, παρά τα όποια προβλήματα έχουμε».

Στο ερώτημα, πού θα μπορούσε να φτάσει αυτή η ομάδα, αν διέθετε ό,τι και οι μεγάλες ομάδες, ο Π. Βαρβέκης απάντησε:

«Αυτός ο προβληματισμός υπάρχει και στα ίδια τα παιδιά. Αναρωτιούνται πολλές φορές αν είχαμε τις δυνατότητες των μεγάλων ΠΑΕ πού θα έφτανε αυτή η ομάδα, τι θα είχαμε κάνει. Βέβαια, πρέπει να σημειώσω ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης όλων των υπόλοιπων ΠΑΕ με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, γιατί έχουν γήπεδα, που εμείς δεν έχουμε, στηρίζουν επιστημονικά τους παίκτες, με εργομετρικά , με αιματολογικές εξετάσεις, με φοβερή οργάνωση. Στο χθεσινό ματς ο Βασίλης Βούζας μου είπε: “Παντελή σε βλέπουμε ότι είσαι μόνος σου και εμείς έχουμε άλλους έξι-επτά πίσω από εμάς.

Σε ό,τι αφορά τι σημαίνουν και για τον ίδιο αυτές οι εμφανίσεις, επισήμανε:

«Εκτός από την εμπειρία που αποκτούν τα παιδιά, είναι και για μένα μία πρωτόγνωρη εμπειρία αυτά τα παιχνίδια και φυσικά τα κολακευτικά σχόλια τα παίρνει εκτός από την ομάδα και ο προπονητής. Όταν βλέπεις μία καλοκουρδισμένη μηχανή και ο μηχανικός παίζει τον ρόλο. Όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει πολύ κλίμα μεταξύ μας και είμαστε ΟΜΑΔΑ με μεγάλα γράμματα και βάζουμε όλοι δεύτερο το εγώ μας».

Τέλος σε σχέση με τους παίκτες που είναι εκτός Βόλου και μπήκαν λίγο πιο αργά στην ομάδα, ο κ. Βαρβέκης σχολίασε:

«Και τα παιδιά που είναι εκτός Βόλου έχουν μπει στο πνεύμα της ομάδας, έχουν συνάψει πολύ καλές σχέσεις με τους Βολιώτες και είναι λες και είχαν χρόνια σ’ αυτήν την ομάδα. Την περίοδο που δοκιμάσαμε κάποιους απ’ αυτούς για τέσσερις-πέντε μέρες δέθηκαν τόσο πολύ με τα υπόλοιπα παιδιά, που παρά τις προτάσεις που είχαν και από αλλού, έμειναν σε μας λόγω των σχέσεων που δημιούργησαν.

Χρειάζεται χρόνος για να μπούμε στα καινούργια δεδομένα. Όμως με βάση αυτό που δείχνουμε ο χρόνος κυλά υπέρ μας. Τα παιδιά ανταποκρίνονται πέραν των προσδοκιών και αποκτούν αυτοπεποίθηση και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ομάδες με μεγαλύτερο όνομα και καλύτερες υποδομές».

Φυσικά σε μία συζήτηση με τον τεχνικό ηγέτη της Κ20 δε θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το γηπεδικό πρόβλημα: «Το γηπεδικό συνεχίζει να υφίσταται, αλλά έχουμε μία ελαφρά βελτίωση. Πότε πηγαίνουμε στα Κανάλια, πότε στο Αερινό, πότε στη Χλόη και πλέον μπαίνουμε κάποιες φορές και στο Πανθεσσαλικό, όποτε είναι δυνατόν , χωρίς να επηρεάσουμε την πρώτη ομάδα».

Τέλος, δεν παραλείψαμε να επισημάνουμε στον Π. Βαρβέκη το γεγονός ότι δύο δικά του παιδιά είναι βασικοί στην πρώτη ομάδα φέτος στη Σούπερ Λίγκα, ο Αργύρης και ο Μέτσε. Ο Αργύρης στέκεται πολύ καλά και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχει την ταχύτητα, έχει την τεχνική και πιστεύω ότι είναι σε ανοδική πορεία φέτος και θα είναι η χρονιά του. Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τον Μέτσε. Είναι πολύ σημαντικό ότι πέρσι αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν στην Κ19 και φέτος βασικοί στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό συνιστά και για μένα μία μεγάλη επιτυχία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.