Απουσιάζει η ισοπαλία στα ματς Άρης- ΝΠΣ Βόλος

Άρης και ΝΠΣΒόλος τίθενται αντιμέτωποι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (20:00) για τη 19η αγωνιστική της Super League, σε μια αναμέτρηση δύο ομάδων που προσπαθούν να εδραιώσουν την παρουσία τους στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας!

Με το μυαλό και στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη (25/1, 18:00), ο Άρης θέλει να αφήσει πίσω του τις δύο συνεχόμενες ήττες με 1-0 στο «Καραϊσκάκης» και να πάρει μια νίκη που θα του επιτρέψει να ξεπεράσει τον Βόλο, στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν στην αναμέτρηση με αρκετές απουσίες, αφού ο Άλαν Πάρντιου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Νταμπό, Ενκουλού, τον Πάλμα ο οποίος συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλο, καθώς και τους Καμαρά, Καμάτσο, οι οποίοι κρίθηκαν ανέτοιμοι.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Μανού Γκαρσία, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Γκρέι, Εμπακατά, Ροντρίγκες, Ετέμπο, Μαντσίνι, Πίρσμαν, Μαζικού, Οντουμπάγιο, Σγούρος, Τανούλης και Παναγίδης.

Από την άλλη, ο ΝΠΣ Βόλος σαφώς πιο ξεκούραστος, αλλά και με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από επτά σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες, επικρατώντας 1-0 του Ιωνικού στη Νίκαια. Στην 5η θέση της βαθμολογίας, αν νικήσει θα ξεφύγει στο +4 από τον Άρη και θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά την κούρσα για είσοδο στα playoff.

Ο Κώστας Μπράτσος συμπεριέλαβε για πρώτη φορά σε αποστολή του το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του, Φελίπε Πιρές, όμως δεν μπορεί να υπολογίζει για ακόμα ένα παιχνίδι, στον αρχηγό του, Τάσο Τσοκάνη. Η αποστολή: Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Σιέλης, Εσκοβάλ, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Σι, Μεταξάς, Μπαριέντος, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Μεσκίδα, Πιρές Τσιρίνος, Γκάγκι, Οζέγκοβιτς, Κούτσιας.

                Επτά φορές

Επτά φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες για την Super League και στις δύο έδρες, με την ισοπαλία να είναι εκείνη που απουσιάζει από τις αναμετρήσεις τους, όπως και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα, αφού μόλις στο ένα από τα επτά παιχνίδια τους έχουν σκοράρει και οι δύο.

Στις τρεις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα με γηπεδούχο τον Άρη, υπήρξαν δύο νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης και στην τελευταία επικράτησε ο ΝΠΣ Βόλος με 2-0.

Η πρώτη συνάντηση τους με γηπεδούχο τον Άρη έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2019, με τους Κίτρινους να επικρατούν 4-0 χάρη στα γκολ των Ιντέγιε και Γκάμα, οι οποίοι σημείωσαν από δύο τέρματα.

Η επόμενη επίσκεψη του ΝΠΣ Βόλος έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2021 και τα γκολ των Λούκας Σάσα (18’) και Μπερτόλιο (81’) έγραψαν το τελικό 2-0.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε επικρατήσει στο παρθενικό τους ματς που είχε γίνει στην Μαγνησία, αλλά στη συνέχεια η σκυτάλη πήγε στα χέρια του Άρη, ο οποίος σημείωσε τέσσερις διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας. Αυτό το σερί σταμάτησε με την εκτός έδρας νίκη του Βόλου στις 5 Φεβρουαρίου 2022 με 2-0 (80’ Άλεξ Σοάρες, 86’ Κορέα) και συνεχίστηκε με το  παιχνίδι του πρώτου γύρου αυτής της σεζόν ανάμεσα τους, όπου πάλι επικράτησε με 2-0.

Ο Άρης έχει διατηρήσει το αήττητο στα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια του, ενώ ο Βόλος προέρχεται από εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Ιωνικό, με την οποία έσπασε ένα σερί χωρίς να σημειώσει γκολ που κράτησε για πέντε αγωνιστικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.