Βαρούτσικος: «Οι δυνατότητες μας έχουν τερματίσει»

Επιβεβαίωσε το magnesiasports για την επόμενη μέρα αλλά και για το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ

Στην εκπομπή Πρωινή προπόνηση του sportfm Μαγνησίας μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Βαρούτσικος, για την απόρριψη του φακέλου της ομάδας και τη μη χορήγηση άδειας, αλλά και για την επόμενη μέρα. Μάλιστα επιβεβαίωσε το πρωινό ρεπορτάζ του magnesiasports ότι υπάρχει ένα μεγαλό ερωτηματικό, αν δεν βρουν… «συμπαίκτες» για τη νέα σεζόν για τη διοίκηση της ομάδας, αλλά και το σενάριο για το ότι υπάρχουν σκέψεις για να γίνει ο τελευταίος αγώνας με την ΑΕΚ στην Αθήνα, για το οποίο σας είχε ενημερώσει πριν λίγες μέρες το magnesiasports.

Για το αν είναι δύσκολη η σημερινή μέρα: «Δύσκολο είναι κάτι, όταν δεν το περιμέναμε ή περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Εμείς εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι είναι απίθανο να πάρουμε άδεια. Άρα ο σχεδιασμός της ομάδας ξέραμε ότι ήταν πως η ομάδα δε θα έπαιρνε αδειοδότηση. Αυτό το γνωρίζαμε από πέρυσι το Σεπτέμβριο και γι’ αυτό κάναμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Την αλήθεια κάποιοι την εκλαμβάνουν ως πίεση. Αλλά εμείς αγαπάμε τον Ολυμπιακό και ό,τι λέμε στους φιλάθλους μας είναι η γλώσσα της αλήθειας. Ξέραμε από τον Σεπτέμβριο».

Για τους λόγους που δεν πήρε άδεια ο Ολυμπιακός: «Τα φορολογικά τα είχαμε ρυθμίσει, αλλά τις προσφυγές δεν μπορούσαμε να τις καλύψουμε. Από τις 11 έχουμε καλύψει τους οκτώ μέχρι σήμερα ετεροχρονισμένα, ενώ υπάρχει και μια υπόθεση που λέγεται Τικάο. Περιμένουμε την απόφαση… Αν είναι 300.000, τότε αυτό θα είναι ταφόπλακα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν είναι τα 22.000 τότε να φύγει παρανόμως και παρατύπως, τότε είναι διαφορετικά. Εκεί πάτησε η επιτροπή και δεν μας έδωσε την άδεια αλλά και στο ότι οι πληρωμές των προσφυγών είχαν γίνει εκπρόθεσμα. Υπάρχει το υπόλοιπο του κυρίου Γκούρμα με το «Κ» κεφαλαίο, ο οποίος έχει πάρει 57.000, ο Καρίλ που έχει πάρει 13.000 από τα 23.000 και ένα μικρό υπόλοιπο του Παπανικόλα. Είναι επίσης του Τικάο που περιμένουμε την απόφαση. Αν κερδίσουμε, μπορεί να γίνει συμψηφισμός. Υπάρχει και ένα υπόλοιπο που εμφανίστηκε ξαφνικά του Τούτσου, που είναι γύρω στα 10.000».

Για το γεγονός ότι δεν πλήρωσαν το παράβολο της έφεσης: «Θα ήταν σα να ρίχναμε 3.000 ευρώ στον κουβά. Είχαμε πληροφορίες ότι δεν θα πάρουμε άδεια. Από την αρχή ξέραμε… Συνήθως την πληρώνουν οι μικρές ομάδες. Όπως δεν πήρε και η Λάρισα, πήραν μόνο ο Τύρναβος και τα Χανιά».

Παράλληλα προσπάθησε να ρίξει τους τόνους για το θέμα αυτό: «Δεν κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα η άδεια. Το έχουμε κάνει μεγάλο το θέμα αυτό. Δεν κάνεις αλόγιστα πράγματα, κάνεις συγκεκριμένα πράγματα και είσαι πιο συμμαζεμένος. Οσοι θα είμαστε στον Ολυμπιακό, θα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι, για να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα».

Για το αν ο Ολυμπιακός διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα: «Βεβαίως. Είναι όλα ρυθμισμένα».

Για το ποιοι έχουν συμβόλαια και μπορούν να μείνουν από αυτούς που ήρθαν τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό: «Όλοι οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο πλην του Κυζιρίδη έχουν συμβόλαια και τη νέα χρονιά. Έχουμε δηλαδή έναν κορμό. Όποιους παίκτες από αυτούς θέλουμε τους κρατάμε. Και σύμφωνα με τον προπονητή μας, είναι το μάξιμουμ να γίνουν πέντε μεταγραφές».

Για την επόμενη μέρα: «Το φοβερό και το τρομερό δεν είναι η άδεια. Αλλά τι θα συμβεί, αν κάποιοι δε συμπλεύσουν μαζί μας. Το έλεγα ότι εκεί που είναι η Νίκη είμαστε στο παραπέντε να βρεθούμε εμείς. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει επιχειρηματικό ενδιαφέρον από μία ομάδα ανθρώπων, για να τρέξουν την ομάδα. Είμαστε Ολυμπιακοί. Θέλουμε να είμαστε πάντα στη διοίκηση. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορούμε. Το σημαντικότερο είναι ότι εμείς δε λέμε «κλείνουμε το μαγαζί», «πουλάμε», αλλά οι δυνατότητες μας τερματίσανε. Δεν το λέμε μεταφορικά. Ελάτε να κάνουμε κάτι μαζί… Στο τέλος θα μας λένε κοίτα τι χαϊβάνια ήταν που καταστράφηκαν οικονομικά για την ομάδα. Αν δεν ενστερνιστούν πέντε επιχειρηματίες το όραμα του Ολυμπιακού, τότε δεν μπορούμε. Δεν αντέχουμε οικονομικά και ψυχολογικά. Είναι μονόδρομος. Καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ που είναι τεράστια επιτυχία».

Για το αν το έχουν μετανιώσει που έβαλαν την ομάδα να παίξει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τα χρέη που υπήρχαν και δεν επέλεξαν τη Γ’ Εθνική: «Ήταν λάθος. Αλλά τα λάθη τα αναγνωρίζει κάποιος εκ των υστέρων. Όταν όλα γίνονται βιαστικά και σε πιέζει ο χρόνος, τότε κάνεις λάθη. Δεν υπήρχε ομάδα και πήραμε μία απόφαση που αποδείχθηκε λάθος. Γιατί με καθαρό μυαλό, μετά λέγαμε ότι θα πηγαίναμε Γ’ Εθνική και ήμασταν ήρωες τότε. Αν το είχαμε σκεφτεί, θα το είχαμε κάνει. Αλλά είχαμε πίεση να παίξει η ομάδα και να πατήσει χορτάρι. Η αγάπη, ο υπερβάλλων ζήλος αλλά και η άγνοια, γιατί κάποιες προσφυγές δεν τις γνωρίζαμε και δεν τις περιμέναμε, μας έφεραν στο λάθος».

Για τον κόσμο και πώς μπορεί να προχωρήσει η ομάδα: «Αν ο κόσμος στεναχωριέται μία φορά, εμείς που βάλαμε τα χρήματα στεναχωριόμαστε δέκα. Ας μη γυρνάμε πίσω. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Ας πιστέψουν ό,τι θέλουν. Τώρα κοιτάμε από δω και πέρα. Αποδείξαμε σε όλους ότι με προγραμματισμό και με τέτοια ομάδα μπορούμε να προχωρήσουμε. Τους είπαμε όλη τη χρονιά την αλήθεια και κατακριθήκαμε. Είμαστε χρόνια επιχειρηματίες και οικογένειες που ζούμε στον Βόλο. Είμαστε Βολιώτες και 100 χρόνια να πας πίσω, βρίσκεις οικογένειες Βαρούτσικου και Τόρη. Δε θέλαμε να γίνουμε κάποιοι μέσα από τον Ολυμπιακό. Το όραμα μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι πρότυπο, υγιής και αθλητικά και με τις ακαδημίες της και με το γήπεδο της, με τους φιλάθλους της, να βγάλουμε κοινωνικό πολιτισμό και αθλητικό, να δώσουμε δουλειά σε προπονητές, σε γυμναστές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από έναν Βαρούτσικο και έναν Τόρη. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να έχω δύο-τρία εκατομμύρια και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Κάναμε μία μεγάλη υπέρβαση. Πρέπει τώρα να γίνει μία σύμπλευση δέκα-δεκαπέντε επιχειρηματιών, να μαζευτεί ένα μετοχικό κεφάλαιο 600.000 ευρώ και η ομάδα θα πάει τρένο. Υπάρχουν οι υποδομές. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα κεφάλαιο κίνησης, για να κλείσει η χρονιά και να ξεκινήσουν οι μεταγραφές. Για να νιώθουν όλοι ότι έχουμε υγεία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με 10, 20 επιχειρηματίες που θα βάλουν κάποια χρήματα».

Για τις επαφές που έχουν ξεκινήσει για να συμπλεύσουν μαζί κάποιοι επιχειρηματίες και τι μπορεί να αλλάξει: «Τα καλέσματα που κάναμε μέχρι τώρα δεν έτυχαν ανάλογης ανταπόκρισης. Ούτε στο μετοχικό κεφάλαιο, ούτε στα εισιτήρια. Μια ΠΑΕ, αν δεν έχει μέσο όρο, 2.500 με 3.000 εισιτήρια, δεν μπορεί να είναι υγιής. Ο κόσμος είναι αυτός που θα τραβήξει ή τους επενδυτές ή τους διοικούντες, για να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κάναμε πέντε δέκα προσωπικές επαφές και ευελπιστούμε. Αυτοί οι άνθρωποι είπαν ότι το βλέπουν θετικά, αλλά από το βλέπουμε μέχρι το κάνουμε υπάρχει μία απόσταση τεράστια. Εμείς ως διοίκηση του Ολυμπιακού, θα κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια, για να πούμε ότι τα κάναμε όλα ρε παιδιά. Καλώ τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να έρθουν να συνδιοικήσουμε για να πάμε τον Ολυμπιακό μας ψηλά. Αν δεν πετύχει αυτό το εγχείρημα μέσα σε δέκα δεκαπέντε μέρες, τότε η ομάδα θα είναι καράβι ακυβέρνητο. Τότε θα βρεθεί ένας μεσσίας; Δεν ξέρω τι γίνεται… Δεν πιέζουμε τον κόσμο, λέμε την αλήθεια. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να κρατήσουμε τον Ελευθερόπουλο και θέλουμε να μείνει στην ομάδα, θέλουμε να κρατήσουμε παίκτες. Αν ευοδώσει, θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι ενέργειες για τη νέα σεζόν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια ονόματα, αύριο θα έχουμε κάποια συνάντηση, δέκα, δώδεκα ατόμων που θα καταφέρουμε να συναντηθούμε. Μακάρι να ταιριάξουμε και να προχωρήσουμε».

Για τις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας προς τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ και αν μπορούν να τακτοποιηθούν: «Σε ένα μεγάλο μέρος ναι».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και αν θα γίνει στην Αθήνα: «Για να έχει όφελος η ομάδα θα πρέπει να παίξει στο ΟΑΚΑ. Υπάρχουν σκέψεις. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή».

Για τις δηλώσεις Ελευθερόπουλου: «Τον Δημήτρη τον αγαπάμε και τον εκτιμούμε πάρα πολύ. Υπερέβαλε σε αυτά που είπε, γιατί ένιωθε πίεση από τους ποδοσφαιριστές του. Για μένα πάνω στην ένταση ήταν άστοχες οι δηλώσεις του… Οι μισθοί των παικτών είναι πληρωμένοι μέχρι και τον Μάιο. Τα συμβόλαια είναι πληρωμένα μέχρι 31/12. Οι έξι από τους επτά που ήρθαν πήραν προκαταβολές πέντε και έξι χιλιάδες. Οι ποδοσφαιριστές που είχαμε με τα μεγάλα συμβόλαια, ήταν τακτοποιημένοι. Το θέμα της πείνας ήταν τραγικό. Όταν ο άλλος ακούει πείνα, καταλαβαίνει ότι κάποιος δεν έχει να φάει. Δηλαδή αυτοί που παίρνουν μισθό, δεν έχουν να φάνε»;

Για το αν δεν υπάρξει συμφωνία: «Θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο διαφορετικό σενάριο. Για Γ’ Εθνική δεν το συζητάμε. Αλλά θα πάμε διαφορετικά στη Football League. Θέληση υπάρχει. Θα είμαστε δίπλα της. Αλλά δε θα πάμε σε πρωταθλητισμούς και θα κοιτάξουμε να διαχειριστούμε το ποσό που έχουμε… Να παρατείνουμε την παραμονή της μήπως κάποιος στιγμής ενδιαφερθεί κάποιος»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.