Διακρίσεις για σκακιστές της Μαγνησίας στα πανελλήνια πρωταθλήματα

Τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Βελεστινιώτες σκακιστές Κωνσταντίνος και Χρήστος Τσαρσιταλίδης της Ε.Σ. Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, τα οποία διεξήχθησαν στην Πάτρα από 25/6 έως 6/7/2019, όπως και ο Γκαβαρδίνας του Α.Ο. Αγριάς, ενώ παρά τις δεδομένες δυνατότητές του ο Ζγουλέτας της Σ.Ε. Βόλου δεν κατάφερε να διακριθεί.

Πιο αναλυτικά, τα αδέλφια Τσαρσιταλίδη, Κωνσταντίνος και Χρήστος, από το Βελεστίνο πιστοποίησαν για ακόμη μία φορά τις μεγάλες σκακιστικές τους δυνατότητες, καθώς στα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα 8-16 ετών τερμάτισαν ο μεν Κωνσταντίνος στην 4η θέση, από 34 σκακιστές, στην κατηγορία Α16, ο δε Χρήστος στην 6η θέση, από 57 σκακιστές, στην κατηγορία Α12, παλεύοντας μέχρι και τον τελευταίο αγώνα για μια θέση στο βάθρο. Επίσης, στο ομαδικό πρωτάθλημα κατέκτησαν με την ομάδα τους, την Ε.Σ. Θεσ/νίκης, την 3η θέση ανάμεσα σε 34 ομάδες στο 47ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα, ισοβαθμώντας μάλιστα με την 1η ομάδα (την οποία και νίκησαν στον τελευταίο αγώνα), αλλά χάνοντας την 1η θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Ο Αντώνης Γκαβαρδίνας του Α.Ο. Αγριάς Μαγνησίας στην πρώτη του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισε στην 10η θέση ανάμεσα σε 40 σκακιστές στην κατηγορία Α10, πιστοποιώντας την τρομερή του άνοδο την τελευταία διετία και δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στους αγώνες συμμετείχε και ο εξαιρετικός Γιάννης Ζγουλέτας της Σ.Ε. Βόλου, ο οποίος όμως δε βρέθηκε σε καλή περίοδο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αξιοποιήσει τις καλές του εμφανίσεις και να μείνει χαμηλά στην τελική βαθμολογία της κατηγορίας Α16.

Αποτελέσματα και στατιστικά των αγώνων μπορείτε να δείτε για το Ομαδικό Πρωτάθλημα στο http://chess-results.com/tnr450832.aspx?lan=1 και για τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα 8-16 ετών στο http://chess-results.com/tnr449523.aspx?lan=1&art=1&rd=9.

Σκακιστικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο καθώς και όλες τις προκηρύξεις των ελληνικών σκακιστικών τουρνουά θα βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr