Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Ολυμπιακός, το Final 4 και οι συμμορίες που δεν χωρούν στα γήπεδα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο SPORT24 και τον Παντελή Βλαχόπουλο για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του ελληνικού Αθλητισμού.

«Θα είμαι γουρλής. Τους διαψεύσαμε. Δεν κατάλαβα πως ξεκίνησε η φιλολογία περί γκαντεμιάς. Από το πατέρα μου ξεκίνησε. Δεν κατάλαβα γιατί επαναλαμβανόταν αυτός ο αστικός μύθος. Κάποια στιγμή συμπαρέσυρε και μένα λίγο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του κουβέντες στη συνέντευξη, σχετικά με τις τελευταίες επιτυχίες των ελληνικών ομάδων.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η φετινή είναι εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στο  F4 και ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Ανέφερε ότι χαίρεται που το ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με διαφορετική εικόνα από εκείνη που ξεκίνησε. «Η εικόνα που αποκόμισα από τα γήπεδα στα πλέι οφ έμοιαζε περισσότερο σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Αγαπώ τον αθλητισμό και αντιλαμβάνομαι το ρόλο του στην κοινωνία σε πολλά επίπεδα», συνέχισε.

Αναφερόμενος στη βία στα γήπεδα ανέφερε ότι έχουμε όλοι τραυματιστεί από εικόνες που είδαμε και φέτος και μίλησε για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει σε τάξη αυτό το πρόβλημα, σημειώνοντας πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι άνθρωποι που πάνε στο γήπεδο χαίρονται το άθλημα. Αναφέρθηκε στις κάμερες σε όλα τα γήπεδα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις αυτοματοποιημένες ποινές και είπε ότι τα μέτρα απέδωσαν. «Είχαμε καλές διαιτησίες. Το VAR έχει αλλάξει τα πράγματα. Δεν είναι η λύση να φέρνουμε μόνο ξένους διαιτητές. Κάποια στιγμή να επενδύσουμε σε νέα γενιά Ελλήνων διαιτητών. Ως μεταβατική λύση οι διαιτητές από το εξωτερικό φαίνεται να έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της αντικειμενικής διαιτησίας», σημείωσε.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να υπάρχουν συμμορίες στα γήπεδα, εγκληματικές οργανώσεις. Η ΕΛ.ΑΣ με εχεμύθεια και διακριτικότητα έχει θέσει στη διάθεση της δικαιοσύνης το ανακριτικό υλικό και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει ποιοι είναι οι ένοχοι. Τις παλιές εποχές τις έχουμε αφήσει πίσω μας. Απευθύνομαι και στις ομάδες και στην ΕΠΟ. Να γίνεται και στο ποδόσφαιρο αυτό γίνεται στο μπάσκετ».

«Να τελειώνουμε πια με αυτές τις πρακτικές. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα φτάσουμε όπου πρέπει να φτάσουμε. Πάντα υπάρχει καχυποψία, αλλά ας το πιστέψουμε όλοι ότι αυτά δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Όλα αυτά δουλεύουν προς την ίδια κατεύθυνση», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το γήπεδο «Αγιά Σοφιά» και το «Καραϊσκάκης» είναι γήπεδα υπερσύγχρονων προδιαγραφών, ότι ο ΠΑΟ προχωράει το δικό του γήπεδο, για τον ΠΑΟΚ ότι απομένει στον επενδυτή να προχωρήσει το έργο υλοποίησης, ότι σε όλα τα γήπεδα έχουν μπει κάμερες και για το μπάσκετ είπε ότι έγινε αυτή η κίνηση με τον ΠΑΟ και το ίδιο θα γίνει με το ΣΕΦ.

«Γενικότερα η εικόνα του ΟΑΚΑ σήμερα δεν έχει σχέση με την εικόνα πριν από κάποια χρόνια», επισήμανε και αναφέρθηκε για τις αλλαγές σε όλους τους χώρους. «Βούληση της κυβέρνησης είναι ο τελικός του κυπέλλου να γίνεται πάντα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εμείς εγγυόμαστε την ασφάλεια. Και από του χρόνου αυτή θα είναι η βούλησή μας και πιστεύω ότι η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί. Δεν είναι εικόνα αυτή του τελικού χωρίς φιλάθλους, είναι κρίμα, έρχεται από άλλη εποχή. Στον τελικό του μπάσκετ δεν είχαμε κανένα απολύτως ζήτημα. Να το συμφωνήσουμε ότι από το 2025 δεν θα είναι αντικείμενο συζήτησης που θα γίνει ο τελικός του κυπέλου», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αθλητικές υποδομές είπε: «Με ταλανίζει η κατάσταση των σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Μπορούμε να παρέμβουμε και έχουμε εξορθολογίσει το μητρώο των συλλόγων. Μπήκε διαφάνεια σε όλο αυτό το πλαίσιο. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».

Επίσης είπε ότι είναι τεράστια επιτυχία που δύο ελληνικές ομάδες είναι στο final 4. «Να σταθώ σε κάτι που είπε ο κοούτς Μπαρτζώκας. Αυτά τα ματς είναι και πολύ θέμα τύχης. Ο Ολυμπιακός έχασε μία ευρωλίγκα σε ένα σουτ. Ανταγωνιστικά θα είναι τα ματς. Υπάρχει εμπειρία και ψυχολογία και στις δύο ομάδες. Θα ήταν καταπληκτικό να έχουμε ελληνικό τελικό. Είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες είναι καλά προετοιμασμένες και θα τα δώσουν όλα. Αν είναι οι δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό έχω πει ότι θα προσπαθήσω να πάω. Όχι ως φίλαθλος της μιας ομάδας, αλλά ως Έλληνας φίλαθλος», σημείωσε.

Για τον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός έχει το μομέντουμ μαζί του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Και επειδή το έχουμε δει το μομέντουμ, κάτι θυμίζει από 2004 αυτή η ιστορία, κερδίζεις, κερδίζεις, κερδίζεις και κάποια στιγμή μπαίνεις και λες ρε παιδί μου είναι γραφτό. Αλλά επειδή τίποτα δεν είναι γραφτό θα ιδρώσουν στο γήπεδο, θα έχει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό που γίνεται στην Ελλάδα. Έχουμε κάνει πολλή καλή προετοιμασία να εξασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. μην περάσουν σκέψεις σε κάποιους να κάνουν οτιδήποτε, δεν θα τους βγει. Επίσης να μην πέφτουν οι φίλαθλοι θύματα εξαπάτησης με τα εισιτήρια. Από εκεί και πέρα με φίλους σε μια μεγάλη τηλεόραση θα δούμε το ματς και θα ελπίζουμε για το καλύτερο. Πάντως η πορεία του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακή και έχει αποδείξει ότι έχει ομάδα που διαχειρίζεται και τη δυσκολία μέσα στο ματς με έναν εξαιρετικό προπονητή, έναν συγκροτημένο άνθρωπο, έχει πάρει τα καλύτερα από τους παίκτες του. Ετοιμαζόμαστε και για ένα καλό καλοκαίρι επίσης με euro, προολυμπιακό, ολυμπιακούς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.