Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή

Φάση από τον αγώνα Πανιώνιος-Μακρινίτσα

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο η Α.Ε. 2002 να προέβαλε αντίσταση απέναντι στον Σαρακηνό, ωστόσο στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρεις φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, κερδίζοντας με το καθαρό 0-3 την ομάδα των Καλών Νερών.

Συγκεκριμένα, στο 63′ της αναμέτρησης ο Βεργοζήσης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τζίκα σύμφωνα με τον διαιτητή Χαλβατζάκο, αφού οι γηπεδούχοι διαφώνησαν έντονα για τη συγκεκριμένη απόφαση, και στο 65′ την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανέστης Μαστακούλης, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Όμως η μπάλα έφτασε πάλι στον ίδιο παίκτη, που την πέρασε στον Μοράλες, για να κάνει αυτός τελικά το 0-1 για την ομάδα του με σουτ. Στο 70′ η Α.Ε. 2002 έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βερντόβα. Ο Σαρακηνός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έκανε στο 82′ το 0-2 με πλασέ του Ανέστη Μαστακούλη, έχοντας βγει τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 88′ ο Γιαμαλής έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Τζίκα και σούταρε εύστοχα έξω από την αντίπαλη περιοχή, πετυχαίνοντας το τελικό 0-3.

Η Δήμητρα έφυγε με το διπλό από τη Σκιάθο με σκορ 1-2. Οι Ευξεινουπολίτες δεν είχαν την απόδοση προηγούμενων παιχνιδιών, αλλά κατάφεραν να φτάσουν σε μία ακόμη επιτυχία. Το 0-1 έγινε στο 43’ από τον Αραπίτσα με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή, ενώ η Σκιάθος ισοφάρισε στο 57’. Συγκεκριμένα σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Νικολαΐδης πήρε το ριμπάουντ μετά από εντυπωσιακή απόκρουση του Τσιλίγκου και ουσιαστικά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το νικητήριο γκολ για τη Δήμητρα ήρθε στο 68’. Από φάουλ του Κατή, και κεφαλιά-πάσα του Κοντοβά στον Τσιάτσιο, ο τελευταίος με κοντινό πλασέ έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.

Άργησε να σκοράρει ο Τοξότης απέναντι στην Αγία Παρασκευή, αλλά τελικά κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα στο τελευταίο εικοσάλεπτο και επικράτησε με 2-0. Το 1-0 έγινε στο 70′,  όταν ο Λευτέρης Δενελάβας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Ντίτσιος και ευστόχησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την εκτέλεση του πέναλτι αποβλήθηκε ο Λέτσος του Τοξότη για χτύπημα σε αντίπαλο παίκτη με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το 2-0 έγινε στο 85′ της αναμέτρησης, όταν ο Γερακίνης βγήκε στην αντεπίθεση, για να πλασάρει σωστά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, «σφραγίζοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Στο Σέσκλο, ο Αίας Σούρπης έκανε την ανατροπή και μάλιστα στο 90′ της αναμέτρησης απέναντι στη γηπεδούχο Ακρόπολη, που προηγήθηκε στο 47′ με σουτ του Παγώνη, αλλά τελικά ηττήθηκε με σκορ 1-2. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 62′ όταν ο Αραπίτσας έστρωσε την μπάλα στον Θ. Κατσαβριά κι αυτός έκανε το 1-1. Ο Αίας Σούρπης πήρε τη νίκη στο 90′, όταν ο Χειλάς έκανε την προσπάθεια για να γίνει αποδέκτης της μπάλας και πάλι ο Θ. Κατσαβριάς σκόραρε για το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο Ρήγας Φεραίος είχε εύκολο έργο, όπως αποδεικνύει το τελικό 5-1 απέναντι στον Πύρασο Νέας Αγχιάλου. Μόλις στο 8′ ο Ν. Καλαϊτζίδης έκανε το 1-0, αφού είχε προηγηθεί προσπάθεια του Ιωάννου με την μπάλα μετά από παρέμβαση αμυνόμενου να βρίσκει πρώτα το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πυράσου. Στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης πέτυχε άλλα δύο τέρματα με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι που κέρδισαν στο 36′ ο Γουτούλης και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Καραγιάννης. Στο 54′ ο Ζιώγας με σουτ έκανε το σκορ 3-1, όμως για τον Ρήγα ο Καραγιάννης στο 71′ με πλασέ και Σουγκάρης στο 80′ με σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσαν το τελικό 5-1.

Η Β’ ΕΠΣΘ

Πανιώνιος και Μακρινίτσα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο Βασδέκειο, σε ένα ματς που τελείωσε επεισοδιακά, αφού παράγοντας του Πανιωνίου επιτέθηκε λεκτικά κατά του διαιτητή Λακια, καθώς οι γηπεδούχοι θεωρούν ότι δεν τους δόθηκε πέναλτι για ανατροπή του Κιπτίου μέσα στην περιοχή στο 92’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε νωρίς και μέσα σ’ ένα λεπτό. Αρχικά στο 12’ ο Ν. Τσακίρης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λυρίτση έκανε το 1-0 και ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό ο Παλαμιώτης με πλασέ εντός μεγάλης περιοχής. Για τον Πανιώνιο είχε δοκάρι (πάνω  μέρος του οριζόντιου και άουτ)  ο Ν. Τσακίρης στο 78’ και στο 82’ ο Κιπτίου είδε το σουτ που επιχείρησε να φεύγει ελάχιστα άουτ από τη δεξιά δοκό. Για τη Μακρινίτσα στο 37’ και το 69’ ο Σαμαράς έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Φουστάνας απομάκρυνε.

Ισοπαλία είχαμε και στο ΕΤΒΑ ανάμεσα σε Πηλέα και Ελευθεριακό με 2-2. Ο Λάιος με σουτ από τα 40 μέτρα στο 29’ έκανε το 0-1, ενώ στο 35’ κεφαλιά ο Γούσιας ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Νέο προβάδισμα για τον Ελευθεριακό με τον Πριτσίνη στο 65′, αλλά ο Ζουλένκο έδωσε τον βαθμό στον Πηλέα με εύστοχο σουτ έξω απ’ την περιοχή.

Iσόπαλο τελείωσε και το παιχνίδι ανάμεσα σε Αθλητικό Κολέγιο Νίκης και Μαγνησιακό, με σκορ 1-1. Το Αθλητικό Κολέγιο προηγήθηκε στο 35′ με τέρμα του Χρηστίδη. Για τον Μαγνησιακό ισοφάρισε ο Ίμπρα με διαγώνιο σουτ στο 65′.

Η Γ’ ΕΠΣΘ
Κρατούσε «εξάσφαιρο» ο Απόλλων Καναλίων, που συνέτριψε με 6-0 τον Αχιλλέα Αχιλλείου και πέρασε μόνος πρώτος στη βαθμολογία, εκμεταλλευόμενος το ρεπό της Α.ΠΟ.Β. Η ομάδα του Χρήστου Κολημήτρα πήγε γρήγορο προβάδισμα με 2-0, με τους Μαρούγκα και Παππά να σκοράρουν στο 3ο και το 7ο λεπτό αντίστοιχα, ενώ στο 29’ έγινε το 3-0 από τον Αναγνώστου, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Άλλα τρία τέρματα σημείωσε ο Απόλλων στην επανάληψη, στο 67’ με τον Ξέρα, στο 73’με τον Μαρούγκα και στο 88’ με τον Τσιαντό. Αγωνίστηκαν για τους Καναλιώτες οι νεομεταγραφέντες Κολημήτρας από την Κ17 της Νίκης Βόλου, Μαρούγκας από τον Ιάσονα Άλλης Μεριάς και Παππάς από Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Δημητριάδα με 1-0 κόντρα στην Α.Ε. Διμηνίου, με το μοναδικό γκολ να επιτυγχάνεται από τον Ταφίλη στο 28’ έπειτα από σπάσιμο της μπάλας του Νάσου Καρακώστα.

Ισοπαλία με 2-2 ανάμεσα σε Ερμή και Κένταυρο Νοτίου Πηλίου με 2-2 στο Βασδέκειο σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, που εκτός από τα τέσσερα γκολ είχε κι αρκετές φάσεις. Ο Ερμής προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Κένταυρος είχε τις απαντήσεις και ισοφάρισε. Το 1-0 έγινε στο 15′ από τον Μπουμπούκη μετά από ασίστ του Νικολού και στο 35’ είχαμε το 2-0 με τον ίδιο σκόρερ μετά από την τελική πάσα του Μέμτσα. Στο 42’ ο Λαμπαδάρης μείωσε σε 2-1 και ο ισοφάρισε στο 55’ ο Σεφέρη Λάμπρος. Δοκάρι είχε στο 81′ για τον Ερμή ο Μπουμπούκης, που παραλίγο να φτάσει στο χατ-τρικ. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η απόδοση του 15χρονου τερματοφύλακα του Ερμή Παναγιώτη Καλαμπούκα, που κράτησε όρθια την ομάδα του σε πολλές περιπτώσεις και δε φέρει ευθύνη για κανένα από τα δύο γκολ, με τον μικρό να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς της ΕΠΣΘ την Κυριακή:

Α’ ΕΠΣΘ/17η αγωνιστική

Τοξότης-Αγ. Παρασκευή 2-0

Α.Ε. 2002-Σαρακηνός 0-3

Σκιάθος-Δήμητρα 1-2

Ρήγας-Πύρασος 5-1

Ακρόπολη-Αίας 1-2

Πρωτεσίλαος-Ιάσων Α.Μ. 3-0 α.α.

Β’ ΕΠΣΘ/16η αγωνιστική

Πηλέας-Ελευθεριακός 2-2

Πανιώνιος-Μακρινίτσα 1-1

Αθλ. Κολ. Νίκης-Mαγνησιακός 1-1

Γ’ ΕΠΣΘ/14η αγωνιστική

Απόλλων Καν.-Αχιλλέας Αχιλλείου 6-0

Ερμής-Κένταυρος Ν.Π. 2-2

Δημητριάς-Α.Ε. Διμηνίου 1-0

Ρεπό: Α.ΠΟ.Β

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.