Ατομική πεζοπορία σαν Ημιμαραθώνιος!

Οι Ημιμαραθώνιοι δρόμου γίνονται πάντα στην απόσταση των 21.100 μέτρων, όμως συμπτωματικά τόσα ήταν τα χιλιόμετρα που κάλυψαν την Κυριακή μέσα σε 6 ώρες οι πεζοπόροι που από το πρωί ως και το απόγευμα ξεκινώντας από τη Γορίτσα, έφτασαν σε Κατηχώρι, Άλλη Μεριά, Επισκοπή, πριν επιστρέψουν και πάλι μέσω Γορίτσας στον Βόλο.

Έτσι, χαριτολογώντας όλοι έλεγαν ότι μετά από ένα χρόνο lockdown στον αθλητισμό, ξαναθυμήθηκαν πως είναι ο Ημιμαραθώνιος, έστω κι αν αυτή τη φορά ήταν χωρίς τρέξιμο.

Η ατομική πεζοπορία έγινε βάσει το νέου κανονισμού της ΓΓΑ που επιτρέπει ως 7 άτομα σε κάθε δραστηριότητα και προπόνηση, αντί τριών που ίσχυε μέχρι πρότινος. Έτσι μετά από μια αναμνηστική φωτογραφία, κάθε ομάδα ξεκίνησε ξεχωριστά και έκανε τη διαδρομή της σεβόμενη τη διάταξη, χωρίς να κινηθεί με άλλους πεζοπόρους. Στις διαδρομές όπως γίνεται και σε κάθε άλλο μέρος πχ στην παραλία, ήταν αλλεπάλληλες οι συναντήσεις με άλλους αθλητές, αθλούμενους, δρομείς, trail runners, ποδηλάτες, mountain bikers, ορειβάτες, διαθλητές, τριαθλητές, ακόμη και οικογένειες που έκαναν τον περίπατό τους στην εξοχή, ή σήκωσαν χαρταετό. Για την Κυριακή που ακολουθεί, θα ανακοινωθεί δημόσια, νέα ατομική πεζοπορία.

Η πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου ήρθε όμως από την Φρανκφούρτη. Όπως τονίζεται, μεγάλη τιμή αποτελεί για τον ΣΔΥΒ και τη μαραθωνοδρόμο του συλλόγου Άσπα Μανταλιανού η εικόνα της που χρησιμοποίησε η επίσημη σελίδα του Frankfurt Marathon, επιλεγμένη από τις φωτογραφίες των 2.362 γυναικών που έτρεξαν τον αγώνα (10.552 ήταν οι τερματισμοί και από τα δύο φύλα), από τη συμμετοχή και την υπερπροσπάθεια της αθλήτριας στον αγώνα του 2019, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Την ανάρτηση συνοδεύουν όσα είπε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε ποτέ Μαραθώνιο, στη Βοστώνη το 1967, τότε που οι διοργανωτές την εμπόδισαν να συνεχίσει πριν παρέμβουν οι συναθλητές της διώχνοντας όσους δεν την άφηναν. Η Kathrine Switzer είχε πει: «Ήξερα ότι έπρεπε να τερματίσω τον αγώνα και να αγωνιστώ για το δικαίωμα των άλλων γυναικών να τρέχουν», και τα λόγια αυτά συνοδεύουν την εικόνα που έβαλε η διοργάνωση με την δρομέα του ΣΔΥ Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι ακάθεκτοι συνέχισαν οι 374 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου και σε αυτή την εβδομάδα τις προπονήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.