«Χρηματιστήριο» υπεραξιών η Ντόρτμουντ

Η συμφωνία παραχώρησης του Κριστιάν Πούλισιτς στην Τσέλσι για το ερχόμενο καλοκαίρι, έναντι 64 εκατ. ευρώ, είναι άλλη μια απόδειξη της επιτυχημένης πολιτικής της Ντόρτμουντ.

Από το 2016 έως και σήμερα οι Βεστφαλοί έβαλαν στα ταμεία τους 400 εκατ. ευρώ από παραχωρήσεις αστέρων τους, ανάμεσά τους και ο Παπασταθόπουλος, που πήγε στην Άρσεναλ το καλοκαίρι για 20 εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή του Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα με 145 εκατομμύρια είναι η πιο ακριβή στην ιστορία της Ντόρτμουντ. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε στη Γερμανία μόλις ένα χρόνο, μετά την απόκτησή του από τη Ρεν για 15 εκατ. ευρώ.

Ο Ομπαμεγιάνκ έφτασε το καλοκαίρι του 2013 από τη Σεντ Ετιέν και κατέληξε αντικαταστάτης του Λεβαντόφκσι, αλλά παραχωρήθηκε στην Αρσεναλ για 63,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε το 2018 ο Μχιταριάν για 42 εκατομμύρια (είχε αποκτηθεί με 13 εκατ.), ενώ ο Χούμελς δόθηκε στην Μπάγερν με 35 και ο Γκουντογκάν στη Μάντσεστερ Σίτι με 27 εκατομμύρια. Στη λίστα υπάρχουν επίσης οι Γκίντερ (17 εκατ.), Καγκάβα (16), Μπέντερ (15) και Σαχίν (10).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.