Χατζόπουλος για τη μεταγραφή-βόμβα του NBAer Πόρτερ: “Πούλησα ένα σπίτι, για να τον φέρω”

Tην ημέρα που έχει ταυτιστεί με ψεύτικες ειδήσεις, η μεταγραφή δηλαδή του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στον ΠΑΟΚ, βγήκε πέρα για πέρα αληθινή.

Πράγματι, ένας 23χρονος παίκτης, στην «αυγή» της καριέρας του, ο οποίος όχι πριν δέκα χρόνια, αλλά μόλις πέρυσι, μέτρησε σχεδόν 20 πόντους κατά μέσο όρο στο NBA, θα αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν στο «Παλατάκι», έτσι ώστε να ενισχύσει τον «δικέφαλο του βορρά» στην προσπάθειά του να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο πρωτάθλημα.

Φυσικά, κάθε είδηση, όσο… παράξενη και αν ακούγεται, έχει εξήγηση. Μπορεί οι εμφανίσεις του «KPJ» στην κορυφαία λίγκα του κόσμου να ήταν κάτι παραπάνω από πειστικές πως εκεί ανήκει, ωστόσο η εξωγηπεδική του συμπεριφορά ήταν αυτή που έφερε τον «εξοβελισμό» του από το ΝΒΑ και τον οδήγησε να στραφεί προς την Ευρώπη έτσι ώστε να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής του.

Τον Σεπτέμβρη του 2023, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν στο ΝΒΑ, η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τον Πόρτερ Τζούνιορ, μετά από καταγγελία της τότε συντρόφου του και παίκτριας του WNBA, Κάιζρ Γκόντρεζικ, ότι τη χτύπησε και πήγε να τη στραγγάλισε. Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν, η 26χρονη ήταν φανερά γεμάτη μελανιές.

Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5, ο ισχυρός άνδρας του «δικεφάλου του βορρά», Θανάσης Χατζόπουλος, αναφέρθηκε στο «στιγματισμένο» παρελθόν του παίκτη, ενώ μίλησε με χιούμορ για τα ελάχιστα χρήματα που χρειάστηκαν για την απόκτησή του.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Προφανώς ο αθλητής θέλει να ζωντανέψει ξανά την καριέρα του και να αφήσει πίσω του ό,τι έχει συμβεί. Οι υποθέσεις που είχε στο παρελθόν λύθηκαν. Για να μπορέσει να προχωρήσει πρέπει να αποδείξει ότι όλ’ αυτά ήταν μια κακή παρένθεση. Εμείς θα τον στηρίξουμε. Η συμφωνία μαζί του είναι μέχρι τέλος του χρόνου. Γνωρίζετε ότι θέλαμε να ενισχυθούμε στην περιφέρεια και εκτιμήσαμε ότι η περίπτωσή του ταίριαζε σ’ αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Συν τοις άλλοις, έχουμε αποδείξει ότι δεν παρατάμε ποτέ την προσπάθειά μας. Έπρεπε να βρούμε έναν παίκτη. Είπαμε γιατί να μην έρθει ένας καλός για να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε; Δεν είναι μόνο το κομμάτι του 3ου γύρου, μετά είναι και τα πλέι οφ.
Είναι ένα παιδί που θέλει να φτιάξει ξανά την καριέρα του και είχε μία ατυχή στιγμή. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που “σφάζουν” εύκολα κάποιον, αντιθέτως συνηθίζω να δίνω δεύτερες ευκαιρίες μετά από ένα λάθος. Εξάλλου έχω κατηγορηθεί γι’ αυτό. Ο Πόρτερ είδε ποιος είναι ο ΠΑΟΚ, εκτίμησε τη δουλειά και το πρόγραμμά μας, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι γνωστός ότι φτιάχνει καριέρες και αποφάσισε να αποδεχθεί την πρότασή μας. Προφανώς τα νούμερα δεν συγκρίνονται με αυτά που ισχύουν στο ΝΒΑ. Δεν χρειάστηκαν πολλά… απλά πούλησα ένα σπίτι (γέλια)».
Ελάχιστο το κόστος
Το κόστος για τον ΠΑΟΚ θα είναι ελάχιστο, εφόσον ολοκληρωθεί το deal. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα κόστος 10-15 χιλιάδων δολαρίων, καθώς η συμφωνία-εφόσον επιτευχθεί-θα αφορά λίγα παιχνίδια.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.