Αρβανίτη – Καραγκούνη: «Νιώθουμε ευλογημένες»

Ο δρόμος για τα στάδια στην πόλη της τεχνολογίας, το Τόκιο, περνά από την καυτή άμμο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά «όπου θα δοθεί το τελευταίο Ολυμπιακό “εισιτήριο”». Η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη, οι Ελληνίδες αθλητρίες του beach volley δηλώνουν έτοιμες να διεκδικήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Πρόκειται μάλιστα για πρόκριση που στην περίπτωση της Βίκυς Αρβανίτη, δεν θα ήταν εφικτή το 2020.

«Είχα έναν εξαιρετικά δύσκολο τραυματισμό πριν από την πανδημία, μια ολική ρίξη αχίλλειου τένοντα, τραυματισμό που θα μπορούσε με οδηγήσει στο να σταματήσω την αθλητική μου καριέρα. Τώρα όμως είμαστε υγιείς και δυνατές, έτοιμες να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104.9FM» η αθλήτρια που μαζί με την συναθλήτρια της Πένυ Καραγκούνη τις τελευταίες εβδομάδες μελετούν με προσοχή τις αντιπάλους τους.

Μια ομάδα, ένα δίδυμο που βασίζεται στην χημεία και στην σκληρή δουλειά. «Αγωνιζόμαστε μαζί από το 2013, εγώ είχα ένα διάλειμμα για να κάνω οικογένεια και γίναμε ξανά ομάδα το 2018», εξηγεί η Βίκυ Αρβανίτη που ξεπέρασε μεγάλη στενωπό το τελευταίο διάστημα. «Είχα δύο χειρουργεία, εάν οι Ολυμπιακοί είχαν γίνει το 2020 δεν θα είχα καμία ελπίδα να βρίσκομαι εκεί. Η πανδημία μου έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψω πολύ σκληρά και να καταφέρω με τους συνεργάτες μου να κάνω την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση», εξιστορεί η Ελληνίδα αθλήτρια με την μεγάλη ιστορία στο beach volley που πάντως αναρωτιέται πως θα εξελιχθούν οι πρωτόγνωροι, πανδημικοί Ολυμπιακοί που εκκινούν σε λίγες ημέρες.

«Έχω συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιάδες, σε Αθήνα, Πεκίνο και Λονδίνο. Ένα άδειο γήπεδο είναι ότι χειρότερο για τους αθλητές. Το beach volley ένα άλλωστε και άθλημα που έχει πάντα γεμάτο γήπεδο», σημειώνει η Βίκυ Αρβανίτη που για την ώρα όμως κοιτά μόνο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. «Εμείς νιώθουμε ευλογημένες που μπορούμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», ομολογεί η μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού που παραδέχτηκε πως η διπλή… προπόνηση, στους ρόλους μητέρας και αθλήτριας, είναι συχνά εξοντωτική!

«Το να συνδυάζω τον ρόλο της μητέρας με τον πρωταθλητισμό είναι ότι πιο δύσκολο έχω κάνει. Αν θέλεις να τα συνδυάσεις μπορείς βέβαια να τα καταφέρεις μέσα από τις ανάλογες δυσκολίες. Ξέρετε, όταν φαίνεται το (αθλητικό) αποτέλεσμα κανείς δεν γνωρίζει τι θυσίες έχει κάνει ο αθλητής για να βρεθεί εκεί…», σημείωσε.

Έτοιμη για τη μάχη και η Πένυ Καραγκούνη

Από την πλευρά της, η συναθλήτριά της, δηλώνει πανέτοιμη. «Το να προκριθείς στους Ολυμπιακούς είναι ότι πιο δύσκολο υπάρχει, πολύ πιο δύσκολο από την εκεί αθλητική παρουσία», τονίζει περιγράφει η Πένυ Καραγκούνη σημειώνοντας «το σοκ του 2019 και την εντυπωσιακή ανάκαμψη».

«Ο τραυματισμός της Βίκυς ήταν το χειρότερο που μπορούσε να μας συμβεί καθώς διανύαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά με φοβερή χημεία στο γήπεδο. Πιστεύαμε πάρα πολύ στις ικανότητες μας και μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας μια πρόκριση στην Ολυμπιάδα ακόμη και από την παγκόσμια κατάταξη», εξιστορεί η Ελληνίδα αθλήτρια πριν εξηγήσει πως ήταν η σκληρή δουλειά που αντέστρεψε τις πιθανότητες. «Από την άλλη νιώθουμε σήμερα έτοιμες, έχουμε μάλιστα φτάσει ίσως και ξεπεράσει, στο παιχνίδι μας το επίπεδο στο οποίο ήμασταν πριν από τον τραυματισμό της Βίκυς. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες, αυτή η πρόκριση μας… αξίζει!», τόνισε η Πένυ Καραγκούνη.

Παντού μαζί

Ένα δίδυμο σε αυτό το ιδιαίτερο άθλημα δεν μένει δεμένο μόνο στις αθλητικές στιγμές. «Ταξιδεύουμε, υπό φυσιολογικές συνθήκες, οκτώ μήνες το χρόνο και ζούμε, κάνουμε τα πάντα μαζί. Περνάμε τις δυσκολίες αλλά και τις καλές στιγμές μαζί. Τον τραυματισμό ήταν σαν να τον είχα υποστεί εγώ…», σχολίασε η αθλήτρια του beach volley που δίνει και το δικό της μήνυμα σε όσους πιστεύουν πως ένα βάθρο και ένα «εύγε» είναι η αντιπροσωπευτική βιτρίνα του αθλητισμού.

«Στον αθλητισμό δεν υπάρχει μόνο η επιτυχία. Για τους περισσότερους αθλητές μάλιστα αυτή έρχεται περισσότερο από μια διαδικασία «χτισίματος» της μέσα από κακές στιγμές, παρά από νίκες», τονίζει η αθλήτρια του φιλέ και της άμμου. «Αυτά -κατέληξε- χτίζουν και τον χαρακτήρα ενός αθλητή υψηλού επιπέδου… ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.