Δίκαιος αποκλεισμός για ΠΑΟΚ

Η Μπριζ πανηγύρισε μέσα στην Τούμπα
Eχασε 0-2 από την ανώτερη Μπριζ στην Τούμπα

Το όνειρο του ΠΑΟΚ για παρουσία στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης έσβησε στην Τούμπα. Έπειτα από μια θετική πορεία που άρχισε απ’ το περασμένο καλοκαίρι με μεγάλες νίκες και σπουδαίες προκρίσεις, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν σκιά του καλού του εαυτού και λύγισε απ’ την καλύτερη Κλαμπ Μπριζ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Conference League.

Μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα, η βελγική ομάδα επικράτησε 2-0 και στην Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα για μια θέση στον τελικό της OPAP Arena. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όσο κι αν προσπάθησε μέσα στο γήπεδο, ήταν από εκείνες τις βραδιές που τίποτα δεν λειτουργεί καλά.

Το φινάλε δεν είχε πανηγυρισμούς για τον ΠΑΟΚ, είχε όμως ένα πολύ θερμό χειροκρότημα απ’ τον κόσμο της ομάδας που γέμισε ασφυκτικά την Τούμπα και επιβράβευσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του για αυτό το σπουδαίο ευρωπαϊκό ταξίδι, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μπριζ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία σε κόντρα επίθεση. Στο 18′ ο Γιουτγκλά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ήταν άστοχος. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 33′, οπότε και πάλι έπειτα από μια γρήγορη αντεπίθεση οι Βέλγοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ισπανό επιθετικό, ο οποίος πέτυχε το 0-1 με αριστερό πλασέ με τη μία στην κίνηση στο τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι.

Παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για να ανασυνταχθεί και να αντιδράσει, η Κλαμπ Μπριζ ήταν η ομάδα που έβρισκε τον τρόπο, για να απειλήσει. Το έκανε δύο φορές προτού φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Στο 40′ ο Βανάκεν έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά έπειτα από αδράνεια της άμυνας του Δικεφάλου, ενώ στο 41′ ο Κοτάρσκι έκανε απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Γιουτγκλά.

Τελικά η Μπριζ έφτασε στο 0-2 στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο 45′ ο Σκόρας σούταρε, ο Κοτάρσκι απέκρουσε αλλά ο Γιουτγκλά πήρε το ριμπάουντ, σούταρε μεμιάς και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Το VAR έκανε έλεγχο της φάσης για οφσάιντ για αρκετά λεπτά αλλά το τέρμα μέτρησε…

Ο ΠΑΟΚ, πλέον είχε να ανέβει ένα ολόκληρο βουνό, καθώς χρειαζόταν τρία γκολ για να φέρει το σκορ στα ίσια. Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με διπλή αλλαγή στο ημίχρονο: Ζίβκοβιτς και Σαμάτα αντί Μουργκ και Τόμας. Και πράγματι ο Δικέφαλος είχε σαφώς καλύτερη απόδοση. Μάλιστα είχε και την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 51′ με τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος σούταρε άουτ από καλή θέση.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε την… τύχη με το μέρος τους καθώς ακόμα κι όταν κέρδισαν καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ντεσπόντοφ απ’ τον Μπαλάντα, εν τέλει δεν καταλογίστηκε η παράβαση καθώς μετά από έλεγχο του VAR δόθηκε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 68′ ο Ντεσπόντοφ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ της Μπριζ απέκρουσε στην πρώτη τελική του ΠΑΟΚ που κατέληξε στην εστία!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μέχρι το φινάλε, αλλά δεν μπόρεσε ούτε καν να μειώσει και το όνειρο της ιστορικής πρόκρισης έσβησε οριστικά. Οι παίκτες του Δικεφάλου όμως κέρδισαν ένα ζεστό χειροκρότημα απ’ την εξέδρα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (56′ Οζντόεφ), Μουργκ (46′ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Ντεσπόντοφ (71′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (46′ Σαμάτα).

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Σάμπε, Ορντόνιες, Μπαλάντα, Σκόρας (87′ Ταλμπί), Μέιχερ, Βέτλεσεν (84′ Ζινκερνάγκελ), Βανάκεν, Ονιεντίκα, Νούσα (76′ Οντόι), Γιουτγκλά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.