Μπλατ: «Ακόμη δεν έχουμε βρει παίκτη»

Τη νίκη που θα τον βάλει ξανά σε τροχιά… τετράδας θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός στην αυριανή (13/12, 18:45) εντός έδρας αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές για την 12η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντέιβιντ Μπλατ, θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στις δυσκολίες του αγώνα με τους Τούρκους, για τους οποίους είπε πως έρχονται πεισμωμένοι στην Αθήνα μετά την ήττα που γνώρισαν στην Πόλη από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε αρχικά: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, κάτι που φαίνεται και από την μέχρι τώρα πορεία της. Διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ, με πολλούς ποιοτικούς παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή.

Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Οι περισσότεροι παίκτες της έχουν την ευχέρεια να σκοράρουν, οπότε εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να αποδεχτούμε την πρόκληση. Η ομαδική άμυνα θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι, αφού θα πρέπει να τους περιορίσουμε.»

Για τη βαθμολογική σημασία του αγώνα, καθώς η Εφές μετρά ήδη δύο νίκες περισσότερες από τους Πειραιώτες, εξήγησε: «Θα πρέπει αφενός να είμαι ειλικρινής και αφετέρου να δώσω μία έξυπνη απάντηση. Θα πω τούτο λοιπόν. Κάθε νίκη είναι σημαντική γιατί σε ανεβάζει στη βαθμολογία».

Ερωτηθείς για το αν έχει βρεθεί ο παίκτης που θα αποκτηθεί ο Αμερικανοϊσραηλινός ήταν κατηγορηματικός: «Ψάχνουμε την αγορά, έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, αλλά ακόμη δεν έχουμε βρει κάποιον παίκτη».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του προπονητή της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, ο Μπλατ έδειξε να εκπλήσσεται: «Αλήθεια το είπε αυτό; Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Αν το είπε και το εννοεί, τότε είναι χαρά μου».

Τέλος, αναφερόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού είπε: «Τους περιμένουμε να έρθουν και να μας βοηθήσουν. Βέβαια, θα πρέπει κι εμείς να παίξουμε καλά, ώστε να τους βοηθήσουμε με τη σειρά μας για να μας δώσουν ενέργεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.