Δέκατος στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο ο Αναστασάκης

Η πρώτη παρουσία του Μιχάλη Αναστασάκη σε τελικό Παγκοσμίου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος συνοδεύτηκε από πολύ καλή παρουσία, καθώς κατέλαβε την 10η θέση στη σφυροβολία με 75,49 μ., επίδοση που πέτυχε στην τρίτη και τελευταία του βολή, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα.

Ο Ελληνας αθλητής βρέθηκε πολύ κοντά σε αυτό τον στόχο, αφού η 8άδα συμπληρώθηκε στα 76,04 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε τον αγώνα με 74,62 μ. και συνέχισε με το 73,04 μέτρα.

Ο Αναστασάκης, ο οποίος ήταν τέταρτος το 2016 στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ, έδωσε συνέχεια στην καλή παράδοση που έχει η χώρα μας στο αγώνισμα. Στην τέταρτη συμμετοχή του στη διοργάνωση έγινε ο τέταρτος Έλληνας με παρουσία στον τελικό.

Ο 29χρονος έκλεισε ιδανικά μια χρονιά, την οποία χαρακτήρισε η σταθερότητα και η συνέπεια σε επιδόσεις πάνω από τα 75,00 μέτρα.

Ο Καναδός Έθαν Κάτσμπεργκ στα 21 του χρονιά έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο αγώνισμα, αφού στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και παράλληλα το πρώτο της χώρας του στο αγώνισμα με επίδοση 81,25 μ., πετυχαίνοντας νέο εθνικό ρεκόρ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την εμφάνιση. Θα ήθελα κάτι παραπάνω αλλά μην είμαστε αχάριστοι, με την χρονιά που είχα είμαι πανευτυχής», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής και συνέχισε: «Σίγουρα ήθελα ένα ρεκόρ. Ένιωθα πολύ καλά. Δεν βγήκε το ρεκόρ, αλλά όλα καλά. Προσπάθησα στην τρίτη βολή να τα δώσω όλα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.