Μπάσκετ: Πρεμιέρα με Βρετανία για την Εθνική

Από το Λέστερ της Βρετανίας ξεκινά απόψε η πορεία της Εθνικής ομάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα φιλοξενηθεί στην Κίνα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετέχει στον 8ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης, μαζί με Βρετανία, Ισραήλ και Λετονία. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Βρετανία στην πρεμιέρα (24/11, 21:30), ενώ τρεις ημέρες αργότερα (27/11, 17:00) θα υποδεχθεί στο κλειστό του Ηρακλείου Κρήτης, «Δύο Αοράκια», το Ισραήλ.
Στην επόμενη προκριματική φάση της διοργάνωσης προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης.
Η Εθνική θα παραταχθεί με αρκετά νέα πρόσωπα, λόγω της διαμάχης της FIBA με τη Euroleague, που είχε σαν αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις Εθνικές ομάδες να εμφανιστούν χωρίς τους πιο πολλούς διεθνείς τους, καθώς οι περισσότεροι απ΄ αυτούς έχουν υποχρεώσεις με τους συλλόγους στην Ευρωλίγκα.
Έτσι, οι 13 αθλητές που βρίσκονται στην Αγγλία είναι οι, Μπουρούσης, Βασιλόπουλος, Μαυροειδής, Αθηναίου, Γιαννόπουλος, Κατσίβελης, Μήτογλου, Λαρεντζάκης, Κόνιαρης, Γκίκας, Σαλούστρος, Σάκοτα και Μαργαρίτης.
Ένα από τα νέα πρόσωπα στην ελληνική ομάδα είναι ο ταλαντούχος γκαρντ του ΠΑΟΚ Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος από τις «μικρές» Εθνικές βρέθηκε αίφνης στην Ανδρών και απολαμβάνει κάθε στιγμή της παρουσίας του.
Όπως επισήμανε ο άσος του «Δικέφαλου» μιλώντας για την πρόκληση που περιμένει αυτόν και τους συμπαίκτες του «είναι δύσκολο μέσα σε 2-3 μέρες να γίνεις σύνολο και να πάρεις το μάξιμουμ αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».
Όσο για το γεγονός ότι Βρετανία και Ισραήλ δεν θα έχουν τόσες απουσίες; «Σίγουρα έχουν ένα πλεονέκτημα, αλλά αυτό δεν σταματά τη δική μας προσπάθεια. Μπορεί να είμαστε καινούρια ομάδα, αλλά με τα παιδιά γνωριζόμαστε, ξέρει ο καθένας τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο και πιστεύω πως θα είναι θετικά τα αποτελέσματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.