Ένας 88χρονος ελπίζει να γίνει ο γηραιότερος σέρφερ στον κόσμο

Στα 88 του, ο Πολωνός συνταξιούχος Πιοτρ Ντούντεκ ελπίζει να γίνει επίσημα ο γηραιότερος αθλητής ιστιοσανίδας (windsurfer) στον κόσμο, παίρνοντας το ρεκόρ Γκίνες από έναν 86χρονο.

Μέχρι τότε εξακολουθεί να απολαμβάνει τα παιχνίδια με τον άνεμο και τα κύματα καθώς πηγαίνει στο νερό και διδάσκει στα παιδιά να απολαμβάνουν το άθλημα.

Ο Ντούντεκ ασχολείται με την ιστιοσανίδα  (windsurf) εδώ και 40 χρόνια και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Junior», που επινοήθηκε από τους φίλους του όταν ήταν γύρω στα 80.

«Η πρόκληση είναι να μάθεις να σερφάρεις και να ελέγχεις τα στοιχεία, τη φύση, γιατί είναι ένας αγώνας με τον άνεμο, με το νερό, με μια ταλαντευόμενη σανίδα. Αλλά αν όλα ενωθούν και κάνεις σερφ, είναι πολύ διασκεδαστικό», είπε στο Reuters στη γενέτειρά του, τη Γκντίνια στη Βαλτική Θάλασσα.

«Κάνω  ιστιοσανίδα (windsurf) για λόγους υγείας και πιστεύω ότι είναι ο τέλειος τρόπος για να παρατείνει κανείς τη ζωή του. Είναι ένα άθλημα που απαιτεί πολλή φυσική κατάσταση», είπε ο Ντούντεκ, ο οποίος ήταν ναυτικός πριν αποσυρθεί.

Η μόνη του παραχώρηση για λόγους ηλικίας αυτές τις μέρες είναι να μείνει μακριά από το νερό όταν ο άνεμος γίνεται πολύ δυνατός.

Αλλά το γεγονός ότι θα μπορούσε να είναι ο γηραιότερος σέρφερ στον κόσμο τον ξάφνιασε: «Δεν συνειδητοποίησα ότι ήμουν ο μεγαλύτερος, αλλά εξεπλάγην που δεν είχα συναντήσει ποτέ κάποιον κοντά στην ηλικία μου στο νερό. Και αυτό έκανε εμένα και τον φίλο μου να σκεφτούμε να μπούμε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», είπε ο Ντούντεκ, που γίνεται 89 την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ντούντεκ είπε ότι χρειαζόταν να κάνει ιστιοσανίδα τουλάχιστον δύο φορές αυτή την άνοιξη για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, που σήμερα κατέχει ένας 86χρονος. Ελπίζει να πιστοποιηθεί επίσημα μόλις σταλεί η ειδοποίηση στα ρεκόρ Γκίνες, ενώ μέχρι τότε εξακολουθεί να μοιράζεται το πάθος του με άλλους:

«Μου αρέσει να διδάσκω τους άλλους, ειδικά τα παιδιά. Η συνεργασία με τα παιδιά είναι πολύ ικανοποιητική και μπορούν να μάθουν γρήγορα. Έχω μια μεγάλη ομάδα μαθητών», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.