Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο

Φάση από το ματς Νέοι Αθλητές Νίκης-Δάφνη 1-3
Η Αγχίαλος πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Σαρακηνού με 3-1

Η εξαιρετική Αγχίαλος απέναντι στον κακό Σαρακηνό κέρδισε απόλυτα δίκαια με 3-1 και έτσι πέτυχε τη δεύτερη νίκη της, παίρνοντας βαθιά ανάσα. Αυτό ήταν το παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις στο 85’, που απέφεραν μία κόκκινη για κάθε ομάδα.

Στα βραδινά ματς τα τρίποντα πήραν ο Αστέρας Ριζομύλου και ο Αίας Σούρπης. Ο πρώτος έφυγε από το Βασδέκειο με το 0-2 υπέρ του με αντίπαλο τον Πανιώνιο, που έπαιζε μετά την υπόδειξη πέναλτι (σ.σ. μετατράπηκε σε γκολ στο 21′ από τον Κώστα, που το κέρδισε) με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σταυραντώνη για εξύβριση.

Ο Αίας πιστοποίησε την ανοδική του πορεία, κατακτώντας το τρίτο σερί τρίποντο. Θύμα του μετά τους Σαρακηνό και Γ.Σ. Αλμυρού η Σκιάθος, της οποίας επικράτησε με 3-1.

Έξι ματς έγιναν για τη Β’ ΕΠΣΘ.  Η πρωτοπόρος Δάφνη ήταν καλύτερη και πέρασε με 1-3 από το Π. Μαγουλάς απέναντι στους Νέους Αθλητές Νίκης σε ματς με αρκετό κόσμο στην κερκίδα, ενώ το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Αχιλλέα Αχιλλείου και Πρωτεσίλαο Πτελεού, δύο ομάδες που κάποτε είχαν συγχωνευτεί, έληξε με 2-2, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-0, αλλά να ισοφαρίζονται.

Εντυπωσιακό ματς έγινε στην Ευξεινούπολη με πολύ όμορφα γκολ και σπουδαίο διπλό για τον Ατρόμητο Νέας Ιωνίας με σκορ 2-3 επί της γηπεδούχου Δήμητρας, που διαμαρτύρεται έντονα για το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του Γκρέμι στο 2-2. Μάλιστα, ανέβηκαν οι τόνοι μετά την υπόδειξη του Καλορογιάννη, αλλά τα πυρά στράφηκαν μόνο προς αυτόν, καθώς οι νικητές δεν έχουν κανένα παράπονο από τη φιλοξενία.

Αρκετή ένταση υπήρξε και στον αγώνα Μυρμηδόνες-Ανθιμος Γαζής 3-1, καθώς αποβλήθηκε στο 80’ ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Παναγιώτης Κουρούπης, επειδή κατά τον διαιτητή και κατά τους γηπεδούχους εξύβρισε τον Τσέργα, κάτι που οι φιλοξενούμενοι αρνούνται. Πάντως και ο Τσέργας αποβλήθηκε, όταν σκόραρε πέντε λεπτά μετά το 2-1, αφού τα ‘βαλε με τον κ. Κουρούπη, που βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου, με συνέπεια ο κ. Χαλβατζάκος να τον τιμωρήσει με κόκκινη. Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους θεωρούν ότι μετά τη σύρραξη του 80’ υπήρξε περίπου δεκάλεπτη διακοπή, αλλά αυτά τα λεπτά δεν κρατήθηκαν ως καθυστέρηση, ενώ θεωρούν ότι κακώς δεν δόθηκε κόκκινη κάρτα απευθείας σε παίκτη των Μυρμηδόνων σε σκληρό μαρκάρισμα στον Σφέτσο στο 71’.

Στο ντεμπούτο του Χρήστου Καψιώτη στον πάγκο του Διαγόρα, η ομάδα του Στεφανοβικείου πήρε το διπλό από τους Νέους Αγίας Αννας με 1-2, ενώ εύκολη ήταν η επικράτηση της Α.Ε. 2002 με 3-0 με αντίπαλο την Ενωση Λεχωνίων Νηλέα, από την οποία παρελθόν αποτελεί ο Βαγγέλης Τάχος, που παραιτήθηκε. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι για τη νικήτρια ομάδα των Καλών Νερών ντεμπούτο έκανε 14χρονος δεξιός χαφ Μιχάλης Μπόγια.

Στη Γ’ ΕΠΣΘ οι Μικροθήβες συνέτριψαν τον Α.Ο. Λεχωνίων με 7-0 ως τυπικά φιλοξενούμενοι στο γήπεδό τους, αφού οι Λεχωνίτες δυστυχώς αντιμετωπίζουν γηπεδικό πρόβλημα και δήλωσαν σαν έδρα αυτή των αντιπάλων τους.

Τέλος, ο Απόλλων Καναλίων επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς με το υπέρ του 3-1 επί του Ελευθεριακού.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο (9/12):

Α’ ΕΠΣΘ (11η)

Φ.Θ. Αγχίαλος-Σαρακηνός 3-1

(5’, 9’ Ζητούδης, 90’+7’ Κόκκαλης – 35’ πεν. Τσιανάκας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85’ Σίμος για Αγχίαλο και Καρακασίδης για τον Σαρακηνό

Πανιώνιος Ν.Ι.-Αστέρας Ριζ. 0-2

(21′ πεν. Κώστας, 55′ Γερολυμάτος)

Αίας Σούρπης-Σκιάθος 3-1

(17′, 68′ Ντούρας, 22′ Δημητρίου-58′ Αλεξ Τζελάι)

Β’ ΕΠΣΘ (8η)

Αχιλλέας Αχ.-Πρωτεσίλαος 2-2

(12’ πεν. Κατσαβριάς, 22’ αυτογκόλ – 40’ Κόρκος Ν., 62’ Σιαμανίκος Β.)

Ν.Α. Νίκης-Δάφνη 1-3

(82’ Καριώτης – 17’ Φ. Τσαρέλας, 58’ Καρεσίου, 87’ Σφέτσας)

Δήμητρα-Ατρόμητος Ν.Ι. 2-3

(14’ Δήμας πεν., 59’ Μπαζής – 10’, 89’ Πριτσίνης, 42’ πεν. Αν. Μαστακούλης)

Μυρμηδόνες-Ανθ. Γαζής 3-1

(44’ αυτογκόλ Γκέκας, 85’ Τσέργας, 89’ Τόπας  – 62’ Κογιάννης)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 85’ Τσέργας για τους Μυρμηδόνες

Νέοι Αγ. Αννας-Διαγόρας Στεφ. 1-2

(29’ πεν. Βέρμπης – 45’ 80’ Γιαννιός)

Α.Ε. 2002-Ε.Λ. Νηλέας 3-0

(15’ Γαλάνης Μ., 35’ Τζοβάρας, 81’ Κιόσια Αλ.)

Γ’ ΕΠΣΘ (8η)

Ανω Λεχώνια-Μικροθήβες 0-7

(1’ Νιφόρος, 64’, 73’, 88’ Κωστής, 52’, 77’ Καραδήμας, 85’ Καπέσιος)

Απόλλων Καν.-Ελευθεριακός 3-1

(29’, 60’ Ν. Ζήσης, 35’ Χρ. Ζήσης)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.