Έφοδοι σε συνδέσμους οπαδών μετά το μαχαίρωμα της 22χρονης (video)

Έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ έκανε το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά πληροφορίες, επρόκειτο για αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε γραφεία συνδέσμων σε λεωφόρο Αλεξάνδρας, Άγιο Δημήτριο και Καλλιθέα.

Εντάσσονται στο πλαίσιο εντοπισμού στοιχείων για πρόσφατα βίαια επεισόδια σε αθλητικούς χώρους, αλλά και έξω από αυτούς.

Το φως της δημοσιότητας είδε χθες σε βίντεο η άγρια ομαδική επίθεση σε βάρος 22χρονης, η οποία, όπως προέκυψε, είναι οργανωμένη οπαδός του ΠΑΟ. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε στις 21.00 της 18ης Φεβρουαρίου, στο άλσος του Ιλίου, Ιδομένης και Εκάβης. Η κοπέλα δέχτηκε την επίθεση από πέντε άτομα, τα οποία, όπως φαίνεται και στο βίντεο, την ξυλοκόπησαν άγρια και την τραυμάτισαν με μαχαίρι στο πόδι, ενώ της άρπαξαν την τσάντα που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.

Η 22χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, όπου κατήγγειλε τη ληστεία, γι’ αυτό και την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας και πλέον η ΥΑΒΑΧ.

Οι ίδιοι οι δράστες ανέβασαν το βίντεο στο Διαδίκτυο, αλλά αργότερα το κατέβασαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτή η επίθεση να ήταν η αφορμή των πρόσφατων σοβαρών συμπλοκών στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, και να πρόκειται για βεντέτα μεταξύ των χούλιγκαν των δύο ομάδων, που εκδηλώνεται με απανωτά κρούσματα στην περιοχή της Αττικής.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, έχει ήδη προχωρήσει ο σχεδιασμός ώστε να σταματήσει εδώ αυτή η κατάσταση, πριν πάρει ακόμα πιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) της Ασφάλειας Αττικής, τόσο για τις τελευταίες συμπλοκές, όσο και για άλλες επιθέσεις που φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους. Τέτοιες επιθέσεις είναι στα γραφεία φιλάθλων του ΠΑΟ στο Περιστέρι και του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, έχει το απόγευμα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου να συζητήσουν τα τελευταία κρούσματα οπαδικής βίας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Βασιλειάδης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τα δύο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 17 Μαρτίου, σε πόδοσφαιρο και μπάσκετ.

Από την ΕΛ.ΑΣ έχει αποσταλεί αίτημα προκειμένου να μετατεθεί χρονικά ο ένας εκ των δύο αγώνων, για την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Εφόσον δεν καταστεί δυνατό τις επόμενες ημέρες να ληφθεί απόφαση από τις λίγκες (Super League και ΕΣΑΚΕ) και υπάρξει σχετική εισήγηση της ΔΕΑΒ, η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 12 Μαρτίου, τότε ο Γιώργος Βασιλειάδης θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.