Δίκαιη ήττα με 0-3 για ΝΠΣ Βόλος από Παναθηναϊκό

H φάση του 0-3
Με τον Γερεμέγεφ να σημειώνει δύο γκολ για τους πράσινους

Κοιτώντας σχεδόν αποκλειστικά το αμυντικό κομμάτι, κάτι που δείχνουν και τα ποσοστά 26%-74% στην κατοχή μπάλας και οι 3-12 τελικές και χωρίς να μπορέσει να προβληματίσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό, ο ΝΠΣ Βόλος έχασε δίκαια με 0-3 στο άδειο Πανθεσσαλικό για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ, που υπέστη την πρώτη του ήττα στη δεύτερη θητεία του με τους κυανέρυθρους, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία της για ένα 45λεπτο, αλλά στο δεύτερο δέχθηκε τρία γκολ, τα δύο από την «αποκάλυψη» και ταυτόχρονα «χρυσή» αλλαγή του Παναθηναϊκού Γερεμέγεφ, που ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής του ματς, και ένα από τον Αράο.

Στο 14’ Μλαντένοβιτς από πλάγια αριστερά της περιοχής σούταρε στην κλειστή γωνία του Κόστιτς που απέκρουσε, ενώ στο 31’ και στο 45’+3’ ο Ιωαννίδης σούταρε ψηλά πάνω από την εστία μέσα από την περιοχή. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, ο Ιωαννίδης ξεπέρασε τον Καλογερόπουλο, αλλά έκανε κακό τελείωμα από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα… πουλιά σε μία πολύ σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Πάντως, ο Ιωαννίδης έδειξε ότι τη στιγμή της εκτέλεσής του, η μπάλα αναπήδησε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «πράσινοι», παρότι κυριαρχούσαν και στο δεύτερο μέρος, φαίνονταν αγχωμένοι απέναντι σε μία ομάδα, που ενδιαφερόταν μόνο για τα μετόπισθεν, αλλά με το που μπήκε στο γήπεδο ως αλλαγή ο Γερεμέγεφ όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στο 64’ ο Ιωαννίδης κινήθηκε στα δεξιά κάτω από το κέντρο και έβγαλε την μπαλιά για τον Γερεμέγεφ, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον εξερχόμενο Κόστιτς. Ο νεοεισελθών Σουηδός έφερε την μπάλα από το αριστερό με το δεξί και έκανε το 0-1 στις πρώτες του επαφές με την μπάλα στο παιχνίδι.

Δεν πέρασαν δύο λεπτά και ο Αράο με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από φάουλ του Μπερνάρντ σημείωσε το 0-2 στο 66’.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 72’. Ο Κότσιρας έδωσε στον Γερεμέγεφ, που κοντρόλαρε στον αέρα και πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, έκανε το ανάποδο ψαλιδάκι. Η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ασλανίδη, πήρε περίεργη τροχιά κι αφού ακούμπησε στο εσωτερικό μέρος του αριστερού δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Γερεμέγεφ θα μπορούσε να φτάσει και στο χατ-τρικ στο  85’, με το κοντινό πλασέ του με μόνο αντίπαλο τον Κόστιτς να φεύγει ελάχιστα άουτ, μετά την πάσα πάρε-βάλε του Παλάσιος, που είχε κλέψει αρχικά από τον Ασλανίδη.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68’ Κορνέτ), Άλχο, Τσοκάνης (63’ λ. τρ. Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67’ Ντέλετιτς), Μύγας (68’ Κίτσος), Χουάν Γκαρσία, Μωραΐτης (74’ Μπερτόλιο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82’ Γέντβαϊ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (61’ Ζέκα), Βιλένα (82’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (62’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

Βαθμολογία

1.Παναθηναϊκός 34

2.ΠΑΟΚ 32

3.Ολυμπιακός 31

4.ΑΕΚ 31

5.Αρης 24

6.Αστέρας Τρίπολης 17

7.Λαμία 17

8.ΟΦΗ 15

9.Ατρόμητος 15

10.ΝΠΣ Βόλος 14

11.Πανσερραϊκός 13

12.Κηφισιά 11

13.Παναιτωλικός 10

14.ΠΑΣ Γιάννινα  8

*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.