Τον… «κόβει», αλλά και του δίνει ανάσες το ρεπό

Από τη μία το ρεπό «κόβει» τη φόρα του Ολυμπιακού Βόλου για συνεχόμενη βαθμολογική άνοδο σε μία περίοδο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά από την άλλη όμως σε μία ιδιαίτερα κουραστική εποχή, δίνει στους παίκτες του πολύτιμες ανάσες.

Ο Ολυμπιακός σε επτά παιχνίδια είναι αήττητος με ένα γκολ παθητικό και 12 γκολ στην επίθεση. Ωστόσο έχοντας φροντίσει να πάρει όλους τους απαραίτητους βαθμούς στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν έχει άγχος για το ρεπό του, που τον βρίσκει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες θα παλεύουν για την 23η και εμβόλιμη αγωνιστική, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και οι παίκτες του θα κάνουν ήρεμα το ρεπό τους, αφού την τρίτη θέση δεν τη χάνουν… Ακόμα και να κερδίσει η Λάρισα που ακολουθεί σε τρεις βαθμούς απόσταση, στην ισοβαθμία οι ερυθρόλευκοι έχουν το προβάδισμα. Εκεί που θα έχουν περισσότερο το μυαλό τους πάντως στον Ολυμπιακό είναι στη Λαμία, όπου διεξάγεται το ντέρμπι με φιλοξενούμενο τον πρωτοπόρο Ηρακλή.

Το ιδανικότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό είναι πάντως να έχουν απώλειες Λαμία, Λάρισα και Ζάκυνθος. Τότε θα έχει καταφέρει ξεκούραστα να διατηρήσει τα κεκτημένα και θα μπει στην τελική ευθεία για τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με άνεση. Πάντως, έτσι κι αλλιώς, κρατά την τύχη στα χέρια του.

Οι «καυτές» αγωνιστικές της Football League που κρίνουν την τριάδα
Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στους δύο ομίλους της Football League. Με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή να φαίνεται πώς έχουν κλείσει ήδη θέση στα πλέι οφ ανόδου, ως πρώτοι από κάθε όμιλο και τα πράγματα στο Νότιο να έχουν ξεκαθαρίσει σχεδόν για Παναχαϊκή και Απόλλων Σμύρνης, η αγωνία μεταφέρεται στον Βόρειο Όμιλο και στις δύο ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο πίσω από τον Ηρακλή. Και αυτό γιατί τέσσερις «μνηστήρες» περιμένουν για δύο θέσεις… Λαμία, Ολυμπιακός Βόλου, Λάρισα και Ζάκυνθος.

Το πιο δύσκολο πρόγραμμα έχει αναμφίβολα η Λάρισα, καθώς έχει δύο ντέρμπι με Ζάκυνθο εντός και Ηρακλή εκτός και μία έξοδο στην Καρδίτσα. Δεν έχουν κάνει το ρεπό τους, Λαμία και Ολυμπιακός Βόλου, με την πρώτη να υποδέχεται τον Ηρακλή την επόμενη αγωνιστική, σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά… Ο Ολυμπιακός κάνει το ρεπό του την 23η αγωνιστική, στη συνέχεια έχει ένα σίγουρο τρίποντο επί του Φωκικού, αλλά κλείνει με δύο εκτός έδρας ματς. Κι αν αυτό στις Σέρρες δεν φαίνεται να έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, στο τελευταίο στην Καρδίτσα, καλείται να κάνει την υπέρβαση.

Δείτε το πρόγραμμα των πέντε πρώτων ομάδων του Βορείου Ομίλου μέχρι το φινάλε:

ΗΡΑΚΛΗΣ (52 βαθμοί)

23η: Λαμία*

24η: Απόλλωνας

25η: Αγροτικό Αστέρας*

26η:Λάρισα

ΛΑΜΙΑ (41 βαθμοί):

23η: Ηρακλής

24η: Αιγινιακός*

25η: Απόλλων 1926

26η: Ρεπό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (39 βαθμοί)

23η: Ρεπό

24η: Φωκικός

25η: Εθνικός Σερρών*

26η: Αναγέννηση Καρδίτσας*

ΛΑΡΙΣΑ (36 βαθμοί)

23η: Εθνικός Σερρών

24η: Αναγέννηση Καρδίτσας*

25η: Ζάκυνθος

26η: Ηρακλής*

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (35 βαθμοί)

23η: Απόλλων 1926*

24η: Αγροτικός Αστέρας

25η: Λάρισα*

26η: Πιερικός

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.