ΕΣΚΑΘ: Τα συγχαρητήρια σε Εθνική Κορασίδων και Σιουμουρέκη

Για την πορεία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Κατακτώντας την έκτη θέση αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ εθνικών ομάδων Κορασίδων το ελληνικό σύνολο, γνωρίζοντας στο τελευταίο παιχνίδι την ήττα από την Ουγγαρία 58-44, ωστόσο η συνολική εικόνα που παρουσίασε ήταν εξαιρετική μπαίνοντας στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού U16, εξασφαλίζοντας μάλιστα πολύ γρήγορα την παραμονή στην κατηγορία, κερδίζοντας τα εύσημα και από την ΕΣΚΑΘ, όπως και η εκ Βόλου ορμώμενη Βασιλική Σιουμουρέκη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η θεσσαλική Ένωση: «Mε την ολοκλήρωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ Κορασίδων (κάτω των 16 ετών), η ΕΣΚΑΘ εκφράζει τα συγχαρητήριά της στο αντιπροσωπευτικό εθνικό μας συγκρότημα για την άκρως τιμητική 6η θέση που κατέκτησε και τις όμορφες εμφανίσεις του.

Η ΕΣΚΑΘ συγχαίρει ιδιαίτερα την αθλήτρια του Ολυμπιακού Βόλου Βασιλική Σιουμουρέκη, η οποία συνετέλεσε αποφασιστικά στο επίτευγμα αυτό. Ελπίζουμε ότι η Βασιλική θα συνεχίσει στο μέλλον με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες αλλά και ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις Θεσσαλές καλαθοσφαιρίστριες της ηλικίας της.

Η ίδια η Βασιλική Σιουμουρέκη πάντως είχε μιλήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την πορεία της Εθνικής Κορασίδων, τονίζοντας τα εξής: «Είχαμε πάθος, θέληση και παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η κούραση, ωστόσο, δώσαμε το 100% συνολικά στη διοργάνωση. Αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες και από κάθε παιχνίδι κερδίζαμε και κάτι. Δεθήκαμε σαν ομάδα,  γνωριστήκαμε πολύ καλά τα κορίτσια μεταξύ μας και είχαμε άψογη συνεργασία με όλο το προπονητικό τιμ. Όταν αρχίσαμε την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό στόχος ήταν η παραμονή. Τα καταφέραμε και μάλιστα μπήκαμε και στην οκτάδα. Η έκτη θέση είναι ένα σημαντικό παράσημο για αυτή την ομάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.