Αναβολή του ΠΑΟΚ – Ξάνθη ζητά από Πολιτεία και Λίγκα ο Ολυμπιακός

Συνέχεια –χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς δρόμους– στο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας προχθές σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ Ξάνθη, έδωσε ο Ολυμπιακός.

Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» με επιστολή που απέστειλαν στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και στον πρόεδρο της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, ζητούν την αναβολή του σαββατιάτικου αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Οπως τονίζουν στην επιστολή τους προχωρούν σε αυτή την κίνηση έπειτα από τα «…στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθης και την ουσιώδη σύνδεση της με εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη». Παράλληλα, στην επιστολή τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ματς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όταν σκιάζεται από αυτές τις καταγγελίες πριν τις εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές, ενώ καταλήγουν: «Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο πρωτάθλημα».

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΕΑ, για ευθεία παραβίαση του αθλητικού νόμου, μέσω της κ. Λίνας Σουλούκου. Μάλιστα, η γενική διευθύντρια της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, σε δηλώσεις της ζήτησε άμεσες ενέργειες, ενώ απευθυνόμενη στους αρμόδιους φορείς τόνισε ότι το εφετινό αλλά και το περυσινό ΠΑΟΚ – Ξάνθη θα πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο.
Πάντως, στον Ολυμπιακό εκτός από… επίθεση σε όλα τα μέτωπα, καλούνται να παίξουν και άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν σε απολογία για αύριο Παρασκευή, για τα όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», πριν και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο αθλητικός δικαστής έχει καλέσει τους «ερυθρόλευκους» να απολογηθούν με βάση και τις δύο παραγράφους του άρθρου του πειθαρχικού κώδικα περί επεισοδίων: Αυτή που αφορά επεισόδια τα οποία δεν συνδέονται με φθορές ξένης ιδιοκτησίας και βιαιοπραγίες κατά προσώπων και οι ποινές είναι μόνο χρηματικές (πρόστιμο 20.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ), όσο και με αυτή όπου τα επεισόδια συνδέονται είτε με φθορές είτε με βιαιοπραγίες και εκτός από χρηματική ποινή (πρόστιμο 50.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ) προβλέπει και ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2 έως και 4 αγωνιστικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.