Αντίπαλος της Νίκης η Α.Ε. Καραϊσκάκης, 4-3 στα πέναλτι τον Απόλλωνα

Την πρόκριση στα πέναλτι πήρε η ΑΕ Καραϊσκάκης στο γήπεδο της Φιλιππούπολης απέναντι στον Απόλλωνα στην τρίτη αγωνιστική του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής και θα συναντήσει τη Νίκη στον τελικό του 2ου ομίλου. Οι Αρτινοί κέρδισαν στη … ρωσική ρουλέτα με 4-3 και ενώ νωρίτερα η κανονική διάρκεια είχε λήξει 1-1 και η παράταση 2-2.

Η αρτινή ομάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′, όταν ο Καψάλης από τα δεξιά σέντραρε και ο Νταντίδης με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1. Η ομάδα του Απόλλωνα έφερε το ματς στα ίσια στο 28′ όταν ο Διβανές ανατράπηκε από τον Καραγιαννίδη με τον ρέφερι Τσέτσιλα να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιαννακόπουλος που ήταν εύστοχος για το 1-1.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έχασε τέσσερις ευκαιρίες από το 40′ μέχρι το ημίχρονο για το απόλυτο come back με το σουτ του Γκουντρουμπή αρχικά μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά να φεύγει άουτ. Στο 41′ ο Σαχινίδης με κεφαλιά, από εκτέλεση κόρνερ του Διβανέ, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα νέα κεφαλιά του ίδιου από σέντρα του Μάρκου πέρασε επίσης εκτός εστίας.

Τελευταία καλή στιγμή για τον Απόλλωνα πριν την ανάπαυλα ήταν στο 44′ με το σουτ του Διβανέ στην κίνηση που πέρασε λίγο έξω και κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1.

Στο 47′ ο Διβανές έκανε δυνατό σουτ με τον Σιαράβα να αποκρούει ασταθώς, για να απομακρύνουν εν συνεχεία οι αμυνόμενοι, ενώ στο 55′ ο Καψάλης με βολίδα ανάγκασε τον Σταυράκη σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Νταντίδης στο 68′ από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας …ισοφάρισε τα δοκάρια σε σουτ του Καμπλιώνη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καψάλης για την αρτινή ομάδα εκτέλεσε φάουλ με τον Σταυράκη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο πορτιέρο του Απόλλωνα ήταν και ο ήρωας της αναμέτρησης καθώς στο 89′ έκανε διπλή απόκρουση σε τετ-α-τετ του Νταντίδη στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας έφτασε στο 2-1 στο 101′, όταν ο Μάρκου έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Σαχινίδη να πιάνει την κεφαλιά και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του, όμως στο 105′ η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη έφτασε στο 2-2. Ο Ιορδανίδης ανέτρεψε τον Κόλλινς και ο Χαρτσιάς από το σημείο του πέναλτι έφερε το ματς στα ίσια.

Οι δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ήταν προσεκτικές με την φιλοξενούμενη ομάδα να έχει την ευκαιρία στο 116′ με το σουτ του Ευαγγέλου που απέκρουσε ο Σταυράκης και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί μοιραίοι για τον Απόλλωνα ήταν οι Σαχινίδης, Διβανές και Ανδρέου που αστόχησαν, ενώ για την ΑΕ Καραϊσκάκης άστοχοι ήταν ο Νταντίδης και ο Γυφτοκώστας με τον Κόλλινς να πετυχαίνει το τελευταίο και νικητήριο πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι:

Σουλίδης 1-0

Χαρτσιάς 1-1

Σαχινίδης απόκρουση

Βελέτης 1-2

Γιαννακόπουλος 2-2

Νταντίδης άουτ

Ιβανίδης 3-2

Καραγιαννίδης 3-3

Διβανές απόκρουση

Γυφτοκώστας απόκρουση

Ανδρέου δοκάρι

Κόλλινς 3-4

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Μάρκου, Γιαννακόπουλος, Ιορδανίδης, Χολέβας (96′ λ.τ. Ανδρέου), Ιβανίδης, Γκουντρουμπής (60′ Κολοβός), Διβανές, Σαχινίδης, Σουλίδης, Καμπλιώνης (81′ Συράκος).

ΑΕ Καραϊσκάκης (Νίκος Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Παπανίκου, Καψάλης, Αβραμίδης (104′ Τσάκαλος), Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς, Νταντίδης, Γυφτοκώστας, Μαζιώτης (70′ Ευαγγέλου), Γούλας (81′ Βελέτης).

*Αλάνθαστος ο διαιτητής της αναμέτρησης Κωνσταντίνος Τσέτσιλας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.