Έφυγε από τη ζωή η παλιά δόξα της Νίκης Βαγγέλης Πανταζόπουλος

Ο Β. Πανταζόπουλος παραλαμβάνει Κύπελλο από τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ Θ. Κασσιόπουλο, ενώ στη δεύτερη φωτογραφία είναι καθιστός σε ομαδική φωτογραφία της ομάδας της Νίκης του 1953
Είχε βάλει τέσσερα γκολ στο περίφημο 8-1 επί του Ολυμπιακού Β. το 1946

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή μία μεγάλη δόξα της Νίκης Βόλου, ο Βαγγέλης Πανταζόπουλος. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος ανήκε στη μεγάλη ομάδα, που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο στην Α’ Εθνική, ενώ διετέλεσε αρχηγός της από το 1946 έως το 1956. Αγωνιζόταν στη θέση του σέντερ φορ, ενώ τον ανακάλυψε, όπως αναφέρεται στο βιβλίο των Ιώνων με την ιστορία της Νίκης, ο θρυλικός Παντελής Μαγουλάς το 1946. Μετά από δύο προπονήσεις τον έβαλε στο γήπεδο στον περίφημο αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, που έληξε με 8-1 υπέρ της Νίκης. Τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ τα έβαλε ο Βαγγέλης Πανταζόπουλος, δικαιώνοντας την επιλογή του Παντελή Μαγουλά.

Στη συνέχεια τη δεκαετία του ’50 οδήγησε με τους συμπαίκτες του τη Νίκη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Βόλου και Θεσσαλίας, αλλά και σε τελικούς Πανελλήνιων πρωταθλημάτων, ενώ ακόμη ένα παιχνίδι που έπαιξε και έμεινε στην ιστορία ήταν το 1953 το Νίκη-Ολυμπιακός Β. 4-3, στο οποίο σημείωσε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Απ’ αυτό το ματς έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη η δήλωσή του: «Σ’ αυτόν τον αγώνα έπαιζα, έκλαιγα και φώναζα “και τα τέσσερα γκολ τα έβαλα εγώ”».

Άλλες ιστορικές δηλώσεις του Βαγγέλη Πανταζόπουλου, που δείχνουν το πάθος που έπαιζε με τη Νίκη ήταν: “Μία φανέλα δεν είναι μόνο να την καμαρώνεις, καμία φορά πρέπει να την ποτίζεις στον ιδρώτα και καμία φορά στο αίμα”… “Η μάνα μου παραπονιόταν. Κοκκινίζει η σκάφη από το αίμα, παιδάκι μου”.

Επίσης στο βιβλίο των Ιώνων ο Βαγγέλης Πανταζόπουλος θυμάται τις πρακτικές του Παντελή Μαγουλά, για να αποδίδουν οι παίκτες στους αγώνες, ότι έκανε έφοδο στα καφενεία, γιατί στις 10 το βράδυ ήθελε να είναι όλοι στο σπίτι τους, ενώ είχε πλησιάσει και τη γυναίκα του, λέγοντάς της … να κρατά τις αποστάσεις τρεις μέρες πριν τα παιχνίδια.

Ο Βαγγέλης Πανταζόπουλος διατηρούσε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ για χρόνια κοντά στην Ευαγγελίστρια.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Βαγγέλη Πανταζόπουλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.