Απλά περιμένει η Νίκη…

Ήταν σαφής ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς στην επιστολή του ότι οι προπονήσεις θ’ ανοίξουν για τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε αναστολή μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, οπότε και στη Νίκη Βόλου δεν υπάρχει κάποια ελπίδα ότι αυτό θα γίνει νωρίτερα από τις Αρχές Ιανουαρίου, καθώς μέχρι τις 7 του συγκεκριμένου μήνα υποτίθεται ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.

Μπορεί εξάλλου η Super League 2 να άνοιξε όσον αφορά τις προπονήσεις, αλλά εκεί δεν είναι σαφές το πότε θ’ αρχίσει το πρωτάθλημα, τη στιγμή που αρκετές περιοχές παραμένουν αρκετά επιβαρυμένες όσον αφορά το ιικό φορτίο, και πρωτάθλημα με δόσεις δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση. Αυτό ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και για τη Football League, που έχει δύο ομίλους και περισσότερες ομάδες σε σχέση με τη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής της Νίκης Στάικος Βεργέτης και οι παίκτες των «κυανόλευκων» παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν το «πράσινο φως» από τους ειδικούς για την επιστροφή στις επάλξεις. Πάντως φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι για κάποιους η Super League 2 είχε προτεραιότητα σε σύγκριση με τη Football League, με τη Νίκη Βόλου και τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας να… πληρώνουν το μάρμαρο αυτής της στάσης. Από πλευράς διοίκησης εξάλλου είχε τονιστεί ότι πρωτάθλημα μπορεί ν’ αρχίσει μόνο αν όλες οι ομάδες είναι σε θέση να τηρήσουν αυστηρά και απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει την πραγματοποίηση τεστ σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και την αναβολή αγώνων σε περίπτωση που σε ένα σύνολο εντοπίζονται πέντε και πλέον κρούσματα ταυτόχρονα.

Αυτό είχε αναφέρει και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Νίκη, Αλέξης Παπακωνσταντίνου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (ΕΡΑ Σπορ) τον περασμένο Νοέμβριο. «Η θέση μας είναι απόλυτα συγκεκριμένη. Ο όρος για να γίνει επανεκκίνηση θα πρέπει να είναι η πλήρης εφαρμογή των πρωτοκόλλων της Super League, για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, των μελών του τεχνικού επιτελείου και της κοινωνίας γενικότερα. Δεν μπορούμε από τη μία μεριά να απαιτούμε από μία κοινωνία να βρίσκεται σε «lockdown και να τηρεί τα μέτρα και από την άλλη εμείς να παίζουμε ποδόσφαιρο χωρίς να εφαρμόσουμε κάποια συγκεκριμένα μέτρα» είχε υπογραμμίσει κατηγορηματικά…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.