Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

Φάση από το ματς Σκόπελος-Α.ΠΟ.Β.
Νικητής ο Πύρασος στο ντέρμπι με τον Αλμυρό, ισοπαλία στο Ρήγας Φεραίος-Θησέας

Το ένα από τα δύο κυριακάτικα ντέρμπι για την 11η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ ανέδειξε νικητή, καθώς ο Πύρασος επιβλήθηκε με 2-0 του Γ.Σ. Αλμυρού στη Αγχίαλο, ενώ από έναν βαθμό πήραν στο μεταξύ τους ματς Ρήγας Φεραίος και Θησέας με το 2-2 να σφραγίζει τις προσπάθειές τους.

Ο Πύρασος επιβραβεύτηκε για την ανωτερότητά του αρχικά στο 70’ με εύστοχη προβολή του Θεοδωρόπουλου, για να έρθει με φάουλ ο Αγιασιώτης να διαμορφώσει το τελικό 2-0. Ο Αλμυρός θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σουτ από το κέντρο του Νάστα στο 11’, που παραλίγο να πετύχει ένα σπάνιο γκολ.

Στις καθυστερήσεις κρίθηκε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίο και Θησέα στον Αγ. Γεώργιο Φερών με σκορ 2-2.  Οι Βελεστινιώτες προηγήθηκαν με 1-0 με αυτογκόλ του Καραλόπουλου, που πήγε να διώξει με προβολή στο 14’, δέχθηκαν δύο πολύ όμορφα γκολ από τον Βλάχο στο τέλος του πρώτου μέρους (με κεφαλιά σε κόρνερ του Καραμανλή και σουτ μετά από περιστροφή σώματος) και τελικά ισοφαρίστηκαν στο 94’.

Ο Γάρος εκτέλεσε πέναλτι (σ.σ. δόθηκε για χέρι του Καραλόπουλου), ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε στην αριστερή γωνία, αλλά ο Φουρκιώτης πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, γιατί θεώρησαν ότι ο σκόρερ είχε μπει νωρίτερα από την εκτέλεση στην περιοχή, ενώ από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι κάνουν λόγο για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε για ανατροπή του Κολυμήτρα, το οποίο κακώς κατά την άποψή τους μετατράπηκε σε επιθετικό φάουλ.

Στον Θησέα πάντως τα έχουν με την τύχη τους, καθώς σε δεύτερο ντέρμπι εκτός έδρας ισοφαρίζονται με πέναλτι στις καθυστερήσεις κι έτσι πλέον απέχουν έξι βαθμούς από την κορυφή και μάλιστα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Βόλου έχει και ματς λιγότερο. Οι Αγριώτες να σημειωθεί ότι αγωνίστηκαν χωρίς τους Γούτσιο, Οικονόμου, Δημητριάδη, Νιαώτη, Χατζησταμάτη, ενώ οι Καραλόπουλος, Καραμανλής, Ιακωβίδης ήταν άρρωστοι όλη τη βδομάδα και ουσιαστικά έπαιξαν χωρίς προπόνηση.

Η Αγία Αννα από τη μεριά της μπορεί να άργησε να σκοράρει απέναντι στον δυσκολοκατάβλητο Τοξότη, αλλά τελικά το έκανε στο 79′ με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου, για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα ο Κωτούλας στις καθυστερήσεις. Αμφότεροι σημείωσαν τα γκολ τους παίρνοντας το ριμπάουντ σε αποκρούσεις του Γιοβάνη πάνω στη γραμμή σε σουτ του Αργύρη και του Μπράνου στο τετ-α-τετ με τον Τσελεπή.

Για την 8η αγωνιστική της Β’ Τοπικής η Σκόπελος στο μοναδικό κυριακάτικο ματς ήταν εξαιρετική και κέρδισε με το ευρύ 5-2 την Α.ΠΟ.Β., με το σκορ ήδη από το πρώτο μέρος να είναι 4-1. Οι νησιώτες έφθασαν στους 13 βαθμούς με την 4η νίκη τους, ενώ έχουν και την 3η καλύτερη επίθεση με 18 τέρματα, τη στιγμή που χρωστούν και το ματς με τον Πρωτεσίλαο.

Στη Γ’ Κατηγορία η Αγία Παρασκευή έκανε το οκτώ στα οκτώ, παίρνοντας δύσκολο διπλό στο ΕΤΒΑ, όπως αποδεικνύει το τελικό 1-2 με αντίπαλο τον Πηλέα, ο οποίος είχε καλύτερο παίκτη του τον «γερόλυκο» τερματοφύλακα Σεραφείδη. Ο 53χρονος γκολκίπερ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι παρά τα δύο γκολ που δέχτηκε, «κατέβασε ρολά» και έκανε εξαιρετική εμφάνιση.

Η Χλόη σε ματς με πλούσιο θέαμα επικράτησε με 5-2 του Τοξότη Β’, που προηγήθηκε, ωστόσο δέχθηκε τέσσερα γκολ στη συνέχεια, μείωσε σε 4-2, για να έρθει ο 15χρονος Κωνσταντίνος Τράικος να πετύχει το πρώτο του γκολ στα τοπικά γήπεδα και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι που δόθηκε για χέρι και με το οποίο η Χλόη προηγήθηκε.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή:

Α’ ΕΠΣΘ (11η)

Πύρασος-Γ.Σ. Αλμυρού 2-0

(70’ Θεοδωρόπουλος, 83’ Αγιασιώτης)

Ρήγας Φεραίος-Θησέας 2-2

(14′ αυτογκόλ Καραλόπουλου, 92’ Φουρκιώτης-41’, 44’ Βλάχος)

Αγ. Αννα-Τοξότης 2-0

(79’ Παπαδημητρίου, 95’ Κωτούλας)

Ολυμπιακός Β.-Ακρόπολη 7-0

(6’ Πετράκος, 14’, 43’ Καρατσόλης, 56’ Μπλατσέρης, 75’, 81’ Αναστασίου, 82’ Γιαρλέλης)

Β’ ΕΠΣΘ (8η)

Σκόπελος-Α.ΠΟ.Β. 5-2

(3’ Χυσάι, 8’, 36’ Μηνάς, 21’ Συνοδινός, 52’ Ζάνι-10’ Χούμπλης Αν., 60’ Χούμπλης Π.)

Γ’ ΕΠΣΘ (8η)

Πηλέας-Αγ. Παρασκευή 1-2

(15’ Μπάφας-7’ Μπόλο, 35’ Παπασακελλαρίου)

Χλόη-Τοξότης Β’ 5-2

(43′ πεν. Χολέβας, 46′ Λ. Τσιώλης, 58′ Σεσκλιώτης, 71′ Βαΐτσης, 85′ πεν. Κων. Τράικος-25’ Λαθουράς, 78’ Αράπης)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 89′ Βαΐτσης της Χλόης

Ηρακλής Β.-Νίκη Β. Β’ 4-1

(6’ Σταμπούλογλου, 55’, 84’ Καπίτσας, 66’ Μπουκώρος-8′ Αναστασόπουλος)

Μαγνησιακός Β’-Θησέας Β’ 0-3 ά.α.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.