Δεν αρκεί η ποιότητα για 35 λεπτά, χρειάζεται και διάρκεια η Νίκη

Στερήθηκε την έδρα της και τους φιλάθλους της, χάνοντας μεγάλο μέρος της δύναμής της, ωστόσο η Νίκη μετά το πρώτο 35λεπτο, κατά το οποίο απέδωσε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται απέναντι στην Κοζάνη, στερήθηκε και δυνάμεων.

Οι κυανόλευκοι φάνηκε ξεκάθαρα ότι υπερτερούν, ακόμη και με τις σοβαρές απουσίες που είχαν, σε ποδοσφαιρική ποιότητα σε σχέση με την Κοζάνη, που μόνο με «κλεφτοπόλεμο» θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη Νίκη, προσέχοντας την άμυνά της και προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα.

Ωστόσο, μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, εκπαιδεύεται, για να αποδίδει, αν όχι το ίδιο καλά, τουλάχιστον χωρίς εντυπωσιακές μεταπτώσεις στην απόδοσή της, για 90 λεπτά κι όχι για 35, όπως συνέβη με τη Νίκη.

Η βολιώτικη ομάδα παρουσίασε έλλειμμα φυσικής κατάστασης στην Καρδίτσα, μην μπορώντας να πλησιάσει τον ρυθμό που έπιασε για 35 λεπτά, διάστημα στο οποίο αδικείται από το σκορ, που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2-0.

Οι παίκτες, δίνοντας και δεύτερο ματς μέσα σε τέσσερις μέρες (αν και το ίδιο συνέβη και με την Κοζάνη, η οποία όμως είχε καλύτερα τρεξίματα στο β’ μέρος) έμειναν από δυνάμεις στην επανάληψη, κάνοντας μία άσχημη εμφάνιση, με τα σημάδια της καθίζησης να είναι ήδη εμφανή από τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Μία βασική αιτία που η Νίκη υπέστη δεύτερη ήττα ως τυπικά γηπεδούχος στο στάδιο της Καρδίτσας από την Κοζάνη, εκτός από τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, είναι το έλλειμμα φυσικής κατάστασης, που φάνηκε σε ένα δεύτερο απαιτητικό μέσα σε λίγα 24ωρα παιχνίδι.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ότι η διαχείριση γίνεται δύσκολη ενόψει Κοζάνης και για τον λόγο ότι οι ποδοσφαιριστές του έχουν καταναλώσει «απίστευτη ενέργεια».

Ακόμη, φάνηκε να υπάρχει και ψυχολογικό πρόβλημα στην ομάδα μετά την άδικη ήττα από τον Λεβαδειακού λόγω διαιτησίας και μετά τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με την Κοζάνη. Ωστόσο, όταν έχει τεθεί ως στόχος η άνοδος και ο πρωταθλητισμός, πρέπει να έχει χτιστεί μία ομάδα με νοοτροπία νικητή, που δεν επηρεάζεται ψυχολογικά, όταν έχει στραβώσει ένα ματς.

Ασφαλώς, ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού έπαιξε ότι η Νίκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν είχε επιθετικό περιοχής και τον ρόλο αυτό τον ανέλαβε ο Πασχάλης Κάσσος, που δεν είναι η θέση του.

Ακόμη, όταν ο Αγγελος Διγκόζης αποφάσισε στην αρχή του δεύτερου μέρους να βγάλει τον μοναδικό κλασικό προωθημένο που είχε, τον υψηλόσωμο Ποζατζίδη, και να βάλει στον αγώνα στο 60’ κι άλλον έναν αμυντικό χαφ, τον Δόρη, η Νίκη δεν απάντησε ή δεν μπορούσε να απαντήσει λόγω και των απουσιών της, με την είσοδο ενός επιθετικού χαφ και ενός δεύτερου επιθετικού, προκειμένου να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της αντιπάλου, και όταν έγιναν τρεις μαζεμένες κινήσεις, για να τονωθεί η ομάδα μεσοεπιθετικά, είχαμε φτάσει ήδη στο 76’.

Προέκυψε … ντέρμπι ουραγών

Πλέον η Νίκη, με την ελπίδα ότι υπάρχουν περισσότερες μέρες προετοιμασίας, για να ανακτήσουν δυνάμεις οι παίκτες και να παρουσιαστεί πιο φρέσκια, δίνει ένα… ντέρμπι ουραγών την επόμενη αγωνιστική ως φιλοξενούμενη του Απόλλωνα Πόντου, που έχει δηλώσει για έδρα το γήπεδο του Πολυκάστρου.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει δύο παιχνίδια, χωρίς να έχουν κερδίσει αμφότερες κάποιον βαθμό και είναι τελευταίες στην κατάταξη, αν και βέβαια αυτό είναι πλασματικό, καθώς άλλες ομάδες έχουν δώσει ακόμη και τέσσερα ματς.

Διγκόζης: «Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο»

Ως μία πολύ καλή ομάδα χαρακτήρισε τη Νίκη στις δηλώσεις του ο προπονητής της Κοζάνης, Αγγελος Διγκόζης, που παραδέχθηκε ότι η ομάδα του ήταν τυχερή στο πρώτο μέρος, προσθέτοντας ότι από το 30’ και μετά ισορρόπησε το παιχνίδι και κράτησε περισσότερο την μπάλα.

«Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε στο καλύτερο χρονικό σημείο του πρώτου μέρους και στο δεύτερο διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι, κλείνοντας τα ατού του αντιπάλου. Μπορώ να πω ότι δεν απειληθήκαμε καθόλου. Κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη και συγχαρητήρια σε όλους», ανέφερε επίσης ο 49χρονος τεχνικός.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.