ΕΠΣΘ: Εκλογές εδώ και τώρα ζητούν Ακτσιαλής – Αγγελόπουλος (video)

Το μέλος του δ.σ. της ΕΠΣΘ κ. Αντώνης Ακτσιαλής (αριστερά) και το πρώην μέλος του δ.σ. κ. Σπύρος Αγγελόπουλος.
Για την άρση του αδιεξόδου και την αποκατάσταση της Ένωσης ως μέλους της ΕΠΟ

Την άμεση διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης ζήτησαν σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου, ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν μέλος του δ.σ κ. Αντώνης Ακτσιαλής και ο επίσης πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ κ. Σπύρος Αγγελόπουλος. Στην τρίτη κατά σειρά συνέντευξη (μετά εκείνη των κ.κ. Μπατζιάκα, Θεοδώρου, Τασιόπουλου και εκείνη των επτά μελών που ζητούν αναδιάρθρωση του δ.σ. της ΕΠΣΘ) για το θέμα της προσφυγής της ΕΠΣΘ κατά της ΕΠΟ και τις συνέπειες που αυτή έχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι δύο πρώην αντιπρόεδροι και «σύντροφοι» του προέδρου Τάσου Μπατζιάκα, ενημέρωσαν ότι ήδη έχουν κινηθεί διαδικασίες προκειμένου, όπως ορίζει και το καταστατικό, να ζητηθεί η διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΠΣΘ με σκοπό τη διενέργεια εκλογών. Όπως έγινε γνωστό το ενδιαφέρον των σωματείων, παραγόντων και ποδοσφαιριστών, είναι μεγάλο, ενώ υπάρχει ανησυχία για το μέλλον των μεταγραφών και για την έκδοση δελτίων των ποδοσφαιριστών από την ΕΠΟ.

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει

Όπως δήλωσε ο κ. Ακτσιαλής, δεν εισακούστηκε από τα δέκα μέλη που υπέγραψαν την προσφυγή κατά της ΕΠΟ, για τις συνέπειες που μια τέτοια απόφαση θα είχε για την ΕΠΣΘ βάσει καταστατικού, ενώ συμπλήρωσε ότι στο άρθρο 53 του καταστατικού προβλέπονται και χρηματικές ποινές, πέρα από την αναστολή ιδιότητας μέλους που έχει επιβληθεί, οι οποίες ωστόσο ευτυχώς δεν επιβλήθηκαν. Όπως επισήμανε ο κ. Ακτσιαλής η προσφυγή κατά της ΕΠΟ για τον ορισμό νέας διοικούσας επιτροπής, απορρίφθηκε κυρίως διότι κανένας από τους παράγοντες της ΕΠΟ δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τις κατηγορίες, ώστε να υπάρχει παρατυπία. Το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την έκδοση οποιασδήποτε τελεσίδικης δικαστικής απόφασης θα είναι μεγάλο και σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ακτσιαλή θα είναι μετά την διενέργεια των εκλογών της ΕΠΟ στις 15 Οκτωβρίου 2016.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Την 1η Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, είχα πει να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα και να μην καταθέσουν αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Τους είπα ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα σωματεία, τους διαιτητές, τους παράγοντες, για την αναστάτωση που έχουν προκαλέσεις. Στις 11 Ιουνίου και μετά την απόφαση υπέρ της ΕΠΟ, τους ανέφερα ξανά τα ίδια και πάλι δεν εισακούστηκα. Ο δικαστής είχε λόγους να απορρίψει την προσφυγή της ΕΠΣΘ που ζητούσε διορισμό διοικούσας επιτροπής. Αυτό που μέτρησε είναι ότι κανένας μα κανένας από τους παράγοντες της ΕΠΟ δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα ώστε να υπάρχει παρατυπία. Τώρα γίνεται η κατάθεση στον ανακριτή και μετά θα αποφασιστεί αν θα πάνε στη δίκη. Μόνο αν υπάρχει καταδικαστική απόφαση στον τελευταίο βαθμό θα μπορεί κάποιος να είναι στη διαδικασία. Αυτό όμως θα πάρει χρόνια και θα είναι μετά τις εκλογές της ΕΠΟ στις 15/10/2016.

Υπέρ της ΕΠΟ υπήρχε στήριξη από 41 Ενώσεις, συν ο Ολυμπιακός Πειραιώς, συν ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Θα πω και κάτι άλλο σημαντικό. Η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που απέβαλλε την ΕΠΣΘ από την Ομοσπονδία, μπορεί να συζητηθεί μόνο στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ του επόμενου καλοκαιριού και όχι αύριο την Παρασκευή που θα πάμε για το 2015. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα για τις Βολιώτικες ομάδες που παίζουν στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα, τους αξιολογημένους διαιτητές. Κανένας άλλος δεν μπερδεύτηκε να κάνει αγωγή κατά της ΕΠΟ. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και τόσο ρόδινα για τα σωματεία».

Γελάει όλη η Ελλάδα

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Ακτσιαλής, γελάει όλη η Ελλάδα που αυτά που γίνονται, ενώ πρόσθεσε ότι δέχεται συνεχώς τηλέφωνα από Ενώσεις ανά την Ελλάδα, αναφορικά με τα όσα έκανε η ΕΠΣΘ στην ΕΠΟ. «Γελάει όλη η Ελλάδα με αυτά που γίνονται. Δέχομαι συνέχεια τηλεφωνήματα για όσα έκανε η ΕΠΣΘ στην ΕΠΟ. Έκανε μία πολύ μεγάλη στροφή και κάποια στιγμή που ήρθε ένα φαξ για αναδιάρθρωση και εκεί υπήρχαν επτά υπογραφές. Αυτοί που υπέγραψαν την αγωγή ότι είναι εγκληματική οργάνωση η ΕΠΟ και ότι ο πρόεδρος μου διώκεται. Τώρα τα παίρνουν όλα πίσω. Εκεί ήταν επτά και τώρα δεν υπάρχουν σε αυτό το χαρτί τρεις υπογραφές. Τώρα τι γίνεται; Συγνώμη λάθος λένε οι επτά. Μπαίνουμε μπροστά για να σωθεί το ποδόσφαιρο. Αυτά έπρεπε να τα σκεφτούν πριν καταθέσουν αγωγή. Ντρέπομαι πως κατάντησαν και οι ίδιοι και την ΕΠΣΘ. Ζήτησαν από το προεδρείο της ΕΠΟ και οι επτά πώς μπορεί να γίνει διόρθωση της κατάστασης. Αυτά έπρεπε να τα σκεφτούν πριν τα πράξουν. Εγώ την Πέμπτη ήμουν στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Κύριοι, εμείς ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές. Και αλλαγή εκ βάθρων του ΔΣ για να δοθεί η δυνατότητα να αρθεί η ποινή κατά της Ένωσης μας. Γιατί δεν πάει άλλο με αυτά που συμβαίνουν. Μόνον οι εκλογές να μιλήσουν τα σωματεία και οι αιμοδότες του Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Θα κατεβάσω ψηφοδέλτιο για να μπορέσουμε να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα από την ΕΠΟ. Να αποκτήσει η ΕΠΣΘ κύρος στην ΕΠΟ και στις άλλες Ενώσεις. Έχουμε όραμα, ζήλο και μεράκι. Σας υπόσχομαι θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα, αλλά έχουμε καιρό για ανακοινώσεις»

Τα παίρνουν όλα πίσω τώρα

Ο κ. Ακτσιαλής καυτηρίασε το γεγονός ότι οι επτά που υπογράφουν το αίτημα αναδιάρθρωσης του δ.σ. της ΕΠΣΘ ήταν μεταξύ εκείνων που υπέγραφαν την προσφυγή κατά της ΕΠΟ, οι οποίοι ζήτησαν συγγνώμη γι’ αυτό τους το λάθος μετά την απόρριψή της από το δικαστήριο. «Ντρέπομαι πως κατάντησαν και οι ίδιοι και την ΕΠΣΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ντρέπομαι πως κατάντησαν και οι ίδιοι και την ΕΠΣΘ. Ζήτησαν από το προεδρείο της ΕΠΟ και οι επτά πώς μπορεί να γίνει διόρθωση της κατάστασης. Αυτά έπρεπε να τα σκεφτούν πριν τα πράξουν. Εγώ την Πέμπτη ήμουν στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Κύριοι, εμείς ζητάμε εδώ και τώρα εκλογές. Και αλλαγή εκ βάθρων του ΔΣ για να δοθεί η δυνατότητα να αρθεί η ποινή κατά της Ένωσης μας. Γιατί δεν πάει άλλο με αυτά που συμβαίνουν. Μόνον οι εκλογές να μιλήσουν τα σωματεία και οι αιμοδότες του Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Θα κατεβάσω ψηφοδέλτιο για να μπορέσουμε να άρουμε τα περιοριστικά μέτρα από την ΕΠΟ. Να αποκτήσει η ΕΠΣΘ κύρος στην ΕΠΟ και στις άλλες Ενώσεις. Έχουμε όραμα, ζήλο και μεράκι. Σας υπόσχομαι θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα, αλλά έχουμε καιρό για ανακοινώσεις».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Αγγελόπουλος τόνισε: «Εγώ βρίσκομαι εδώ όχι τόσο για να στηρίξω τον κ. Ακτσιαλή αλλά τα σωματεία. Καλούμε τα σωματεία να στηρίξουν όχι τον κ. Ακτσιαλή και εμένα, αλλά το Βολιώτικο ποδόσφαιρο. Γιατί αυτή τη στιγμή και τυπικά και ουσιαστικά δεν υπάρχει. Δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε προσωπικές σκοπιμότητες, αλλά να πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε σαν ερασιτεχνικά σωματεία. Για να το πάρουμε θα πρέπει αυτή η διοίκηση να γίνει απερχόμενη. Η ΕΠΟ δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Υπάρχουν και νόμοι εκτός ποδοσφαίρου, βάσει του οποίου καθορίζουν ποιος μπορεί να έχει κώλυμα για να είναι μέλος κάποιος της ΕΠΟ πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Ακόμη και από τις δηλώσεις των εφημερίδων η ΕΠΟ θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά της ΕΠΣΘ. Τόσο εγώ όσο και ο κ. Ακτσιαλής θα την είχαμε την καρέκλα και θα πηγαίναμε με το ρεύμα κόντρα στο συμφέρον των σωματείων και των παραγόντων. Εγώ σε πρώτο χρόνο παραιτήθηκα. Ποτέ δεν παραιτήθηκα από το ενδιαφέρον μου για τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά ως μία συμβολική κίνηση για να το εκμεταλλευτούν κάποιοι και μήπως προλάβουμε κάτι. Τους είχαμε προειδοποιήσει, τι θα γινόταν. Τους έλεγα τι ισχύει. Όταν ασκείς διοίκηση δεν έχεις δικαίωμα στο λάθος. Αν κάνεις λάθος παραιτείσαι της διοικήσεως. Ειδικά στην ΕΠΣΘ, το λέει και το καταστατικό, είναι τιμητική θέση. Όταν κάνεις λάθος που το πληρώνει το Μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο τότε πρέπει να παραιτηθείς. Είσαι ανακόλουθος της τιμής που σου δόθηκε και των ευθυνών που ανέλαβες. Έχουμε μαζέψει αρκετές υπογραφές για να καταθέσουμε έφεση για έκτακτη γενική συνέλευση με στόχο τη διενέργεια εκλογών. Να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός και να μπορέσουν οι ομάδες να ξεκινήσουν τις μεταγραφές, που αν χρειαστεί θα μας δοθεί και παράταση για τις Βολιώτικες ομάδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.