«Χαστούκι» για τους άνδρες, στην οκτάδα οι γυναίκες

Την πρώτη της ήττα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας υπέστη η Εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα των ομίλων, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κάνει το «2 στα 2» και να εξασφαλίσει την πρωτιά του γκρουπ, χάνοντας με σκορ 15-8 από την Ιταλία.

Αποτέλεσμα το οποίο μειώνει τις πιθανότητες της «γαλανόλευκης» για την πρωτιά του ομίλου και τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Κύριο μέλημα της Εθνικής μας δεν είναι άλλο από το να κάνει το καθήκον της επί της ουραγού και αδύναμης Γεωργίας και εν συνεχεία να περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ιταλία και την Ουγγαρία.

Η απογοητευτική εικόνα της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών απέναντι στην Ιταλία και η ήττα με 15-8 στη 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, αντικατοπτρίστηκαν και στα λόγια του Βολιώτη προπονητή Θοδωρή Βλάχου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε μετά τον αγώνα στην ΕΡΤ: «Χάσαμε κατά κράτος από τα πρώτα λεπτά, ήταν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις. Ήταν ένα γερό χαστούκι, όμως δεν μας «σκοτώνει».

Όλα σήμερα όλα ήταν λάθος, πρέπει στο μυαλό μας να βρούμε ένα πραγματικό κίνητρο, δεν μπορούσαμε να συμμαζέψουμε το κακό ξεκίνημα και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, όλοι το παρατήσαμε και αυτό είναι το χειρότερο. Αυτό το γερό χαστούκι, μπορεί να γίνει ένα τρομερό μάθημα, αρκεί να το διαβάσουμε σωστά και να μην το παρατήσουμε».

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Ιταλία 6 (37-13)

Ελλάδα 3 (18-23)

Ουγγαρία 3 (23-21)

Γεωργία 0 (16-37)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Γεωργία-Ιταλία 5-22

Ουγγαρία-Ελλάδα 8-10

Γεωργία-Ουγγαρία 11-15

Ελλάδα-Ιταλία 8-13

08/01 18:00 Γεωργία-Ελλάδα

08/01 20:00 Ουγγαρία-Ιταλία

Στην οκτάδα οι γυναίκες

Η εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Και με βάση μια καταπληκτική δεύτερη περίοδο, που εξαφάνισε την Κροατία (επί μέρους 7-1), έφτασε σε μια άνετη και εντυπωσιακή συνάμα νίκη (25-8) στο πλαίσιο του α’ ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν. Έκανε το 2-2 μετά το 14-12 επί της Ουγγαρίας, ενώ σε συνδυασμό με το ότι η Ολλανδία επικράτησε 14-11 της Ουγγαρίας μαζί με την Εθνική μας είναι οι δύο που πήραν από τον Α’ όμιλο τα απευθείας εισιτήρια πρόκρισης για την οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Αϊντχόφεν.

Η κυριακάτικη αναμέτρηση (7/1, 19:30, ΕΡΤ3) της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και γηπεδούχου Ολλανδίας και της δευτεραθλήτριας Ευρώπης, Ελλάδας, θα κρίνει τη πρώτη θέση του ομίλου. Το σίγουρο είναι πως και οι δύο θα έχουν ρεπό στις 8/1.

Η βαθμολογία στο Α’ όμιλο

Ολλανδία 6 (38-17)

Ελλάδα 6 (39-20)

Ουγγαρία 0 (23-28)

Κροατία 0 (14-49)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.