Οι δίδυμες αδερφές Ζενέγια στο βάθρο στα 400μ. με εμπόδια

Στο Πανελλήνιο Στίβου του Πανθεσσαλικού, με την Λάουρα να κάνει και ρεκόρ

Συναρπαστική κούρσα στα 400μ. με εμπόδια στο Πανθεσσαλικό, με τη Λάουρα Ζενέγια (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να κερδίζει στο φινάλε της κούρσας την κυρίαρχη των τελευταίων χρόνων στο αγώνισμα, Δήμητρα Γναφάκη (Παναθηναϊκός).

Η νικήτρια πέρασε πιο συντηρητικά τα πρώτα 200 μέτρα, σε αντίθεση με την Γναφάκη που προσπάθησε για την επίδοση που ίσως την έστελνε στο Παρίσι.

Η Ζενέγια τερμάτισε σε 57.08 και πέτυχε μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, αφού κατέρριψε το 57.25 της Χριστίνας Πανάγου από το 1999.

Η Γναφάκη σημείωσε 57.30, ενώ στο βάθρο ανέβηκε και η δίδυμη αδερφή της Λάουρας, η Ελιμπιόνα με χρόνο 59.90.

«Ένοιωθα πάρα πολύ δυνατή, δεν περίμενα να έχω στο τέλος τόσες δυνάμεις. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη και όταν είδα πως είμαι κοντά στη Δήμητρα είπα συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις και θα βγει κάτι πολύ καλό. Βγήκε το ρεκόρ και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Μετά το έκτο κατάλαβα πως θα βγει μια καλή επίδοση», είπε η Ζενέγια μετά τη νίκη της στο αγώνισμα.

Από την πλευρά της η Δήμητρα Γναφάκη τόνισε: «Έκανα αρκετά λάθη σήμερα και στο πρώτο μισό της κούρσας και στο τέλος. Η χρονιά φέτος δεν πήγε όπως ήθελα, πιέστηκα αρκετά με το ράνκινγκ και ταλαιπωρήθηκα αρκετά και με το πρόβλημα με το αναπνευστικό, που με κράτησε πίσω στη σημαντικότερη στιγμή της σεζόν».

Την απονομή έκανε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Βόλου, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.