Εγραψε ιστορία ο Φερστάπεν στο Μεξικό

Ο ... Μεξικάνος Μαρκ Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και στην πίστα του Μεξικού! Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής με άλλη μια μεγάλη εμφάνιση αναδείχθηκε νικητής στο γκραν πρι της Πόλης του Μεξικού και έφτασε τις 16 νίκες σε 19 αγώνες κατά την τρέχουσα σεζόν στη Formula 1!

Πρόκειται για μια ιστορική επίδοση, καθώς ξεπέρασε την προηγούμενη που κατείχε ο ίδιος με 15 νίκες απ’ την περασμένη σεζόν. Και το πιθανότερο είναι να διευρύνει το ρεκόρ του καθώς η χρονιά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνολικά ο πιλότος της Red Bull έφτασε τις 51 νίκες στην καριέρα του ισοφαρίζοντας στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας τον θρυλικό Γάλλο τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Αλέν Προστ, ενώ είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, που έχει στο ενεργητικό του 53 νίκες.

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes έκανε σπουδαίο αγώνα και πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, παρότι εκκίνησε από την pole position, τερμάτισε τρίτος, καθώς στάθηκε άτυχος, όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πίσω του βρέθηκε ο έτερος οδηγός της Σκουντερία, Κάρλος Σάινθ κι ακολούθησαν οι Νόρις, Ράσελ, Ρικιάρντο, Πιάστρι, Άλμπον, Οκόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.