Από Δευτέρα η επισπορά της Νεάπολης

Από Δευτέρα 31 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με την επισπορά του αγωνιστικού χώρου της Νεάπολης, που θ’ αρχίσει μέσα στην ερχόμενη  εβδομάδα αν όχι την ίδια ημέρα, με τον αρμόδιο για το έργο να ενημερώνει σχετικά τα στελέχη της ΠΑΕ Νίκη Βόλου.

Με την έναρξη των εργασιών εκεί, τα μέλη της Νίκης Βόλου θα μετακομίσουν στο γήπεδο του ΟΣΕ, αφού εκεί οι παρόμοιες εργασίες στον χλοοτάπητα εκείνου του χώρου έχουν ολοκληρωθεί με θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα η επισπορά χρειάζεται σε γήπεδα ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, γήπεδα γκολφ, σε δημόσια πάρκα και σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους. Είναι δε απαραίτητη στις παρακάτω περιπτώσεις:

1.Όταν ο χλοοτάπητας έχει παλιώσει, έχει αρχίσει να αραιώνει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη συνεχή χρήση. Στην φάση αυτή είναι επόμενο ο χλοοτάπητας να μην αντιδρά θετικά σε άρδευση και λίπανση και στα γυμνά σημεία παρατηρείται αυξημένη συμπίεση που συνδυάζεται με μειωμένη δυνατότητα να απορροφηθεί το νερό της άρδευσης ή των βροχοπτώσεων στα σημεία αυτά.
2.Όταν ο χλοοτάπητας αν και νέος ως προς την εγκατάσταση παρουσιάζει τα παραπάνω φαινόμενα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ή λόγω κακής στράγγισης που συνδυάζεται πολλές φορές και με ύπαρξη εδαφικού υποστρώματος μικρής διαπερατότητας σε νερό ή με εκτεταμένες προσβολές λόγω ασθενειών που συνδυάζεται με λάθη στην επιλογή του σπόρου και την συντήρηση.
3.Όταν έχουμε εκτεταμένες καθιζήσεις ή οπές στο έδαφος και δεν μπορεί η κατάσταση να βελτιωθεί με την τοπική παρέμβαση.
4.Η σταθερά επαναλαμβανόμενη ανά έτος επισπορά η οποία γίνεται στην επιφάνεια ενός θερμόφιλου είδους π.χ. αγριάδα (cynodon dactylon) στην οποία στα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου μπορούμε να κάνουμε εφαρμογή ενός χειμερινού είδους για π.χ. lolium ή poa. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα καθ’ όλη την χειμερινή περίοδο να έχουμε μία άριστη τουλάχιστον οπτική εικόνα.

Χ.Τ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.