ΕΣΠΕΚΕΛ: «Ενάντια σε κάθε μορφή βίας-Τήρηση της δεοντολογίας»

Για τα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Αγριάς

Να τηρηθεί ο κώδικας δεοντολογίας και να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές η ΕΣΠΕΚΕΛ, όσον αφορά το επεισόδιο στο κλειστό της Αγριάς στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Γυναικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και ΑΕΛ, με την Ένωση να τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι τα αρμόδια όργανα έχουν επιληφθεί ήδη του όλου θέματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΕΣΠΕΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη βία στους αγωνιστικούς χώρους από όπου και αν προέρχεται έχει ήδη ενεργοποιήσει θεσμικά τα όργανα που προβλέπεται από τον κανονισμό για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Η Ένωση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή βίας όπου και αν προέρχεται και εναντίον οπουδήποτε στρέφεται, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις κατά της βία όπως π.χ. στο Τουρνουά ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

Επίσης η Ένωση εφιστά την προσοχή των εμπλεκομένων μερών στην πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση της εφαρμογής του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΠΕΚΕΛ και αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων ιδιαίτερα των παραγόντων, προπονητών, αθλητών-τριων, αφού αφενός μεν δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω στην επίλυση του ζητήματος αφετέρου δε η ΕΣΠΕΚΕΛ έχει ήδη ενεργοποιήσει αυτεπάγγελτα και όπως προβλέπεται από τον κανονισμό την δικαστική επιτροπή για τη διερεύνηση των ζητημάτων βίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.