«Έπεσε» λόγω πέναλτι στο Παρίσι η Εθνική

0-1 από τη Γαλλία στα προκριματικά του Euro

Για 50 λεπτά η Εθνική ομάδα είχε φέρει το παιχνίδι με τη Γαλλία στα μέτρα της, κι ας έπαιζε στο γεμάτο «Σταντ ντε Φρανς» απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2018 και φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2022, Γαλλία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 0-1 από τους «Μπλε» του Ντιντιέ Ντεσάν, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ο Μπαπέ να εκτελέσει δύο φορές το πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση, καθώς ο Βλαχοδήμος είχε αποκρούσει την πρώτη και ο Μαυροπάνος, που είχε υποπέσει στην παράβαση επί του Γκριεζμάν, να αφήσει την Ελλάδα με 10 παίκτες στο 69΄.

Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την πρώτη ήττα της σε τρία παιχνίδια στον Β΄ προκριματικό όμιλο του EURO 2024, όπου παραμένει δεύτερη πάντως, ενώ σε αντιδιαστολή οι Μπλε έκαναν το 4Χ4 χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ ακόμη και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, παρά την παρουσία της Ολλανδίας, για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας.

Κερδισμένη ήταν πάντως και η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, που μπορεί να μην αποκόμισε βαθμολογικό όφελος στο Παρίσι αλλά στάθηκε ισάξια απέναντι σε μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη, έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, κέρδισε σε ψυχολογία κι έπεισε ότι μπορεί θαυμάσια να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του γκρουπ.

Αν και άντεξε για ένα 45λεπτο, η Εθνική γκρεμίστηκε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50΄.

Όλα ξεκίνησαν από το πολύ άτσαλο και επικίνδυνο μαρκάρισμα του Μαυροπάνου στον Γκριεζμάν, τον οποίο βρήκε στο κεφάλι με τις τάπες στην περιοχή, σε ένα αναίτιο και αδικαιολόγητο χτύπημα. Ο Γάλλος άσος μάτωσε, ο Λαόθ (τελευταίος αγώνας στην καριέρα του) έδωσε πέναλτι αλλά όχι κόκκινη στον Έλληνα στόπερ και ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την εκτέλεση του Μπαπέ, στο 53΄.

Ωστόσο η είσοδος του Μαυροπάνου πριν το σουτ του παίκτη της Παρί έφερε επανάληψη και παρότι ο Βλαχοδήμος έπεσε και πάλι σωστά, στην αριστερή γωνία του αυτή τη φορά, δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0 για τη Γαλλία.

Στο 69΄ ο Μαυροπάνος άφησε την ελληνική ομάδα με παίκτη λιγότερο αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα για την ανατροπή (εκτός περιοχής) του Μουανί, που έφευγε μόνος στην κόντρα.

Στο 82΄ συρτό του Μπαπέ πέρασε λίγο άουτ, στο 87΄ ο Φούντας είχε μια καλή στιγμή σουτάροντας, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα και σε αντεπίθεση δύο με έναν, ο Ντεμπελέ έδωσε στον Μπαπέ που του τη γύρισε αλλά ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία τής μπάλας, που πέρασε μπροστά από το πόδι του και κατέληξε άουτ!

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν):  Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86΄ Ενκουνκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77΄ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86΄ Ζιρού), Εμπαπέ.

 

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (86΄ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (72΄ Ρέτσος), Σιώπης (66΄ Φούντας), Μασούρας (72΄ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66΄ Παυλίδης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.