«Τη Δευτέρα θα ασκηθεί έφεση και θα λάμψει η αλήθεια»

Καθησυχαστικός φάνηκε, σε δηλώσεις του στο magnesiasports, ο Υπεύθυνος Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Γκόλιας – “Η ένσταση του Πιερικού στηρίζεται σε λάθος άρθρο, παρακολουθούμε την υπόθεση και είμαστε αισιόδοξοι” ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Οι ιθύνοντες του κυανόλευκου συλλόγου δεν θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από τη νέα ποινή που επιβλήθηκε από την ΕΠΟ, με τον κ. Γκόλια να δηλώνει ψύχραιμος πως η υπόθεση αυτή παρακολουθείται και θα λυθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Τί είπε για ΕΠΟ, Πιερικό, Χάλκη και την ποινή, που αφορά το παιχνίδι, με αντίπαλο τον Αιγινιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σχετικά με τη νέα ποινή, στα πλαίσια του αγώνα με τον Πιερικό στη Χάλκη:
“Ήμασταν ενήμεροι πως το γήπεδο της Χάλκης δεν είχε άδεια λειτουργίας. Θα ήθελα να γνωρίζετε πως τα περισσότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ελλάδα δεν έχουν τη σχετική άδεια, μεταξύ αυτών και το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε υπουργική απόφαση πως για αυτά τα γήπεδα, θα υπάρξει μία χρονική προθεσμία, μέχρι το Φεβρουάριο, προκειμένου να λυθεί αυτό το ζήτημα. Μέχρι τότε, η ΕΠΟ απλώς καλυπτόταν με ένα πρωτόκολλο, σχετικά με τη στατικότητα της κερκίδας του εκάστοτε γηπέδου, που ουσιαστικά αντικαθιστούσε την άδεια λειτουργίας του γηπέδου. Εμείς είχαμε εξασφαλίσει αυτό το έγγραφο, μέσω του Δήμου Κιλελέρ και το είχαμε στείλει στην Ομοσπονδία κι εκείνη όρισε το παιχνίδι. Την ημέρα του αγώνα, ο παρατηρητής της αναμέτρησης ήταν ενήμερος και αποφάσισε πως το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Πραγματικά, δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό και τη λογική αυτής της ποινής”.

Για τη στάση του Πιερικού:

“Η στάση των ανθρώπων του Πιερικού ήταν απαράδεκτη. Γνωρίζαμε πως πριν το παιχνίδι, έκαναν την ένσταση, γράφοντας κάτι σχετικό στο φύλλο αγώνα, αλλά όταν ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας, μας ανέφεραν πως το έκαναν για τυπικούς λόγους και για την ασφάλεια των θεατών. Τώρα, προσπαθούν να πάρουν τρεις πόντους στα χαρτιά. Εξάλλου, πρέπει να αναφερθεί πως η ομάδα της Κατερίνης στηρίζει την ένστασή της σε λάθος παραμέτρους. Συγκεκριμένα, επικαλείται το άρθρο 9, σχετικά με την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου και τον εξοπλισμό του, δηλαδή τις γραμμές, τα σημαιάκια κτλ. Θα ασκηθεί έφεση τη Δευτέρα και θα λάμψει η αλήθεια, αυτό θέλουμε να ελπίζουμε. Αισιοδοξούμε κι ελπίζουμε”.

Σχετικά με την ποινή, στα πλαίσια της αναμέτρησης με τον Αιγινιακό:

“Ουσιαστικά, η έφεση που πραγματοποιήσαμε, σχετικά με την ποινή που μας επιβλήθηκε στο ματς, με αντίπαλο τον Αιγινιακό ήταν άκυρη. Υπήρχε ένας κανονισμός στη Γ’ Εθνική, σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονταν από την Ομοσπονδία, που ανέφερε πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο, όσον αφορά το ύψος των χρηματικών προστίμων και πως μόνο όταν το όριο αυτό ξεπερνάτε, μπορεί κάποια ομάδα να κάνει έφεση για να αρθεί η ποινή. Από τη φετινή αγωνιστική σεζόν, τέτοιο όριο δεν υπάρχει, οπότε γενικώς, κάθε είδους έφεση δε γίνεται αποδεκτή και η ποινή μένει, ως έχει. Έτσι, επί του τύπου και όχι επί της ουσίας, δεν συζήτησαν καν την έφεση”.

Τέλος, ο Δημήτρης Γκόλιας πρόσθεσε:

“Το 90% των ποδοσφαιρικών γηπέδων στην Ελλάδα δεν έχει άδεια λειτουργίας, μεταξύ αυτών και τα γήπεδα των Φαρσάλων και του Αρμενίου,που έπαιξαν Ρήγας και Πύρασος. Δεν κινδυνεύει καμία ομάδα της Μαγνησίας, με τέτοιου είδους ποινή, καθώς παρόμοιες ενστάσεις πρέπει να γίνουν εντός 48 ωρών, για παράδειγμα ο Αιγινιακός, πλέον, δε μπορεί να κάνει παρόμοια ένσταση. Εμείς παρακολουθούμε την υπόθεση και το σκεπτικό αυτής και θα πράξουμε ανάλογα. Το ζήτημα ελπίζουμε να λυθεί, εντός της επόμενης εβδομάδας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.