Ασημένιο μετάλλιο για τον τριαθλητή της Νίκης Μάνο Φώτη

 Στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου ο αθλητής της Νίκης Βόλου, Μάνος Φώτης, πήρε το ασημένιο μετάλλιο, με το νεοσύστατο τμήμα του βολιώτικου συλλόγου να δίνει από το ξεκίνημά του δυναμικό παρών σε πανελλήνιες διοργανώσεις.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νίκη Βόλου αναφέρεται: «Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου  διοργανώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου στην Ανάβυσσο Αττικής υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής ομοσπονδίας Ελλάδας.

Το νεοσύστατο τμήμα του συλλόγου μας δήλωσε βροντερό παρών με ένα αθλητή που καταφέραμε να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας λόγω των καιρικών φαινομένων.

Ο Μάνος Φώτης είναι ένα παιδί του τμήματος κολύμβησης που εντάχθηκε και στο τμήμα τριάθλου τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθώντας προπόνηση τριάθλου υπό τη συνεργασία των τμημάτων κολύμβησης, ποδηλασίας και στίβου του συλλόγου μας προετοιμάστηκε και συμμετείχε στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών και παρά το γεγονός της μικρής ηλικίας του, καθώς είναι 16 ετών, κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό αγώνα διάρκειας πάνω από μία ώρα συνεχούς έντασης και εναλλαγών των αθλημάτων και να τερματίσει δεύτερος, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Η προσπάθεια του αθλητή μας ήταν αξιοζήλευτη και προμηνύει το μέλλον του αθλήματος για το σύλλογό μας.

Βελτιώνοντας κατά πολύ τα ατομικά του ρεκόρ σε όλα τα επιμέρους αγωνίσματα του τριάθλου ανέβηκε στο βάθρο σε ένα αγώνισμα που έχει τεράστια δυναμική και προοπτικές και έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν άκρως εντυπωσιακό και συνάμα δυναμικό.

Το βάπτισμα του πυρός για το τμήμα τριάθλου έγινε αρχές Σεπτέμβρη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου σε αγώνα τριάθλου συμμετείχαν ο Σπύρος Μορφόπουλος και Σπύρος Παναγιωτακόπουλος του τμήματος ποδηλασίας κατακτώντας χρυσό και ασημένιο μετάλλιο, αλλά αποκομίζοντας τεράστια εμπειρία που μας φάνηκε τόσο χρήσιμη για την επίσημη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Το τμήμα μας είχε την υποστηρικτική ομάδα του αθλητή και ειδικά τον Σπύρο Μορφόπουλο που στο ποδηλατικό σκέλος παρείχε την κρίσιμη υποστήριξη.

Ξεκινώντας και έχοντας ως βάση εκκίνησης την τεράστια επιτυχία στο τμήμα τριάθλου καταγράφεται μια δυναμική που είναι μοναδική.

Η ομάδα που συγκροτείται βάζει πλώρη για τους επόμενους αγώνες και με τα υπόλοιπα παιδιά και μέσα από κάθε αγώνα εξελίσσεται και οργανωτικά.

Θερμά συγχαρητήρια στον Φώτη. Το μέλλον στο μαγικό κόσμο του τριάθλου του ανήκει και είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του ιδίου και των υπόλοιπων παιδιών για να κατακτήσουν νέες κορυφές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.