Πλήρωσε τα αμυντικά λάθη και γνώρισε βαριά ήττα στο Αλκαζάρ

Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αλκαζάρ. Οι “ερυθρόλευκοι” δέχθηκαν δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου από τον Πίντο, δεν κατάφεραν στην επανάληψη να αντιδράσουν και στο 81′ ο Σαρακατσάνος με ανάποδο ψαλιδάκι, ολοκλήρωσε την ευρεία νίκη γοήτρου για την ΑΕΛ. Πλήρωσε τα αμυντικά λάθη η ομάδα του Ελευθερόπουλου, που έμεινε για έβδομο -από τα οκτώ συνολικά- αγώνα στα πλέι οφ χωρίς γκολ!

Οι Μπουτζίκος, Διαμαντόπουλος επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Αλέξανδρος Νικολιάς. Στην ενδεκάδα ήταν ο Κολίτσης κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Καρράς, αριστερά ο Μπουτζίκος και στόπερ οι Γιαλούσης, Μπάρμπας. Αναστλατικοί χαφ οι Μακρυδημήτρης, Τριαναταφυλλάκος, στις πτέρυγες οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς και ο Θέος πίσω από τον Διαμαντόπουλο.
Για τη Λάρισα, τερματοφύλακας ο Αποστολίδης, πλάγιοι μπακ οι Καρανίκας, Κοντοδήμος και σέντερ μπακ οι Δεληζήσης, Σαρακατσάνος. Στη μεσαία γραμμή σε ανασταλτικό ρόλο οι Πινδώνης, Μπανούσης, στα πλάγια οι Πίντο, Σερτζίνιο και ο Ελιομάρ σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ Μπόγιοβιτς.

Πλήρωσε τα αμυντικά λάθη
Έγινε ματς χωρίς σκοπιμότητες και με χαμηλό ρυθμό, καθώς οδεύοντας προς το τέλος της σεζόν, οι δύο μονομάχοι δεν είχαν ιδιαίτερο κίνητρο.
Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα σουτ του Μπιτάνγκ που δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη και τη Λάρισα να προσπαθεί να απειλήσει χωρίς όμως να δημιουργήσει τη λεγόμενη κλασική ευκαιρία. Μια κεφαλιά του Μπόγιοβτς έφυγε άουτ και σουτ του Πίντο μπλόκαρε ο Κολίτση. Όσο ο αγώνας δεν είχε γκολ, η μεγάλη φάση ανήκε στους “ερυθρόλευκους” και σημειώθηκε στο 23ο λεπτό. Ο Μπουτζίκος σέντραρε και ο Διαμαντόπουλος από καλή θέση, δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να φθάσει στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο ημίωρο έγιναν πιο πιεστικοί και έφθασαν σε σύντομο διάστημα σε δύο γκολ. Ο Πίντο ήταν ο παίκτης που βρήκε δίχτυα για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου. Στο 37′ εκμεταλλεύτηκε κόντρες ύστερα από αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού κι από κοντά έκανε το 1-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα, έγινε κάτοχος της μπάλας στα όρια της μεγάλης περιοχής, προχώρησε και με εύστοχο πλασέ, διαμόρφωσε το 2-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Λίγες φάσεις στην επανάληψη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κυζιρίδη να παίρνει τη θέση του Μακρυδημήτρη, αλλά η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Η ΑΕΛ “πάτησε” στο προβάδισμα που είχε και ήλεγξε το ρυθμό. Μάλιστα είχε δύο καλές προσπάθειες που ολοκληρώθηκαν με σουτ του Πινδώνη που μπλόκαρε ο Κολίτσης. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός στα αντίπαλα καρέ σε πολλές περιπτώσεις. Ο Διαμαντόπουλος είχε κεφαλιά που έφυγε άουτ στο 52′, ενώ ο Κυζιρίδης εκτέλεσε φάουλ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 70ό λεπτό. Η ΑΕΛ είχε και τρίτο γκολ, το ωραιότερο στο παιχνίδι όταν στο 81ο από φάουλ του Σερτζίνιο, ο προωθημένος αμυντικός Σαρακατσάνος με ψαλιδάκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στις καθυστερήσεις, αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Θέος και Πινδώνης για αψιμαχία.
Η ΑΕΛ, πιο ουσιαστική, πήρε εύκολη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου που προσπάθησε αλλά ελλείψει λύσεων και ισχυρού κινήτρου, έφυγε με ήττα 3-0 από το Αλκαζάρ μένοντας για ακόμη μία αγωνιστική χωρίς γκολ και χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα
5′ Σουτ από τον Μπιτάνγκ, ο Αποστολίδης μπλόκαρε την μπάλα.
7′ Ο Ελιομάρ εκτέλεσε φάουλ, κεφαλιά του Μπόγιοβιτς έφυγε άουτ.
13′ Σουτ του Πίντο από καλή θέση, μπλόκαρε ο Κολίτσης.
23′ O Διαμαντόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής ύστερα από σέντρα του Μπουτζίκου, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της ΑΕΛ.
28′ Mακρινό σουτ του Θέου στην αγκαλιά του Αποστολίδη.
34′ Σουτ του Πίντο δεν ανησύχησε τον Κολίτση.
37′ ΓΚΟΛ για τη ΛΑΡΙΣΑ. Ο Καρανίκας σέντραρε, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και η μπάλα ύστερα από κόντρες, έφθασε στον Πίντο που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
41′ ΓΚΟΛ για τη ΛΑΡΙΣΑ. Σκόρερ ο Πίντο που κέρδισε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπήκε μέσα σε αυτή και με κοντινό πλασέ, πέτυχε το 2-0.
51′ Από προσπάθεια του Μπόγιοβιτς, ο Πινδώνης σούταρε και ο Κολίτσης στη σωστή θέση μπλόκαρε.
52′ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Από σέντρα του Θέου, ο Διαμαντόπουλος πήρε κεφαλιά που έφυγε άουτ.
60′ Καλό σουτ του Πινδώνη, στην αγκαλιά του Κολίτση.
70′ Φάουλ του Κυζιρίδη, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
81′ ΓΚΟΛ για τη ΛΑΡΙΣΑ. Από φάουλ του Σερτζίνιο, ο προωθημένος Σαρακατσάνος με ανάποδο ψαλιδάκι, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ!

Συνθέσεις:
ΑΕΛ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης (63′ Μπανούσης), Πινδώνης, Ελιομάρ, Πίντο (78′ Μουλόπουλος), Σέρτζιο, Μπόγιοβιτς.
Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσης, Μπουτζίκος, Καρράς, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης (46′ Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Θέος, Διαμαντόπουλος, Μπιτάνγκ (65′ Μπιτάνγκ), Νικολιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.