«Χαροπαλεύει» αστυνομικός μετά από σοβαρά επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στον μηρό του, προκαλώντας μεγάλη αιμορραγία

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το League Cup έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός άνδρα των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 21:30 περίπου 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι οπαδοί εκτόξευσαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα μια ναυτική φωτοβολίδα να καρφωθεί στον μηρό του αστυνομικού και να προκαλέσει μεγάλη αιμορραγία. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση.

Τα δακρυγόνα πέρασαν μέσα στο κλειστό, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική ενώ το ματς διεκόπη οριστικά.

Εν τω μεταξύ, την απόφαση να κρατήσει όλους τους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό του Ρέντη μέσα στο γήπεδο πήρε η αστυνομία. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού η ΕΛ.ΑΣ έστειλε επιπλέον δυνάμεις έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού και αποφάσισε να αφήσει να αποχωρήσουν μόνο οι γυναίκες και τα παιδιά που ήταν εκείνη την ώρα εντός του κλειστού.

Η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη κι έχει προχωρήσει σε προσαγωγές. Από το γήπεδο έχουν αποχωρήσει όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου για την προημιτελική φάση του βόλεϊ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετέβη εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια και μπήκε στο χειρουργείο.

Στο νοσοκομείο έσπευσε και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.