Εθνική μπάσκετ Κωφών: Οι αντίπαλοι στην Πεσκάρα

Με μεγάλη ανυπομονησία παρακολούθησαν αθλητές, παράγοντες και φίλαθλοι την κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών  Ανδρών και Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στην Πεσκάρα της Ιταλίας τον ερχόμενο Οκτώβριο (18-23).

Η κλήρωση που έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ, με τη «χρυσή» ομάδα Γυναικών να τοποθετείται στον ίδιο όμιλο μαζί με Λιθουανία, Τουρκία και Πολωνία.

Η προπονήτρια της Εθνικής Μπάσκετ Κωφών Γυναικών Λαρισαία και με πολλές επαφές με τον Βόλο και τη Μαγνησία Αθηνά Ζέρβα, που οδήγησε την ομάδα τρεις φορές στην επιτυχία και σε ισάριθμα χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Θεσσαλονίκης 2016, Ολυμπιάδα Σαμψούντας 2017, Παγκόσμιο Πολωνίας 2019), σχολίασε σχετικά με την κλήρωση: «Βρίσκεται τελικά μπροστά μας, τον Οκτώβριο του 2021, μετά από δύο αναβολές, το Ευρωπαϊκό στην Πεσκάρα. Η κλήρωση των ομίλων, έφερε την Εθνική μας ομάδα, στον όμιλο μαζί με την Λιθουανία, την Τουρκία και την Πολωνία.  Έχουμε ήδη προσπαθήσει, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της καραντίνας και τα καταφέραμε, να ενεργοποιήσουμε αρκετές αθλήτριες καθώς με τις ειδικές άδειες προπονήσεων, που επιτυχώς εξασφάλισε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών από την ΓΓΑ,  πατήσαμε το παρκέ για διάστημα περίπου 4 μηνών. Αυτό, οπωσδήποτε, θα το βρούμε, με θετικό πρόσημο, μπροστά μας, στο κοντινό μέλλον».

Τι ακολουθεί από εκεί και πέρα; «Όπως όλα τα χρόνια και με βάση την φιλοσοφία και την προσωπικότητα της Εθνικής Ομάδας, όλοι μας, παραμένουμε, αφοσιωμένοι,  καρτερικοί, ταπεινοί αλλά κυρίως αποφασισμένοι για τη νέα πρόκληση» τόνισε η Αθηνά Ζέρβα, καταλήγοντας: «Η ομάδα, καταφέρνει να «αυτοδιαχειρίζεται» κάθε δυσκολία, κάθε απουσία ή τραυματισμό αλλά και κάθε επιτυχία, με ψυχραιμία, σύνεση, κυρίως όμως με την αγάπη, τον σεβασμό και την ευθύνη, που «κρύβει» μέσα της.  Αυτή είναι η ξεχωριστή δύναμή μας, την οποία κρατάμε ως κόρη οφθαλμού, φυλαγμένη στις καρδιές μας, που χτυπούν, πάντα, με περήφανους ελληνικούς ρυθμούς»!

Όσον αφορά την ομάδα Ανδρών, θ’ αντιμετωπίσει επίσης Λιθουανία και Τουρκία, όπως και τη διοργανώτρια Ιταλία!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.