Έμειναν στην ισοπαλία Νίκη και Αναγέννηση, 1-1 στο Πανθεσσαλικό

Με αυτογκόλ οι «κιτρινόμαυροι», με πέναλτι οι «κυανόλευκοι»

Από το 70’ και μετά είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι για την 20η αγωνιστική ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και Αναγέννηση Καρδίτσας, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με αυτογκόλ στο πρώτο μέρος, και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με πέναλτι στο δεύτερο.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά η περισσότερη ενέργεια φάνηκε από πλευράς Νίκης από τη στιγμή που κέρδισε το πέναλτι και μετά. Ωστόσο το 1-1 δεν θεωρείται καλό αποτέλεσμα για καμία από τις δύο ομάδες, διεκδικώντας έστω τη δεύτερη θέση στη βαθμολογική κατάταξη, πόσο μάλλον την πρώτη.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ζημιά με αυτογκόλ

Μπάλας και Μιράντα έκαναν τις πρώτες φάσεις για τις ομάδες τους με σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ τόσο στο 5’ όσο και στο 8’, ενώ ο Μπάγιτς μπλόκαρε μετά το σουτ του Μπάγιτς στο 10’.

Στο 23’ πάλι έγινε η ζημιά για τη Νίκη Βόλου. Ο Κοζορώνης ήταν αυτός που εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, για να μπερδευτούν οι Κυριακίδης και Τζιώρας, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπάγιτς για το 0-1, με το αυτογκόλ να χρεώνεται στον Κυριακίδη.

Mούδιασαν αρκετά οι παίκτες της Νίκης Βόλου, ενώ κλήθηκαν να βρουν περισσότερες λύσεις. Στο 32’ ήρθε ένα σουτ του Αναστασίου από γύρισμα της μπάλας από τον Κρητικό, για να καταλήξει όμως λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέλιου.

Όσο και αν έδειχνε μία… αγχωμένη κατοχή της μπάλας, η Νίκη Βόλου δεν βρήκε κάτι καλύτερο στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Απλά το φινάλε, ο Κυριακίδης έκανε ένα σουτ  (συγκεκριμένα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων) για να στείλει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσέλιου, με τις δύο ομάδες να οδεύουν στη συνέχεια προς τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Από το πέναλτι και μετά…

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους. Η Νίκη Βόλου συνέχισε να έχει μία υπεροχή όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, αλλά οι τελικές ενέργειες δεν έπειθαν καν ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Στο 55’ το σουτ του Μιράντα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ για παράδειγμα, ενώ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε στο έδαφος σε μονομαχία με τον Γκόλια εντός της περιοχής της Αναγέννησης Καρδίτσας, με τη Νίκη να ζητάει πέναλτι στο 57’, χωρίς ωστόσο ο διαιτητής Πουλόπουλος να υποδεικνύει κάποια παράβαση.

Στο 59’ πάλι, η Αναγέννηση είχε υποψία ευκαιρίας, όταν ο Ντάντας έκανε το γύρισμα αλλά προ του Γιάκου ο Τοπαλίδης πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Στο 66’ η Νίκη είχε μία καλή στιγμή στη σέντρα του Τοπαλίδη που έφερε την κεφαλιά του Ολαϊσόλα, αλλά η μπάλα πάλι άουτ κατέληξε…

Ο ρυθμός ήταν σχεδόν υποτονικός, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ η πλευρά της Αναγέννησης Καρδίτσας φαινόταν να αρκείται στο απρόσμενο με βάση και την εξέλιξη του αγώνα 0-1 υπέρ της.

Ξαφνικά, στο 70’ από εκτέλεση κόρνερ του Ολαϊσόλα από δεξιά, ήρθε το χέρι του Γιάκου, με τον Πουλόπουλο να δίνει το πέναλτι υπέρ της Νίκης. Ο Μιράντα ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος για το 1-1, που έδωσε έτσι νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι «άναψε» και δημιουργήθηκαν περισσότερες φάσεις, ενώ η Νίκη έδειξε να έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις, καθώς στο 72’ είχε αυτοδοκάρι! Ο Κοζορώνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Γρομητσάρη να παρεμβαίνει και την μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκών του Μπάγιτς. Στη συνέχεια ήρθε το σουτ του Μπούζα στην εξέλιξη της φάσης, για να καταλήξει η μπάλα λίγο άουτ.

Στο 76΄από εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη, ο Σκόνδρας έκανε κεφαλιά πάσα σε απόσταση αναπνοής από την εστία, αλλά ο Τσουκαλάς πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Στην αντεπίθεση πάλι ο Τζιώρας δεν κατάφερε να σουτάρει αποτελεσματικά, με τρεις παίκτες της Νίκης να βγαίνουν αντιμέτωποι σε δύο της Αναγέννησης.

Ο Τοπαλίδης συνέχισε να προσπαθεί να βγάλει καλές σέντρες, και στο 84’ προσπάθησε να περάσει την μπάλα στον Σιαφά αλλά πρόλαβε να διώξει η άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο ίδιο λεπτό, ο Αναστασίου έκανε ένα σουτ, αλλά ο Τσέλιος μπλόκαρε σταθερά.

Στο 87’ ο Ολαϊσόλα κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και να κάνει την ατομική ενέργεια, αλλά προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει, με αποτέλεσμα να επέμβει ο Τσέλιος και να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του. Επίσης στο 91’ και πάλι ο Τοπαλίδης έκανε τη σέντρα, και ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων από εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη η Αναγέννηση σκόραρε με τον Αθανασιάδη, αλλά ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ με αποτέλεσμα το τέρμα να ακυρωθεί το τέρμα. Στη συνέχεια η Νίκη προσπάθησε να κάνει την τελευταία της προσπάθεια, με τους Μιράντα και Ολαϊσόλα να σουτάρουν αλλά στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στη δεύτερη μπλόκαρε ο Τσέλιος.

Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τη Νίκη να δείχνει περισσότερα πράγματα από τη στιγμή που κέρδισε το πέναλτι και μετά, ωστόσο είχε προλάβει να σπαταλήσει ένα σημαντικό μέρος της αναμέτρησης…

Nίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Ανδρέου, Κάσσος (46’ Τοπαλίδης), Παναγιωτίδης (46’ Τσουκαλάς), Γαβριηλίδης (68’ Σιαφά), Κυριακίδης, Κρητικός (62’ Κρητικός), Τζιώρας (89’ Ροχάνο), Μιράντα.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Τσέλιος, Αναστασόπουλος, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Γκόλιας (59’ λ.τ. Δημόπουλος), Λαγός, Μπάλας, Μπούζας (90’ Αλιατίδης), Πολίτης (80’ Βερνάρδος), Ντάντας (90’ Μπάτροβιτς), Γιάκος (80’ Αθανασιάδης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.