Επιστολή Αυγενάκη σε Σκυλακάκη για την εξόφληση ποδοσφαιριστών

Για Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα

Αφού έχει καταγραφεί ήδη η αυτοκτονία Τσουμάνη, τον Οκτώβριο του 2021, και αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο προσκήνιο η αναφορά του προέδρου του ΠΣΑΠΠ, Γιώργου Μπαντή, περί απόπειρας και από άλλον ποδοσφαιριστή στον οποίο υπάρχουν οφειλές, ήρθε μόλις τώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης να στέιλει επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, αναφορικά με το αίτημα του Συνδέσμου για εξόφληση των απαιτήσεων των ποδοσφαιριστών των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που εκκρεμεί από το 2010.

Ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζει τη θετική διάθεση του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος και ζητά από τον κο Σκυλακάκη την περαιτέρω εξέταση του εύλογου αιτήματος, δεδομένου ότι για την ικανοποίησή του απαιτείται έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

«Μεταξύ άλλων ο σχετικός νόμος ορίζει ότι θα ικανοποιηθούν οι μεν απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ άΡΗς μέχρι του χρηματικού ποσού των 4.177.000 ευρώ, οι δε απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι του χρηματικού ποσού των 664.153 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μέσω του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών .

«Πλην όμως, μετά το 2010 δεν καταβλήθηκε καμία από τις δύο υπολειπόμενες δόσεις, συνολικού ύψους 2.420.576,40 ευρώ, συνεπεία της κατάργησης των ειδικών λογαριασμών των Υπουργείων και της δημοσιονομικής επιτήρησης στην οποία τέθηκε η Χώρα» αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης που τονίζει ότι έχει ήδη πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνάντηση, κατόπιν αιτήματός του ΠΣΑΠΠ και ζητά να εξεταστεί περαιτέρω η επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.