«Δε θυσίασα την προπόνηση, για να είναι έτοιμοι οι παίκτες στο φιλικό»

Ο Στάικος Βεργέτης στις δηλώσεις που έκανε στο magnesiasports μετά το πρώτο φιλικό με την Παναχαϊκή, εστίασε στα βαριά πόδια των παικτών της Νίκης, καθώς δεν ήθελε, όπως τόνισε, να θυσιάσει τη σωστή προπόνηση, για να είναι πιο φρέσκοι για το ματς με τους Πατρινούς. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των κυανόλευκων:

«Ήταν ένα φιλικό που το είχαμε προγραμματίσει με γνώμονα ότι η ομάδα θα ξεκινούσε στις 3 Αυγούστου και μας ήρθε λίγο νωρίς. Ένα μεγάλο άγχος που είχα, ήταν μην πάθει κανένα παιδί κάτι, περισσότερο από τα τεχνικό-τακτικά στοιχεία, στα οποία και σε αυτά έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε, όχι σε ένα μεγάλο βαθμό, αλλά σιγά-σιγά.

Το άγχος μου ήταν τα βαριά πόδια των παιδιών, γιατί δεν ήθελα να θυσιάσω προπονητικές μονάδες, για να είναι έτοιμοι για το φιλικό. Παρουσιάστηκαν με βαριά πόδια τα παιδιά. Στην αμυντική λειτουργία κατά διαστήματα ήμασταν καλοί. Σε ό,τι αφορά την επιθετική μας λειτουργία μην έχοντας δουλέψει ακόμα, είμαι ευχαριστημένος σε ό,τι αφορά τη μετάβαση, παίζοντας γρήγορα κάποιες φορές με την μπάλα μπροστά. Άλλες μπάλες τις αξιοποιήσαμε και άλλες όχι. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων.  Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Την Κυριακή ένα γκρουπ πιο νεαρών παικτών, απαρτιζόμενων από τα νεαρά παιδιά που έχουμε μαζί μας εδώ και από κάποια παιδιά από την Κ-19 θα παίξουν με τον Τοξότη και το πρωί οι πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες, ας πούμε, θα κάνουν προπόνηση. Έπειτα απ’ αυτό προσανατολιζόμαστε σ’ έναν αγώνα με την ΑΕΛ την επόμενη Τετάρτη,  στο οποίο θα έχουμε ενδεχομένως έναν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας».

Για τους τρεις νεοαποκτηθέντες Αργεντινούς:

«Αυτοί ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται. Άλλαξαν ημισφαίριο, τους έχουν έρθει όλα απότομα, να κάνουν τα εργομετρικά, να κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, να ξεκινήσουν προπονήσεις… Πάνω που αρχίζουν να βρίσκουν τα πατήματά τους, φύγαμε για το βουνό. Τα παιδιά θέλουν ακόμη ένα διάστημα προσαρμογής. Όλα τα παιδιά πάντως είναι μία οικογένεια και δίνουν τα πάντα σε κάθε προπόνηση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όλο το επιτελείο».

Για τον Αποστολίδη που δεν έπαιξε:

«Είχε ένα θέμα στον δικέφαλο, τις προηγούμενες μέρες έκανε μόνο θεραπεία και γι’ αυτό προφυλάχθηκε».

Για τον Αγιώτη που δοκιμάστηκε:

«Είναι  ένα παιδί που έχουμε φέρει να δοκιμάσουμε. Συμμετείχε σε προπόνηση μαζί μας. Θελήσαμε να του δώσουμε χρόνο. Ενδεχομένως με τον Τοξότη να τον επαναξιολογήσουμε και να πούμε με περισσότερη σιγουριά κάποια πράγματα».

Για το αν υπάρχει ελπίδα να κάνει την έκπληξη και να «ξεπεταχθεί» κάποιο από τα νέα παιδιά που δεν το περιμένουν:

«Τα νέα παιδιά δουλεύουν και είναι ένα ερωτηματικό, που μπορεί να γίνει βεβαιότητα κάποια στιγμή. Είμαστε πάνω από την Κ19, που ξεκινά την προετοιμασία της την ερχόμενη Δευτέρα, και τους βλέπουμε. Τα βλέμματά μας είναι πάνω τους και οι συνεργάτες μου είναι έτοιμοι να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή στη Νίκη να γίνει παραγωγή νεαρών παιδιών».

Για τους Οικονομίκο και Θεοδωρόπουλο που από τους νέους κερδίζουν τις εντυπώσεις:

«Είναι νέα παιδιά που δε συγκαταλέγονται, ας πούμε, στην κατηγορία Μαυροζούμη-Χρόνη. Ο Οικονομίκος είχε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό προπονήσεων με τη μεγάλη ομάδα, όσο πρόλαβε με μας πέρσι. Ο Θεοδωρόπουλος είναι ένα level πιο πάνω από τα πιο νέα παιδιά. Υπολογίζονται κανονικά στο ρόστερ να διεκδικήσουν τη θέση τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.