Απόλυτη επιτυχία στην ποδοσφαιρική κατασκήνωση της Α.Ε. 2002

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ποδοσφαιρική κατασκήνωση, που διοργανώθηκε από την Α.Ε. 2002 στο γήπεδο των Καλών Νερών. Σε δελτίο Τύπου του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά κάνουμε γνωστή στο φίλαθλο κοινό, τους γονείς και τους νεαρούς μαθητές-αθλητές τη λήξη της πρώτης ποδοσφαιρικής κατασκήνωσης, η οποία διεξήχθη για το τριήμερο 23-24-25 Ιουλίου στο θαυμάσιο γήπεδο με φυσικό χόρτο στα ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ με υπεύθυνους τους καθηγητές Φ.Α. Μπράνο Νικόλαο και Τζοβάρα Αντώνιο με ειδικότητα στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και με επιστημονικό σύμβουλο τον Dr. Ζήση Παπανικολάου Ph.D, Διδάκτορα Αθλητικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Temple ΗΠΑ και Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο οποίος ήταν παρών και τις 3 ημέρες.

Παρόντες επίσης ήταν εθελοντές και εθελόντριες  της λέσχης ειδικών δυνάμεων, ο γιατρός πρώτων βοηθειών, Παπαμαργαρίτης  Απόστολος, η δασκάλα χορών, Αλεξάνδρα Σιάκα, και ο φυσικοθεραπευτής και καθηγητής Φ.Α., Ανδρέου Γιάννης.

Την 1η μέρα της κατασκήνωσης οι νεαροί μαθητές διδάχθηκαν την ντρίμπλα, άκουσαν τη διάλεξη αθλητικής ψυχολογίας και έπαιξαν παιχνίδι survivor.

Την 2η μέρα της κατασκήνωσης οι νεαροί μαθητές εφήρμοσαν ποδοσφαιρικό πρόγραμμα πρόληψης τραυματισμών, άκουσαν τη διάλεξη για τον πόνο και τους τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο κι έπαιξαν παιχνίδι ποδοσφαίρου και survivor.

Την 3η ημέρα της κατασκήνωσης οι νεαροί μαθητές διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς, πρώτες βοήθειες, πώς να τρέφονται σωστά και έπαιξαν ποδόσφαιρο και πίστα survivor.

Στο τριήμερο της κατασκήνωσης επίσης παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς, οι οποίοι παρακολούθησαν τις δραστηριότητες. Ο διδάκτωρ ΖΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ τους μίλησε για τα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών στον αθλητισμό και τη σωστή διατροφή στην παιδική ηλικία. Δόθηκε ατομικός φάκελος στο κάθε παιδάκι με αναμνηστικό δίπλωμα και εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διδάκτορα, Ζήση Παπανικολάου, για την πολύτιμη προσφορά του, τον καθηγητή Φ.Α., Καλαϊτζίδη Χρήστο, και τον εκ των αρχηγών της ΑΕ 2002, Σφέτσιο Στάθη, για την προσφορά τους, τη βοήθειά τους και τη συνεργασία. Επίσης ένα ξεχωριστό και τεράστιο ευχαριστώ στους 40 χορηγούς μας.

Η κατασκήνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κι αυτό διότι σύμφωνα με τον Dr. Ζήση Παπανικολάου, όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του , Ο ΠΟΔΦΟΣΦΑΙΡΟ-ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (ΤΕΛΕΘΡΙΟ Επιστημονικές Εκδόσεις-εισαγωγή): “Η μεθοδική διδασκαλία, η διαμόρφωση του κατάλληλου ψυχολογικού κλίματος, η σωστή συνεργασία και ο προγραμματισμός οδηγούν στην επιτυχία και στην άνοδο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Πρέπει να μπορούμε να διδάξουμε το ποδόσφαιρο με  τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι απλό, ρεαλιστικό και κατανοητό”.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε και πάλι όλους όσοι βοήθησαν και ειδικά τους γονείς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας. Τα παιδιά συμμετείχαν με θετική διάθεση, αυτοπειθαρχία, άριστη συνεργασία, με υπευθυνότητα και έφυγαν πολύ ευχαριστημένα και ενθουσιασμένα. Σας υποσχόμαστε ότι θα τα ξαναπούμε του χρόνου, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή σχολική χρονιά».

Με εκτίμηση,

Η διοίκηση της Α.Ε. 2002

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.