Διεξάγεται η 26η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, αλλά…

Η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, διάρκειας περίπου 4 ωρών, που συγκλήθηκε για συζήτηση περί των προβλημάτων της Λίγκας, απεφάνθη ότι η 26η (τελευταία) αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί κανονικά το διήμερο 7-8 Μαΐου.

Αυτό, παρά την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ για παράνομη διαδικασία της ΚΕΔ/ΕΟΚ στην κλήρωση των διαιτητών, που εφόσον δικαιώσει τους «ερυθρόλευκους» η αγωνιστική θα πρέπει να ξαναγίνει.

«Πριν τη σύσκεψη οι προσδοκίες ήταν χαμηλές για το αποτέλεσμα, αλλά διαψεύστηκε κάτι τέτοιο. Έγινε πραγματική συζήτηση για τα προβλήματα. Συμφωνήθηκαν δύο πράγματα. Πρώτον, έχουμε πρωτάθλημα. Δεύτερον, συμφωνήθηκε να συζητηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν για το καλό του αθλήματος μετά το τέλος του πρωταθλήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

«Τοποθετήθηκαν όλοι οι ιδιοκτήτες και συμφώνησαν σε δύο πράγματα: πρώτον ότι έχουμε πρωτάθλημα και δεύτερον ότι αμέσως μετά τη λήξη του θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τις προτάσεις που έγιναν για να δώσουμε λύση στα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ο Ολυμπιακός θα παίξει, γι αυτό είπα ότι έχουμε πρωτάθλημα» πρόσθεσε, ενώ για το αδιέξοδο με το κώλυμα (ασθένεια) που έχει δηλώσει ο διαιτητής Αναστόπουλος, απάντησε «θα το δούμε».

Πάντως, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν έκαναν δηλώσεις. Μάλιστα, το σχόλιο του τιμ μάνατζερ της ομάδας, Χρήστου Μπαφέ, είναι ενδεικτικό της θέσης του συλλόγου και δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία του Γαλατσόπουλου:«Γιατί ήρθαμε εδώ, δεν καταλάβαμε».

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Τρίτη 7/5

Πανιώνιος – Χολαργός (18:30)

Τετάρτη 8/5 (17:30)

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας
Άρης – Ρέθυμνο
Λαύριο – Ήφαιστος Λήμνου
Περιστέρι – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Κύμη
Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.