Αρσένος: «Ήταν ένα καλό μάθημα-Κρατάμε τους τρεις βαθμούς»

Κοιτάζει ήδη το επόμενο παιχνίδι ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου

Δεν μπορούσε να εξηγήσει τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Στέλιος Αρσένος, σχολιάζοντας το παιχνίδι με τον Αίαντα Σούρπης και κάνοντας λόγο για ένα καλό μάθημα…

«Δυστυχώς ένα πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν μπορώ να εξηγήσω… Το άγχος της πρεμιέρας; Τόσες πολλές ευκαιρίες από εμάς και δεχόμαστε ένα γκολ από τα λίγα που μπαίνουν στις κατηγορίες αυτές και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να γυρίσουμε το παιχνίδι, το σκορ έπρεπε να έχει φτάσει πολύ ψηλά. Πήραμε τελικά τρεις πολύτιμους βαθμούς, σε μία δύσκολη χρονιά που έχουμε ξεκινήσει. Δεν θα μιλήσω για λάθη ή ανικανότητα, αλλά για κακιά στιγμή. Είχαμε κυριαρχικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, περιορίσαμε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Να του δώσω και συγχαρητήρια στην ομάδα της Σούρπης, έκανε ό,τι μπορούσε και να κόψει χρόνο και οτιδήποτε για να πάρει κάτι από το παιχνίδι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για το επόμενο παιχνίδι και για καλύτερες εμφανίσεις, σημειώνοντας τα εξής: «Εμείς κοιτάμε το επόμενο, αυτό το παιχνίδι έχει τελειώσει. Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Περιμένω πολύ καλύτερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, να τελειώνουν τα παιχνίδια πιο νωρίς και η ομάδα να μην έχει καθόλου πίεση και άγχος. Είμαστε ο Ολυμπιακός Βόλου, ο κόσμος έχει απαιτήσεις και καλά κάνει κι εμείς θα πρέπει να τελειώνουμε τα παιχνίδια πιο νωρίς για να είμαστε άνετοι».

Όσον αφορά το… καλό μάθημα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» περιμένει ανάλογη εικόνα των αντιπάλων και στα επόμενα παιχνίδια, με έμφαση δηλαδή στην άμυνα και στην προσπάθεια έστω για το ελάχιστο δυνατό κέρδος απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. «Θα δούμε πολλά τέτοια παιχνίδια από την πλευρά των αντιπάλων και θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό. Ήταν ένα καλό μάθημα ώστε να μπορούμε αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι τρεις βαθμοί και κοιτάμε να βελτιωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, κοιτώντας τι κάναμε και τι δεν κάναμε καλά».

Τέλος, για τις διαφορές στην εμφάνιση των παικτών του ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος του αγώνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε: «Μπορεί στο δεύτερο μέρος να μην είχαμε τον ρυθμό και τις ευκαιρίες του πρώτου, αλλά προσπαθούσαμε. Λίγο οι αλλαγές μας αποσυντόνισαν, κάναμε και τακτικές αλλαγές, αλλάξαμε θέσεις παικτών, φέροντας λίγη περισσότερη ποιότητα. Αναζητούσαμε κάποια κάθετη και από πλάγια τις υπεραριθμίες, βγαίνανε οι σέντρες αλλά δεν είχαμε τα κατάλληλα άτομα μέσα στην περιοχή για να τελειώνουν τις φάσεις. Χάσαμε ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος, αλλά έχοντας 11-12 ευκαιρίες στο πρώτο μέρος είναι φυσιολογικό να έχει 5-6 στο δεύτερο. Κρατάμε μόνο τη νίκη και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.