«Δε φάνηκε η διαφορά κατηγορίας στο ματς με τη Βέροια»

Δηλώσεις στον ραδιοσταθμό Βόλος 9.86 και στον Σάκη Νταφέκα έκανε ο προπονητής της Νίκης Λεωνίδας Μπίλης. Η Νίκη επιστρέφει στις προπονήσεις την Τρίτη, αφού δόθηκε ρεπό την Κυριακή και τη Δευτέρα, με το φιλικό κόντρα στη Βέροια που προηγήθηκε να αφήνει απολύτως ικανοποιημένο τον 48χρονο τεχνικό, ενώ ενδεχομένως να γίνει ένα ακόμη την Τετάρτη με τον Πύρασο στη Ν. Αγχίαλο, προκειμένου να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που έχουν αγωνιστεί λιγότερο. Παράλληλα, έδωσε την είδηση ότι ο Γκάμπας θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν στους κυανόλευκους.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπίλης σχολιάζοντας το παιχνίδι με την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη είπε: «Όταν υπάρχει εικόνα, τα λόγια περιττεύουν. Αυτό που είδε όλος ο κόσμος είδα κι εγώ. Σαφώς υπάρχει ικανοποίηση. Κρατάμε χαμηλούς τους τόνους, όπως πρέπει. Ακόμη είμαστε στην αρχή. Η ομάδα θα μπει στο πρωτάθλημα έτοιμη.
Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν όλα αυτά, τα οποία θέλουμε ιδιαίτερα από το 20’ έως το 45’. Δε φαινόταν η διαφορά Α’ και Γ’ Εθνικής και του ενός μήνα παραπάνω της Βέροιας. Ήταν τα πράγματα, όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Η Βέροια έπαιξε με το βασικό της σχήμα και ήταν γεμάτη από την άποψη απόδοσης και παικτών. Ο Αλέκος δεν προστάτεψε κανέναν και τους έβαλε όλους.
Ήταν ένα τεστ γι’ αυτούς, γιατί θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα χθες, οπότε η ομάδα ήταν έτοιμη 100%. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν καλός κι όλοι οι άνθρωποι της Νίκης προσπάθησαν γι’ αυτό, για να μην έχουμε τραυματισμό. Όταν φιλοξενείς μια ομάδα Α’ Εθνικής, πρέπει να είσαι προσεκτικός. Όλα κύλησαν, όπως τα είχαμε φανταστεί. Η απόδοση των παιδιών ήταν αυτή που ήθελα, για να δείξω στον κόσμο αυτά τα οποία έχουμε δουλέψει. Το μεγάλο κέρδος αυτής της ομάδας είναι το μέλλον, η υπεραξία της.
Όταν παίζουμε με παιδιά γεννημένα από το 1996 έως το 1999 και καταφέρνουν να πετύχουν αυτά που θέλουν, καταλαβαίνετε ότι έχουμε ελπίδα και η ομάδα είναι σε έναν δρόμο, που είναι μακροχρόνιος και σωστός.
Όλα είναι δικά μας παιδιά, ακόμη και στον Παπαγεωργίου, τον Τζήμα, τον Δημολιό έχει αποτυπωθεί το σήμα της ομάδας στην καρδιά τους, έχουν ταυτιστεί με την ομάδα. Δουλεύουμε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, να γνωρίσουν τα παιδιά πού είναι, για ποιο λόγο είναι και τι θέλουμε να κάνουν και το έχουν καταλάβει όλοι και δίνουν την ψυχή τους και το αίμα τους. Αυτό θα γίνεται μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων».
Επίσης ο κ. Μπίλης μίλησε:
Για τη διατήρηση στο βασικό σχήμα ως το τέλος των Παπαγεωργίου και Δημολιού: «Ήθελα σε μία μάχη να τσεκάρω τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Μάλιστα από την κάθε πλευρά η Βέροια έπαιξε με τρεις διαφορετικούς παίκτες. Μπήκε ένας ξεκούραστος στο 46’ και ένας άλλος ξεκούραστος στο 70’ και τα παιδιά και πάλι ανταποκρίθηκαν. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο γεγονός είναι αυτό. Αυτά είναι τα θετικά μηνύματα για μένα. Υπάρχουν χρυσά παιδιά στη Νίκη και θα είναι στο μέλλον επιπέδου Σούπερ Λίγκας σε καλές ομάδες. Μ’ αυτήν την απόδοση είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να το πετύχουν.
Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της κι έτσι θα έρθει και η προσωπική επιτυχία. Αυτά όλα είναι το ποδόσφαιρο κι έτσι λειτουργεί στο εξωτερικό, παράγοντας ποδοσφαιριστές και βγάζοντας έσοδα απ’ αυτούς. Δεν πρέπει οι ομάδες να επενδύουν στο ξεπερασμένο και το παρελθόν, αλλά στο μέλλον. Αυτό για να γίνει θέλει πολλή στήριξη από τον κόσμο, που χειροκροτεί, τη διοίκηση, που επενδύει σ’ αυτό το πράγμα και το έχει πει από την αρχή, τους προπονητές-συνεργάτες μου, που δουλεύουν απίστευτα. Αν αυτό τα τρίπτυχο δουλεύει έτσι, τότε η Νίκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα τόσο σε υποδομές και μέλλον όσο και σε αποτελέσματα».
Για τη χρησιμοποίηση των Τσιανάκα, Σφονδυλιά και Γκάμπα: «Ο Σφονδυλιάς και ο Τσιανάκας έπρεπε να πάρουν κι αυτοί τη …δόση τους, έπρεπε να δείξουν ότι κι αυτοί δε φοβούνται και πως είναι βελτιωμένοι. Για τον Γκάμπα, ο κ. Κοκκινάκης επέμενε πολύ να συμμετέχει στην προετοιμασία, γιατί τον είχε παίκτη στη Δήμητρα και είχε δει τη βελτίωσή του. Τον δικαίωσε, δικαίωσε και όλη την ομάδα και από κει και πέρα θα είναι μαζί μας όλη τη χρονιά, είναι δεδομένο αυτό».
Για την επιστροφή Μέτσε: «Ο Μέτσε δίνει λύσεις και υπεραξία στην ομάδα, η Νίκη δίνει λύσεις στον ποδοσφαιριστή, που είναι νεαρός και με υποδομή για μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο τρόπος που λειτουργεί πολλές φορές το ελληνικό ποδόσφαιρο δε δίνει ευκαιρίες. Μέσα από τη Νίκη ο Μέτσε θα πετύχει τον στόχο του».
Για τον Αργύρη: «Περνάει μία φάση η καριέρα του και έχει προτεραιότητα το εξωτερικό. Αν δε βρει ομάδα στο εξωτερικό, τότε εκτιμώ ότι θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας.
Στην παρούσα φάση δεν τον πιέζουμε, αλλά τον βοηθάμε σε μία κρίσιμη στιγμή της καριέρας του. Δεν μπορούμε να μη βοηθήσουμε έναν πρωταθλητή, ένα παιδί που μεγάλωσε στη Νίκη, που αγαπάει την ομάδα κι αυτή πρέπει να το ανταποδώσει. Είναι μεγάλο παιδί κι αυτός θα αποφασίσει για τα πάντα. Είτε είναι είτε δεν είναι μαζί μας, εμείς θα συνεχίσουμε να τον αγαπάμε και να τον βοηθάμε.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον Στέλιο Νάκα. Έχουμε μιλήσει μαζί του και εφόσον προπονούνται αυτά τα παιδιά μαζί μας, εάν κριθεί είτε από τα παιδιά είτε από την ομάδα, γιατί έχουμε και ένα μπάτζετ, ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας, θα είναι κάτι πολύ καλό. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο παίκτες δε θα πάνε σε άλλη ομάδα Γ’ Εθνικής και δεν υπάρχει περίπτωση να πληγώσουν τη Νίκη».
Για το επόμενο φιλικό: «Δεν υπάρχει επόμενο φιλικό, αλλά επόμενο επίσημο την άλλη Κυριακή με τον Ηρακλή Βόλου, με το οποίο ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Υπάρχει μία περίπτωση την Τετάρτη να παίξουμε με τον Πύρασο για τα παιδιά που έχουν λιγότερο χρόνο. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα, αλλά για να συμπληρώσουν τον χρόνο συμμετοχής κάποια παιδιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.