Ατρόμητος-ΝΠΣ Βόλος: Αναμονή για τις επίσημες ανακοινώσεις

Μπορεί αρκετά δημοσιεύματα την προηγούμενη εβδομάδα και τελευταία του 2021 να ανέφεραν ότι ο ΝΠΣ Βόλος κατέγραφε κρούσματα κορωνοϊού, ωστόσο ανακοίνωση από πλευράς «κυανέρυθρων» δεν ήρθε ποτέ για να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Από την άλλη όμως ο Ατρόμητος ανακοίνωσε ήδη επτά κρούσματα, με αποτέλεσμα η διεξαγωγή του αγώνα της 16ης αγωνιστικής να τίθεται εν αμφιβόλω.

Ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής 2 Ιανουαρίου ο Ατρόμητος είχε κάνει γνωστό το σύνολο των κρουσμάτων, χωρίς ν’ αποκλείει κανείς ότι αυτά θα μπορούσαν ν’ αυξηθούν, μιας και η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι τόσο εύκολα μεταδόσιμη που ένα δευτερόλεπτο απροσεξίας αρκεί για να κολλήσει κάποιος όπως φαίνεται. Από την άλλη, ήρθε και η επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για την κατηγορία της Super League, ήδη από σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7».

Aξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα αυξημένα κρούσματα σε πολλές ομάδες της κατηγορίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 50 και πλέον περιπτώσεις νόσησης συνολικά, η διοργανώτρια Αρχή δεν έδειχνε διάθεση ν’ αναβληθεί η επιστροφή στη δράση, αλλά να κοιτάξει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ωστόσο αυτό φέρνει στο προσκήνιο και το σενάριο να διεξαχθούν λιγότερα από τα μισά παιχνίδια!

Συνολικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Tρίτη 4 Ιανουαρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου

Ατρόμητος-ΝΠΣ Βόλος

Λαμία-ΑΕΚ

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

Παναθηναϊκός-Άρης

Θα πρέπει να περιμένει κανείς μέχρι τελευταία στιγμή για να δει σε τι κατάσταση είναι οι ομάδες; Πιθανότατα όχι, αφού οι ίδιες οι ΠΑΕ και τα ιατρικά επιτελεία έχουν εικόνα της όλης κατάστασης και απλά περιμένουν την επισημοποίηση της εκάστοτε αναβολής. Έτσι και ο ΝΠΣ Βόλος θα έχει την ευκαιρία ν’ ανακτήσει δυνάμεις (το αν έχει κρούσματα επισήμως παραμένει άγνωστο) και από εκεί και πέρα όταν είναι σε θέση να προετοιμαστεί καλύτερα για τις επόμενες επίσημες υποχρεώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ο ΝΠΣ Βόλος καλείται βάσει προγράμματος να δώσει το πρώτο εντός έδρας επίσημο παιχνίδι για το 2022 καθώς την Κυριακή 9 Ιανουαρίου πρέπει να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, στο Πανθεσσαλικό, έχοντας ήδη τρεις αναμετρήσεις (οι δύο για το κύπελλο Ελλάδας) φέτος με τους «πράσινους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.