Αρχισε η δίκη Μαρινάκη κι άλλων 27 για σύσταση συμμορίας και στημένα

Απόντων των Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου αρχίζει η δίκη των στημένων αγώνων και της σύστασης συμμορίας, με τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Μαρινάκη να απέχει από την αίθουσα και να εκπροσωπείται από το δικηγόρο του. Υστερα από δυο διακοπές και μία αναβολή η εκδίκαση της υπόθεσης των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο αρχίζει από λεπτό σε λεπτό και το ethnos.gr βρίσκεται εκεί και σας ενημερώνει για όσα γίνονται στη δικαστική αίθουσα.

Από την έδρα κλήθηκε να καταθέσει ο Σοφοκλής Πιλάβιος ως μάρτυρας, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε πως βρισκόταν εκεί για να μάθει πότε θα καταθέσει και όχι για να καταθέσει. Εν τέλει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ ξεκίνησε την κατάθεσή του με τους υπόλοιπους μάρτυρες να αποχωρούν από την αίθουσα.

Η υπόθεση
Πρόκειται για μία πολύκροτη υπόθεση που ταλανίζει την ελληνική Δικαιοσύνη και το ελληνικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια και πλέον ήρθε η στιγμή να να λογοδοτήσουν για τα παιχνίδια που φαίνεται ότι στήθηκαν το 2012. Και δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά περισσότερα από 15 ματς, τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο των δικαστών του Εφετείου.

Η υπόθεση πηγαινοερχόταν στα εισαγγελικά γραφεία μέχρι να βρει το δρόμο για το ακροατήριο, αφού το παραπεμπτικό βούλευμα. με το οποίο οι βασικοί πρωταγωνιστές είχαν απαλλαγεί για τρία κακουργήματα- με σημαντικότερο αυτό της σύστασης και λειτουργίας «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου και παραπέμπονταν για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και σύσταση συμμορίας- έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο. Εάν και ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του επίμαχου βουλεύματος, η πρότασή του απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, τον Μάρτιο του 2018.

Μετά την αντικατάσταση της Προέδρου του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου βρίσκονται κατηγορούμενοι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 πρώην διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, η διαδικασία ξεκινά σήμερα.

Οι 28 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της σύστασης συμμορίας, αλλά και το κακούργημα της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, καθώς με βάση το κατηγορητήριο, υπάρχουν ενδείξεις χειραγώγησης 16 αγώνων στο διάστημα 2012-2015.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η πρόεδρος του δικαστηρίου Καλλιόπη Xoνδρού έκανε δήλωση αποχής, η οποία έγινε δεκτή από το αρμόδιο συμβούλιο, με αποτέλεσμα να ανεβεί στην έδρα η πρώτη αναπληρωματική δικαστής Αριστέα Τσαμαδιά, η οποία έδωσε αναβολή για σήμερα, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας.

9:35: Πρώτος μάρτυρας ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

9:20: Η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τον ερχόμενο μήνα στον οποίο προβλέπονται έξι συνεδριάσεις. Στις 3, 5, 7, 13, 19, 27 Φεβρουαρίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεδριάσει στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.