Ουσιαστική βοήθεια από Σκοπελίτη-Ιορδανίδη

Από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, οι δυο τους καθιερώθηκαν και βοήθησαν σημαντικά

Οι μεταγραφές στη χειμερινή περίοδο, που από φέτος είναι δίμηνη, παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε ομάδα. Οκτώ παίκτες απέκτησε η Νίκη Βόλου τον Ιανουάριο, άλλοι βοήθησαν σημαντικά, άλλοι όχι. Τις περισσότερες συμμετοχές κατέγραψε ο Ιορδανίδης, ο οποίος καθιερώθηκε από την αρχή στη θέση του εσωτερικού μέσου, σε ρόλο “οκταριού” και σίγουρα άφησε θετικές εντυπώσεις. Σταθερός και ουσιαστικός. Έπαιξε μέχρι τώρα σε έντεκα αγώνες και μάλιστα, έχει βρει δύο φορές δίχτυα, ενώ ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης στον τελικό Κυπέλλου με εξαιρετικό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.
Ο Σκοπελίτης δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου. Έκανε ντεμπούτο στο ντέρμπι με τον Καραϊσκάκη και ήταν τέτοιο το δέσιμό του με την ομάδα, σαν να αγωνίζονταν χρόνια. Δικαίως ήταν βασικός στα επτά τελευταία παιχνίδια, με ένα γκολ, έδειξε πως ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο Βρονταράς πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια μέχρι να τραυματιστεί. Είχε έξι συμμετοχές με 90άλεπτα και μία με 45 λεπτά. Σταθερός στις επεμβάσεις του, ίσως η απόκτησή του να ήταν πολυτέλεια για τα οικονομικά της Νίκης από τη στιγμή που ο Παπουρτζής είχε δείξει έτοιμος και είχε εξαιρετική απόδοση στα παιχνίδια που έπαιξε. Για ένα ημίχρονο χρησιμοποιήθηκε ο Πάρις Σταμέλος, ενώ στα δύο πιο πρόσφατα ματς με Καναλάκι και Θεσπρωτό, τερματοφύλακας ήταν ο Βλάσης Στούκας κάνοντας μερικές πολύ καλές επεμβάσεις.

Ο Νοριέγα ήρθε ως το μεγάλο όνομα, με πολυετή θητεία στα ισπανικά γήπεδα. Ο 34χρονος Ισπανός δεν “κόλλησε” όμως στο νεανικό ρόστερ της βολιώτικης ομάδας. Ξέρει μπάλα αλλά δεν τον ευνόησαν οι συνθήκες στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής και ο τρόπος παιχνιδιού σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, για αυτό έπαιξε βασικός σε τέσσερις αγώνες, έμεινε εκτός αποστολής και είχε ακόμη τρεις ολιγόλεπτες παρουσίες ως αλλαγή. Να σημειώσουμε πως αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του και το πέρασμά του από τη Νίκη ήταν …άχρωμο. Πέτυχε ένα γκολ, αυτό που άνοιξε το δρόμο για το τρίποντο κόντρα στον Δωτιέα την 21η αγωνιστική.

Ο αριστεροπόδαρος Λίμα έδειξε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Κώστα Βελιτζέλου αλλά δεν μπορεί να κριθεί από 92 αγωνιστικά λεπτά σε τρία παιχνίδια, καθώς αποχώρησε πολύ γρήγορα, σχεδόν ένα μήνα παρέμεινε στο Βόλο. Τέλος, ο Τσoρμπαντζής αποκτήθηκε από τον Σαρακηνό για να αποτελέσει τον αναπληρωματικό κεντρικό αμυντικό, αλλά αγωνίστηκε μόνο 15 λεπτά στα δύο πρώτα ματς του δευτέρου γύρου κι όταν υπήρχε ανάγκη από στόπερ, χρησιμοποιήθηκε ο Κοτίτσας. Από εκεί και πέρα δεν πήρε άλλο χρόνο συμμετοχής.

Εν κατακλείδι, οι δύο πολύ καλές μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν οι Σκοπελίτης, Ιορδανίδης, ο Βρονταράς αποκτήθηκε σε μια θέση που ίσως δεν χρειάζονταν ενίσχυση, ενώ απογοήτευσε ο Νοριέγα από τον οποίον διοίκηση και τεχνική ηγεσία περίμεναν πολύ περισσότερα. Οι υπόλοιποι απλώς κάλυψαν κενά στο ρόστερ μετά τις αποχωρήσεις παικτών, ενώ να αναφέρουμε ότι είχε αποκτηθεί ο Ρολντάν που τον είδαν οι φίλαθλοι σε ένα φιλικό, αλλά σε επίσημο ματς δεν αγωνίστηκε καθώς δεν εκδόθηκε το δελτίο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.