ΕΟΚ- Απόρριψη προσφυγής και εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου

Οι επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, οι οποίες έχουν πάρει αρκετές αναβολές, θα διεξαχθούν την προγραμματισμένη ημερομηνία, κανονικά την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Η εξέλιξη ακολούθησε έπειτα από την απόρριψη της προσφυγής της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα.

Τα σωματεία που απέκτησαν ετεροχρονισμένο δικαίωμα ψήφου θα συμμετέχουν κανονικά στην εκλογική διαδικασία. 80 και πλέον σύλλογοι εξάλλου είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο και τελικά πήραν την έγκριση να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Φασούλας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι αναγκάστηκε να προσφύγει στο Πρωτοδικείο επειδή κάποια σωματεία διεκδικούν το δικαίωμα ψήφου για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα της προσωρινής διοίκησης.

«Η δική μου προεδρική θητεία θα συνδεθεί με τη δημοκρατική λειτουργία. Υπάρχουν σωματεία που εκπροσωπούν εκλογικές σκοπιμότητες. Κάποια σωματεία τα ενδιαφέρει η επικράτηση πάση θυσία στις εκλογές. Ο μοναδικός στόχος κάποιος ήταν να κερδηθεί χρόνος με την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος μέσω νόθευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί η δημοκρατική ΕΟΚ να αποδέχεται ότι υπάρχουν σωματεία δύο ταχυτήτων. Η επιστροφή στις περιόδους εκλογών μέσω εξουσιοδοτήσεων και όπως θέλει ο συνεχιστής τους να κάνει, δεν θα γίνει. Το μόνο που θέλουν κάποιοι είναι τον Παναγιώτη Φασούλα και τους συνεργάτες τους έξω από τη διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα μείνουμε στις επάλξεις», συνέχισε. Για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν, είτε στις 12 Σεπτεμβρίου, είτε κάποια άλλη στιγμή γιατί η προσωρινή διοίκηση έχει μια καλή δικαιολογία να τις αναβάλει και πάλι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αλλοίωση και νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος κατά 12%».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.